He-man (1983, 1990, 2002, 2021)
A jednak. He-man bez He-mana i girl power.

https://www.cbr.com/netflix-kevin-smith-masters-of-universe-revelation-review-bombed/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bear bardzo spoko

Odpowiedz
Soundtrack jest kozacki!
A co do samego He-Mana i niby negatywnych opinii, to tak na poważnie, czy kiedykolwiek He-Man był dobry?
Może ta wersja z 2002 roku, tak. Ale ta z 1983 od samego początku była tylko kampanią do sprzedaży zabawek.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
"Nowe przygody" były dobre. Przynajmniej tak je zapamiętałem.
Na pewno podobały mi się bardziej niż oryginalne.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie czytałem recenzji spoilerowych, ale już z tego jednego zdania co napisał Shamar chyba się domyślam, jak Kevin Smith strollował fanów He-Mana, ale nie sprawdzę przed seansem, czy dobrze obstawiam
Wolę sam się przekonać co się takiego stało, zwłaszcza że recenzje bezspoilerowe części 1 sezonu są dobre i w te bardziej wierzę, jak w opinie fanów, którzy zgaduję są wściekli i zaniżają oceny. Inna sprawa, że ja nie mam sentymentu do He-Mana, podobał mi się za dzieciaka i tyle, ale nie aż tak by trolling twórców mnie ruszył, choć ja dobrze napisany trolliing, który do czegoś prowadzi, lubię.

Jestem dobrej myśli dlatego, bo w animacjach Netflix mnie jeszcze nie zawiódł. Podobała mi się Castlevania, She-Ra, Dragon Prince, czy nawet te nowe Transformersy, które ostatnio wychodziły co kilka m-cy są fajną rozrywką.

Craven, Bear jest bardzo spoko zawsze, nie tylko w Battlestar Galactica, ale też np. w Black Sails, God of War, Godzilli King of the Monsters, Demonach da Vinci, Outlanderze.

Odpowiedz
(23-07-2021, 22:12)shamar napisał(a): "Nowe przygody" były dobre. Przynajmniej tak je zapamiętałem.

To lepiej do nich nie wracaj. :)  I jak pisałem ten reebot w 2002 roku jest chyba najlepszy, tym bardziej, że trochę obadałem ten reboot Kevina Smitha. I nigdy jakimś wielkim fanem He-Man nie byłem, ale chyba już wiem skąd taka rozbieżność ocen co do tej nowej serii. Soundtrack Beara McCreary'ego jest rzeczywiście bardzo dobry, ale sam serial to trochę taki... THE LAST JEDI!
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czemu? Jedyne 2 bóle "Nowych przygód" jakie pamiętam to były: brak starych postaci i proekozycioprzekaz pod koniec każdego odcinka. Ale ten serial był bardziej dorosły. Kiedy odpaliłem te oryginalne to zdziwiłem.sie jak infantylne to było

Odpowiedz
Totalne gówno. 0/10

Tutaj pan ładnie tłumaczy ludziom odpowiedzialnym za tę żenadę, dlaczego bycie równiejszym nie jest takie fajne, jak im się wydaje:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:"Nowe przygody" były dobre. Przynajmniej tak je zapamiętałem.

I to zdecydowanie.

Aha, przeczytałem sobie spoilery z tego Revelation i nie zamierzam tego oglądać

Odpowiedz
(25-07-2021, 10:31)slepy51 napisał(a): Totalne gówno. 0/10

Tutaj pan ładnie tłumaczy ludziom odpowiedzialnym za tę żenadę, dlaczego bycie równiejszym nie jest takie fajne, jak im się wydaje:

A tak wcześniej fandom zachwycał się nad grafikami rebootu, że "odda sprawiedliwość i szacunek, że nie będzie takiego go woke go broke i srania na oryginał jak nowa She-Ra". A tu klops ;].

Odpowiedz
Bardzo fajna animacja, łyknąłem na jedno posiedzenie, czego raczej nie praktykuję. Na pewno technicznie topka Netfixa i spokojnie 7-8/10, mimo że fabularnie to taka uboższa wersja Drużyny Pierścienia. 
Internet jak zwykłe zesrał się nie wiadomo o co :D
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Bardzo dobrze wiadomo o co, po prostu niektórym nie przeszkadza, że głównym bohaterem zamiast He-Mana jest baba o aparycji transa i ci albo nie kumają o co chodzi, albo udają, że nie kumają.

Odpowiedz
Jeśli Kevin Smith chciał zrobić „Fantastyczne Przygody Babochłopa i Jej Czarnej Dziewczyny” to przecież nikt mu nie bronił. Po co jednak mieszać do tego wyrobioną już markę to nie wiem. Tzn. wiem - brand recognition i takie tam pierdy. W każdym razie, fanem He-mana nie jestem, ale rozumiem oburzenie fanów oryginału i popieram ich jazdy po Kevinku, co goli nogi :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Przecież koleś wstawił do swojej ostatniej komedii (jednej z ostatnich) muzułmankę.
Wydaje mi się, że w czasach "Sprzedawca" był prześmiewcą wszystkiego. Dziś jest hollywoodzkim lewakiem.

Odpowiedz
(26-07-2021, 01:33)Gieferg napisał(a): (...) głównym bohaterem zamiast He-Mana jest baba o aparycji transa 

Crossfiterki ;) I akurat zmiana jej designu ma nadal więcej sensu niż wygląd He-Mana, który jest posklejanym z kebabów klockiem (z czego bekę mają nawet jego twórcy). 

Btw ten making of animki warty jest uwagi? 

Edyta: marketingu nie śledziłem (był jakiś? bo mam wrażenie, że animka wyskoczyła jak Filip z konopii), ale jeśli faktycznie Kevin tam gadał jakieś głupoty i nakręcał fanbazę, to zasłużył sobie na trochę szlamu. Imo takim gadaniem jedynie popsuł fun z odbioru 1. sezonu.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Robią serial reklamując go jako kontynuację oryginalnej serii, mówią głównie o He-Manie, na plakacie w samym centrum He-Man, a głównym bohaterem serii okazuje się Teela. Kevin zasłużył sobie na to całe szambo. Tyle w temacie.

Odpowiedz

:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(26-07-2021, 11:28)marsgrey21 napisał(a): Robią serial reklamując go jako kontynuację oryginalnej serii, mówią głównie o He-Manie, na plakacie w samym centrum He-Man, a głównym bohaterem serii okazuje się Teela. Kevin zasłużył sobie na to całe szambo. Tyle w temacie.

Dokładnie zwiastun mówi "przygody He-mana", materiały promocyjne oparte na postaci He-mana i nostalgii do serii z lat 80-tych. To klasyczny przykład bait & switch. Za bait posłużyła nostalgia do He-mana i obietnica że jest głównym bohaterem, która to obietnica wynikała ze zwiastunów. Jak było wspomniane na FNT, jakby serial reklamowano uczciwie, tym czym on naprawdę jest, to co prawda byłaby mniejsza publiczność lecz nie byłoby takiej burzy jaka obecnie ma miejsce.

Gdyby po ludzku nazwali to i reklamowali jako:
"TEE-LA AND THE LESBIANS OF THE UNIVERSE" to mniej więcej ludzie by wiedzieli czego oczekiwać.A tak to po prostu subwertowano ich ekspaktejszensy.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czyli kolejny nostalgia bait.

[Obrazek: comment_1627324014IKdbUmzGEbzO55XLgexKLz.jpg]

Odpowiedz
Obejrzałem 3 odcinki. Zapraszam do dyskusji.

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon