Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Northman (2022) reż. Robert Eggers
Jeśli trailer zmienia ludziom avatary wiedz, że coś się dzieje :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Kurwa, @nawrocki :D

Odpowiedz
Nie ma innego wyjścia. Musicie teraz stoczyć pojedynek na śmierć i życie.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(20-12-2021, 16:34)Pelivaron napisał(a): do kroćset fur beczek!, @nawrocki :D

I co teraz? Chyba nie ma wyjścia jak się napier*alać na gołe klaty, panowie.

Odpowiedz
Nic nowego nie napisze. Zajebiscie to wszystko wyglada. Czekam mocno, a przed zwiastunem mialem ten projekt w dupie.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Wygląda jak mieszanka najlepszych elementów z Witch i Lighthouse doprawiona czystą mocą wikingów. Jaranko.

Odpowiedz
Honorowo zmienię awatar. Myślę, że był pierwszy.

Odpowiedz
Zacnie to wygląda. Ten trailer pewnie tak zmontowany, by kupić uwagę typowego bywalca multipleksu. Spoko, wierzę że Eggers nie zawiedzie.

Odpowiedz
(20-12-2021, 16:49)Pelivaron napisał(a): Honorowo zmienię awatar. Myślę, że był pierwszy.

Prawdziwy Wiking zafundowałby przeciwnikowi "krwawego orła" a nie zmieniał avatara :(
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(20-12-2021, 16:15)zombie001 napisał(a): Martwi mnie trochę to, że skala filmu nie do końca chyba współgra z budżetem i czasem jaki mieli na postprodukcję.

Zdjęcia dobiegły końca w grudniu ubiegłego roku, co daje ponad rok na postprodukcje. Myslę, że to wystarczy, żeby wszystko dopiąć.

Odpowiedz
Kurczę, jak ten czas szybko leci. Wydawało mi się, że oni raptem parę miesięcy temu skończyli kręcić.

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ten trailer pojawil sie nagle i tak wiele zmienil w moim zyciu :)

Dobra, a teraz na serio, wizualnie super, trailer dobrze smyra po fifolu, ale narazie sie nie nastawiam. Oniryczne klimaty lubie zreszta tylko od swieta i to tez tylko w niektorych przypadkach, gdzie zdecydowanie wole bardziej goraco-pustynne (Dust Devil) niz te mrozne (The Revenant), a wiec tutaj podchodze do filmu raczej na spokojnie.

Na smierc zreszta o tym filmie zapomnialem (wiedzialem i pamietalem w ogole?), a teraz automatycznie chcialoby sie epy, kultu i pierdolniecia, i tego, ze bedziemy o tym filmie dyskutowac miesiacami, ale obawiam sie, ze bedzie tak jak w przypadku wyzej wspomnianego The Revenant. Fapowalismy przed premiera jak pojebani, a finalnie wyszedl piekny wizualnie, ale tylko dobry (z przeblyskami geniuszu) film, ktorego sila opierala sie zasadzie na zdjeciach, a ktory pod wzgledem emocji byl letni niczym niedzwiedzia kupa po kilku minutach na mroznym wietrze. Zajrzalem zreszta z ciekawosci do tematu o filmie z Leosiem i nikt nie napisal o nim slowa juz od ponad pieciu lat. I wiadomo, to rodzaj kina do ktorego raczej nie wraca sie co pol roku, ale od czasu wizyty w kinie chyba ani razu nie pomyslalem o tym filmie, o checi kolejnego seansu nawet nie wspominajac.

Natomiast skoro Mel nie nakrecil Berserkera to moge tylko liczyc, ze to bedzie najlepsze co sie w tych klimatach moze nam, jako widzom przytrafic. Czekam, ale sie nie nastawiam.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
To w ogole nie jest kino, ktore lubie - period piece i to jeszcze o wikingach - ale kurwa zwiastun dobry w chuj bede w kinie.

Odpowiedz
O Conan Barbarzyńca na poważnie. Dobre. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Trailer jest 10/10, pytanie tylko czy film jako calosc dostarczy.

Dla przypomnienia trailery The Revenant:

https://c.tenor.com/BRckVcpUYlUAAAAC/same-different.gif

Jak gdybym ogladal ten sam...sen, tylko, ze dziejacy sie w innym okresie historycznym.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(20-12-2021, 18:01)SonnyCrockett napisał(a): O Conan Barbarzyńca na poważnie. Dobre. :)
To samo pomyslalem.

Odpowiedz
Pelivaron napisał(a):Generalnie jest deficyt filmów nie stricte historycznych, co osadzonych właśnie w czasach średniowiecza i starożytności.

Filmy osadzone w średniowieczu i wcześniej to doskonała okazja dla reżysera do przemycenia pewnych idei, którymi nie można dzisiaj specjalnie epatować w kinie współczesnym. Dlatego jeśli jakiś twórca chce coś powiedzieć o honorze, patriotyzmie, zemście, męskiej hetero przyjaźni etc. (albo po prostu ponapierdalać się bez zobowiązań czy bieda-moralizowania), to historyczna konwencja będzie tu jak znalazł, najlepiej maksymalnie odległa od czasów obecnych.

Tak było:

[Obrazek: epa-wallace.jpg]

Tak będzie:

[Obrazek: epa-wikinguf.jpg]

Odpowiedz
(20-12-2021, 17:25)Bucho napisał(a): obawiam sie, ze bedzie tak jak w przypadku wyzej wspomnianego The Revenant. Fapowalismy przed premiera jak pojebani, a finalnie wyszedl piekny wizualnie, ale tylko dobry (z przeblyskami geniuszu) film, ktorego sila opierala sie zasadzie na zdjeciach, a ktory pod wzgledem emocji byl letni niczym niedzwiedzia kupa po kilku minutach na mroznym wietrze. Zajrzalem zreszta z ciekawosci do tematu o filmie z Leosiem i nikt nie napisal o nim slowa juz od ponad pieciu lat.
Pamiętajcie, że ja narzekałem na Revenanta już wtedy, gdy sporo osób z forum marszczyło przy nim freda (Mefisto go najmocniej bronił z tego co teraz widzę :P). Ostatecznie Zjawa jawi mi się ;) jako oscar-bait, najlepszy z możliwych w dzisiejszych czasach, posiadający sporo dobra, ale jednak oscar-bait.
Z gatunku "oniryczne filmy dla prawdziwych twardzieli" liczy się tylko Valhalla Rising.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon