Ankieta: Czy prowadzisz list
TAK
NIE
[Wyniki ankiety]

Lista obejrzanych filmów
2187 tylko. 150 więcej niż poprzednio, co daje średnią koło 50 filmów na rok. Hm.

Odpowiedz
Za czasów uczelnianych było koło setki rocznie, teraz w kieracie jest mniej. Dużo też powtórek i prowadzenie listy zawiesiłem dość szybko, ale staram się jako-tako uzupełniać filmweb, gdzie ocenionych/obejrzanych mam 1578 filmów. Jestem zadowolony, że oceny układają się w racjonalny dzwon gaussa z szczytem w 7 :) niemal 200 filmów bez oceny.
Przyłapuję się na tym, że po powtórce albo po długim czasie oceny generalnie spadają.

Odpowiedz
Heh, ktoś odkopał temat, a w nim znalazłem swój post sprzed równo trzech lat (no, prawie, równo będzie w tę niedzielę). :)

(01-09-2016, 20:31)Juby napisał(a): W technikum potrafiłem katować nawet 3-4 filmy dziennie (oczywiście nie każdego dnia). Teraz, kiedy pracuję, mam dziewczynę, itd. jest dużo trudniej znaleźć czas, nawet jeśli ma się chęci i filmy na dysku. ;) W sierpniu obejrzałem zaledwie 8 filmów!!

Na filmwebie (jedyna lista obejrzanych filmów jaką prowadzę, mam konto od 9 lat) ocenionych: 1861 tytułów (w tym filmy dokumentalne i krótkie metraże), ale byłoby tego więcej gdybym przy założeniu konta ocenił więcej filmów, które oglądałem. A tak, np. nie mam ocenionego żadnego filmu z Louis de Funèsem, choć widziałem w dzieciństwie wszystkie Żandarmy, Fantomasy, Oscara i zawieszonych na drzewie (teraz praktycznie nic z nich nie pamiętam, więc nie oceniam). Podejrzewam, że gdybym kiedyś się skupił, przeczesał internet w poszukiwaniu tytułów i pozaznaczał, to przeszłoby 1900. Biorąc pod uwagę ile nowości oglądam rocznie i ile powtórek lubianych filmów zaliczam, dwa tysiące przekroczę pewnie nie wcześniej niż w 2018 roku. Ale jakoś mnie to nie boli, bo nigdy nie interesowała mnie ilość obejrzanych filmów, a to jakie filmy oglądałem.

Obecnie na filmwebowym liczniku 2304 oceny, czyli przez 3 lata oceniłem 443 tytuły, co daje blisko 148 filmów rocznie. Też w życiu bym nie powiedział, że aż tyle oglądam, zazwyczaj jest to ok. 50 nowości rocznie + sporo powtórek w domu i czasem coś w telewizji, ale nie spodziewałem się że jest tego więcej od nowości.

Odpowiedz
Od 1984 roku zapisywałem wszystkie obejrzane (kino, TV, VHS) filmy w corocznych kalendarzach. Odkąd pojawiły się możliwości "cyfryzacji" spisałem je w exelowym pliku i uzupełniam na bieżąco. Obecnie jest tam 4211 pozycji :)

Odpowiedz
Dawaj do tematu o ulubionych filmach i wklej swojej top 50, albo jeszcze lepiej 100 :)
>4k obejrzanych filmów to już naprawdę zaćmy wynik.
Ciekawy w ogóle jestem jak taka liczba dzieli się na jakieś europejskie klasyki/polskie filmy/Hollywood (jaka dekada najwięcej?)/resztę świata, seriale?

Odpowiedz
Dlatego lepszy od excela jest Filmweb, lub inny letterboxd. ;)

A z topką, lub zwykłym spisem ulubionych filmów też jestem ciekaw. Zobaczmy z kin mamy do czynienia. ;)
https://forumkmf.pl/Thread-Najlepsze-filmy-wg-forum-KMF--280

Odpowiedz
Stało się. Filmweb podaje, że obejrzałem w życiu równe 5000 filmów (choć tak naprawdę jest ich trochę więcej). Osiągnąłem to przez pewne ułatwienie, bo rok temu zaliczyłem coś około 70 krótkometrażówek Chaplina, no ale to też filmy. Niech im będzie. :)

Odpowiedz
Gratuluję. U mnie to z kolei na dzisiejszy dzień 1389 ocen, ale pewnie kilka tytułów, które oglądałem lata temu i do dziś nie oceniłem to się znajdzie ;)

Odpowiedz
Cytat:5000
Szok. Ja mam prawie dwa razy mniej, bo 2371 "tylko" :)

Odpowiedz
U mnie 2988, pewnie jakoś niedługo stuknie 3k. :)

Odpowiedz
No i stuknęło. Nie sądziłem, że 3000 ocenionym filmem będą akurat "Demony 2", ale spoko. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon