- Źródło / The Fountain
- Za wszelką cenę / The Million Dollar Baby
- Człowiek w ogniu / Man on Fire
- Elephant man / Człowiek słoń
Co myślicie?
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
24-08-2007, 13:02
|
Najbardziej wzruszające momenty [UWAGA! SPOILERY!]
|
|
W zasadzie to mam kilka propozycji:
- Źródło / The Fountain - Za wszelką cenę / The Million Dollar Baby - Człowiek w ogniu / Man on Fire - Elephant man / Człowiek słoń Co myślicie?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die. 24-08-2007, 13:02
Temat jest o momentach nie filmach jako całości ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 24-08-2007, 13:04
Rozumiem... ujmę to w ten sposób:
- Źródło / The Fountain ...ZAKOŃCZENIE. Scena przy drzewie życia... - Za wszelką cenę / The Million Dollar Baby ...ZAKOŃCZENIE. Scena w szpitalu... - Człowiek w ogniu / Man on Fire ...ZAKOŃCZENIE. Zamiana na moście... - Elephant man / Człowiek słoń ...ZAKOŃCZENIE. Dead end... Przepraszam za zamieszanie. Teraz lepiej?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die. 24-08-2007, 13:09
Życie jest piękne - Strzały i chwilę wcześniej chód głównego bohatera
Requiem dla snu - smutna, tragiczna ostatnia scena 29-08-2007, 18:22
E.T.:
- Come - Stay...
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 29-08-2007, 19:23
ET sucks! Ah, od razu lepiej :D
Mumia - moment kiedy oni uciekają, a Mumia w rozpaczy przebija ręką ziemię i nie może nią pomachać nawet. Biedak, chciał się tylko przywitać, spytać co tam na świecie, a oni go tak olali. Smutna scena no :twisted:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-08-2007, 21:14
Końcówka Lotu nad Kukułczym Gniazdem zawsze mocno ściska mi GARDZIEL :cry: Musze wkońcu dorwać ten film za przystępną cenę :P
No i Końcóweczka Red Dawn jak Swayzy siedzi wraz z Bratem na ławce :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: 29-08-2007, 22:20
Końcówka "Domu z piasku i mgły"... :cry:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
30-08-2007, 00:31
Spoko, ja nigdy nie spojleruję :wink:
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
30-08-2007, 10:04
Ogólnie to ja ryczę zawsze i na wszystkim. spojlery
Ostatnie pięć filmów, które oglądałam: - Halloween - poryczałam się, kiedy Michael Myers zabija straznika, który przecież był dla niego dobry :( - 3:10 do Yumy - wiadomo, końcówka - Miłość w czasach zarazy - jak patrzyłam jak Florentino sie starzeje... - State of grace - kiedy Frank zabija Jackie'go :( - X-Men III - kiedy Logan zabija Jean... Z bardziej spektakularnych akcji to pamietam jak poryczalam sie na odcinku Archiwum X, kiedy pada wiadomosc, ze Mulder popelnia samobojstwo... Ryczalam tydzien, az do nastepnego odcinka... A chyba najbardziej wzruszajacym filmem dla mnie sa "Myszy i Ludzie", bo wlasciwie cały film zmierza w konkrentnym kierunki i wiaodmo co predzej czy pozniej nastąpi, postać lenny'ego, no i zakończenie... ;( 25-11-2007, 20:08
No, dziewczyna bardzo wrażliwa po prostu, nie wiem o co ci chodzi. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 25-11-2007, 21:33
okej, wielu nie widziałem ale X - Men III? To przecież kiepski film :D a wzruszające tam jest to jak pięknie można spieprzyć serię.
25-11-2007, 23:10
"Podaj dalej"
oczywiście to bardzo smutny film, dlatego stwierdziłem, że to nie najlepsza komedia :)
Aktualnie rządzi: ja
26-11-2007, 16:39
Płakałem tak jak ten facet z avatara Phila po Odmiennych Stanach Moralności. Szczególnie po tym jak zagrał Gosling.
26-11-2007, 18:03
"Forrest Gump" - wiele scen
"Człowiek Słoń" - wiele scen "Zielona Mila" - egzekucje, zwłaszcza ostatnia Johna Coffeya 16-05-2008, 14:14
"Forrest Gump" - Forrest Gump czyta list nad grobem
"Hero" - końcówka, czyli egzekucja i tekst "zgładzony jako zdrajca, pochowany jako bohater "Braveheart" - kiedy Wallace odkrywa zdradę Roberta Bruce (młody byłem, nie wiem czy dziś też by mnie tak wzruszyło). Końcówka też, ale mniej. Końcówka jest pompatyczna, podczas gdy tamten moment to totalna rezygnacja. "Marzyciel" - całokształt albo końcówka, nie pamiętam. W każdym razie wyciskał. "Drużyna pierścienia" - kiedy Bilbo puszczają nerwy w Rivendell "I am sorry I brought this upon you, my boy. I'm sorry that... you must carry this burden. I'm sorry for everything." Ian Holm wielkim aktorem jest. :-) "Full Metal Alchemist" - Maes Hudges umiera, następnie widzimy pogrzeb, córeczkę, płaczącego Majora Armstronga - niesamowite, kiedy coś takiego dzieje się w połowie serialu, zupełna zmiana klimatu. Mierzwiak napisał(a):"King Kong" Jacksona - chyba nie muszę pisać która scenaChyba nie ta ostatnia rozciągnięta poza granice możliwości i będąca jedynym zgrzytem w filmie? :D 16-05-2008, 14:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2012, 12:57 przez Craven.)
Kiedy mowa o najbardziej wzruszających scenach, przychodzą mi na myśl dwa filmy:
Rocky - finałowa scena walki, kiedy Rocky leży na deskach, Creed jest już pewny zwycięstwa, jednak Rocky wstaje i postanawia walczyć do końca, a w tle dynamiczna muzyka Billa Contiego (motyw Going the Distance). To jeszcze nie koniec wzruszeń, bo po walce Rocky zamiast udzielić wywiadu woła swoją żonę Adrian, która pada mu w ramiona mówiąc "I Love You!!!". Braveheart - torturowany Wallace zamiast prosić o łaskę i uznać władzę króla krzyczy "Freedom!!!" (Wolność), albo wcześniejsze sceny jak tłum ludzi szydzi i wyśmiewa się z głównego bohatera, ale widząc jego dzielną postawę sami błagają o łaskę dla niego. Obie sceny są mistrzowsko zagrane i wyreżyserowane. 10-06-2008, 18:46 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |