Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Lion King (2019) reż. Jon Favreau
Szczególnie, że Król Lew 2 to jeden z tych lepszych straight-to-video sequeli i też jest lubiany przez publikę.

Odpowiedz
Nie sadze, ze beda adaptowali tak samo wiernie sequele VHSowe.

Odpowiedz
Ale My Lullaby mogliby zachować.

Odpowiedz
(10-07-2019, 14:48)OGPUEE napisał(a): Wychodzę z założenia, że te gadki o najlepszym remake'u (ha ha ha!) to efekt nostalgicznego ogłupienia plus fanbojskiej psychozy, by nie było żadnych drastyczniejszych zmian co do oryginału.

Owszem! To tylko zwykłe pochlebstwo! :P

Odpowiedz
(10-07-2019, 16:43)Crov napisał(a): Nie sadze, ze będą adaptowali tak samo wiernie sequele VHSowe.

No jasne! Ja nawet nie wyobrażam sobie "Mojego Brata Niedźwiedzia", "Pocahontas", a tym bardziej "Dzwonnika z Notre Dame" w wersji live-action! Z sequeli ludzie chyba też nie będą zadowoleni! :O

Odpowiedz
Pocahontas doczekała sie już takich trzech wersji więc...

Odpowiedz
(09-07-2019, 22:19)Żółte Krzesło napisał(a): Swego Czasu Doug Walker (Nostalgia Critic) popsuł mi Króla Lwa. (Nie umieszczam tego wpisu w spojlerze, ponieważ zakładam - może błędnie - że wszyscy tutaj znają fabułę tego filmu). Zwrócił mianowicie uwagę na to, że gdy Simba powraca na Lwią Skałę i wyznaje wszystkim, że jest odpowiedzialny za śmierć swojego ojca, lwice zdają się go porzucać. Nawet gdy Skaza wraz z hienami go osacza i prawie zrzuca ze skały, żadna z nich nie stara się mu pomóc. Dopiero gdy Skaza wyznaje na głos, że to on zabił Mufasę, lwice znowu stają po stronie Simby i rozpoczynają walkę.

W związku z powyższym całe przesłanie filmu mówiące, że z przeszłością należy się skonfrontować zamiast przed nią uciekać, zostaje podkopane. Gdy Simba mierzy się z przeszłością i bierze na siebie odpowiedzialność, wszyscy się od niego odwracają i biernie patrzą jak jego stryj prawie go zabija. Czy film chce przez to powiedzieć, że gdyby Simba rzeczywiście przez przypadek zabił swojego ojca, to zasługiwałby na śmierć? Jeżeli tak, to wychodzi na to, że byłoby dla niego lepiej, gdyby posłuchał Timona i Pumby i zostawił przeszłość za sobą.

Po prostu lwice się obawiały reakcji Skazy! Widziałeś, z jaką siłą uderzył Sarabi (matkę Simby)? Albo, jak wydarł się na swojego bratanka, tak, że ten się zsunął? Aż mi się ciary na plecach robią, gdy widzę nawet jego "uśmiech"! :O
[Obrazek: 328?cb=20150611083414&path-prefix=pl]

I co ty tam mówisz, że nie było żadnej reakcji ze strony lwic? Przecież Nala zawołała do Simby, gdy tamten był bliski spadnięcia w ogień!

Ostatnio podczas jednej z kąpieli pod prysznicem zdałem sobie sprawę, z dwóch dość małych wad "Króla Lwa". Cieszy mnie to, że stado Mufasy zachowało swój naturalny instynkt, ale polowanie na własnych poddanych?! Przecież to trochę bez sensu! Nie podobała mi się również scena, gdy Timon i Pumba mówią, że robale smakują, jak kurczak, bądź bita śmietana. Przecież oni się tym nie żywią, a tym bardziej taki mały lew, jak Simba! No ale sam Simba stwierdził, że pędraki są "ohydne, ale sycące". :D

Odpowiedz
(10-07-2019, 18:35)Kuba napisał(a): Pocahontas doczekała sie już takich trzech wersji więc...

Ale nie były one robione przez Disneya, więc twój post nie ma raczej sensu!

Odpowiedz
(10-07-2019, 16:10)OGPUEE napisał(a): Szczególnie, że Król Lew 2 to jeden z tych lepszych straight-to-video sequeli i też jest lubiany przez publikę.

Dwójka jest chyba najbardziej lubianym sequelem! O żadnym innym nie czytałem tak miłych opinii!

Odpowiedz
Trzy posty z rzędu, serio?

Odpowiedz
(10-07-2019, 18:47)Mierzwiak napisał(a): Trzy posty z rzędu, serio?

No i co z tego? :P

Odpowiedz
Dobra, nie czekajcie. Zbanujcie go już.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:12.Zakaz pisania dwóch postów z rzędu, chyba że na ostatni post naszego autorstwa w danym temacie nie było od jakiegoś czasu (minimalnie np 2 lub 3 dni) odpowiedzi. Zdecydowanie lepszą opcją jest edycja wiadomości.
To z regulaminu forum. Ale wrzucaj sobie śmiało kolejne posty. Każdy pretekst jest dobry, żeby się ciebie stąd pozbyć.

Danus, ale jak to miło, że dla odmiany mówimy praktycznie jednym głosem. Nic tak nie buduje braterstwa jak nienawiść.

Odpowiedz
(10-07-2019, 19:11)Danus napisał(a): Dobra, nie czekajcie. Zbanujcie go już.

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
(10-07-2019, 19:12)Paszczak napisał(a): To z regulaminu forum. Ale wrzucaj sobie śmiało kolejne posty. Każdy pretekst jest dobry, żeby się ciebie stąd pozbyć.

Danus, ale jak to miło, że dla odmiany mówimy praktycznie jednym głosem. Nic tak nie buduje braterstwa jak nienawiść.

Możesz nie być niemiły, tak jak tamci? :(

Odpowiedz
Naucz się cytowania i edycji, albo zakończysz żywot na forum, to jest aż tak proste.

Odpowiedz
Pomimo zwrócenia uwagi celowo piszesz kolejne posty po sobie tu i w tym samy czasie w drugim temacie.

Tym razem żegnamy się na miesiąc zawsze. Pa!

Odpowiedz
Niepojęte jest dla mnie czemu ten żywot jeszcze trwa. Czekamy aż każdy temat w dziale animowanym zamieni się w temat o Pehovie? Bo do tego to zmierza.
EDIT: Zawsze to coś. Ale chyba nikt nie ma wątpliwości, że za miesiąc znowu się zacznie.

Odpowiedz
Jak za miesiąc wróci i będzie tu wtracal te swoje autystyczne problemy to myślę, że Mierzwiak nie będziesz się bawił w czasowe bany.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(10-07-2019, 18:40)Pehov napisał(a): Po prostu lwice się obawiały reakcji Skazy! Widziałeś, z jaką siłą uderzył Sarabi (matkę Simby)? Albo, jak wydarł się na swojego bratanka, tak, że ten się zsunął? Aż mi się ciary na plecach robią, gdy widzę nawet jego "uśmiech"! :O

I co ty tam mówisz, że nie było żadnej reakcji ze strony lwic? Przecież Nala zawołała do Simby, gdy tamten był bliski spadnięcia w ogień!

Reakcja Nali najbardziej podważa interpretację Walkera.

Ja zawsze rozumiałem to tak, że lwice po prostu nie ingerują w konfrontację dwóch lwów. Dopiero gdy hieny atakują Simbę, lwice również ruszają do ataku. Tak jak napisałem wcześniej, być może jego interpretacja jest błędna (i pewnie jest), ale dość znacznie odcisnęła mi się w pamięci i nieco zakłóciła odbiór filmu.

Cytat:Ostatnio podczas jednej z kąpieli pod prysznicem zdałem sobie sprawę, z dwóch dość małych wad "Króla Lwa". Cieszy mnie to, że stado Mufasy zachowało swój naturalny instynkt, ale polowanie na własnych poddanych?! Przecież to trochę bez sensu! Nie podobała mi się również scena, gdy Timon i Pumba mówią, że robale smakują, jak kurczak, bądź bita śmietana. Przecież oni się tym nie żywią, a tym bardziej taki mały lew, jak Simba!

Dla mnie największą wadą jest bezmyślność Skazy. Dwa razy ma okazję, aby ukatrupić Simbę osobiście (raz, gdy Simba z Nalą dociera na cmentarzysko słoni, i drugi raz po śmierci Mufasy), ale zamiast z tej okazji skorzystać, nasyła na niego niekompetentne hieny, które dwukrotnie pieprzą robotę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon