Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Jak na coś powstającego 13 lat, to taki duży whatever z mojej strony.

Odpowiedz
hehe znów się zaczyna. Pamiętam tych wszystkich oburzonych w 2008, że Avatar nie wyleczył im raka...

Odpowiedz
Powiem więcej, ta żenująco-debilna fabułka dla niedorozwiniętych czterolatków nawet mi owego raka dała. To się dopiero nazywa oszustwo Oczko Od dwójki oczekuję, że Cameron się zrehabilituje fabularnie, więc nie powiedziałbym że są to wygórowane oczekiwania.

Odpowiedz
https://twitter.com/AWitorio16/status/1520609614240583680?t=E54RxZ2JJHjQ__znG-qFCA&s=19

Nie wiem czemu jeszcze tego nie usunięto ale wygląda bardzo ładnie.
Mówiłem, że będą military-grade awatary Uśmiech teraz jeszcze powtórzę - pewnie będą mieli narkotyki do szprycowania zwierzaków, żeby na nich jeździć.

Odpowiedz
To teaser, nic więcej, trudno oczekiwać po scenkach bez kontekstu efektu "wow", poza tym to co "dzisiaj" wywoływało opad szczęki (Thanos), Cameron dokonał w 2009 i do tej pory się to trzyma jako wzór do naśladowania.

Druga sprawa, że to CAM, scenki pod wodą nawet w tej jakości wyglądają fajnie, w rozsądnej jakości będzie można podziwiać wysokiej jakości efekty, a muzyczka robi swoje, ja jestem chętną na taką odtrutkę od superherosów.

Odpowiedz
(01-05-2022, 20:16)Craven napisał(a): hehe znów się zaczyna. Pamiętam tych wszystkich oburzonych w 2008, że Avatar nie wyleczył im raka...

To jest dopiero część druga. Będą jeszcze 3. Czym to się będzie różnić od filmu nr.1? Lepszą grafiką i kolejnym 3D?
W wielkim skrócie: będzie to kolejny bardziej dopracowany film animowany. W komentarzach widać, że niektórym tylko to wystarczy.

Z tego zwiastuna, nawet w fatalnej jakości, nie wynika nic ponad to co napisałem: kolejna ładna bajeczka CGI.
I mam sporą pewność, że w ogólnym rozrachunku te filmy będą KLAPĄ. Bo pomysł został zużyty już przy pierwszym filmie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(01-05-2022, 22:03)shamar napisał(a): Bo pomysł został zużyty już przy pierwszym filmie.

Yeah, man, whatever...

Jesteś lepszy niż sam Cameron Oczko
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Widzę, że niektórzy są już i tak straceni.

Film jest be, bo miał "leczyć raka", a nie leczy, nara...

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To chyba czas w końcu obejrzeć jedynkę. Gdy wychodziła w kinach byłem gimbusem, potem jej kult był tak nieznośny i wszechobecny, że mnie odrzucało jak do dziś od Gry o Tron.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Był jakiś kult jedynki? Był szał zaraz po premierze. Sam poszedłem do kina dwa razy, ale to umarło bardzo szybko.

Odpowiedz
Nie no, nie aż tak szybko, ten kult jednak trwał, był bum i trwał długo, dlatego też 3D było takim wielkim wydarzeniem na długo po premierze.

Odpowiedz
Cytat:w ogólnym rozrachunku te filmy będą KLAPĄ. Bo pomysł został zużyty już przy pierwszym filmie.
To samo można powiedzieć o marvelowych filmach, a od ponad dekady wypuszczają kolejne i dalej zarabiają Uśmiech Avatar to nigdy nie miało być wielkie ważne kino dotykające problemów natury psychicznej i złożonych kwestii socjoekonomicznych, czy coś takiego, to miała być prosta historia która po prostu doskonale wygląda i... tak też się stało. Tym razem obrazki wskazują na to, że dostaniemy Avatar: Subnautica edition i to mi pasuje.

Odpowiedz
To jest passion project dla Camerona, ja nie jestem jakimś wielkim fanem natury, w tym sensie, że to nie działa na mnie tak jak inne tematy, ale nie o to chodzi by Cameron dostosowywał swoją wizję pode mnie i koniec końców zawsze można znaleźć tutaj coś dla siebie, np. obraz Jake'a z futurystycznym karabinem na latającej mewie... To do mnie przemawia, wygląda super.

Temat technologii i natury też jest intrygujący i choć ja nie reaguje na np. scenę Na'vi pływającego pod wodą z "woooow!", to znowu... Cameron o to dba, zależy mu, więc nawet taki banalny obrazek będzie dopieszczony i będzie w nim widać ogrom serca, a nie jak w Aquamanie, gdzie najebano przeróżnych efektów i traktowano to jak komedię, tutaj widać po prostu od początku do końca, że to nie cyrk na sprzedaż, tylko coś więcej.

[Obrazek: i-respect-that-sam-raimi.gif]

Odpowiedz
(02-05-2022, 09:41)marsgrey21 napisał(a): obraz Jake'a z futurystycznym karabinem na latającej mewie

Zabrzmiało, jakby zwyczajne mewy nie były latające Uśmiech

Odpowiedz
(02-05-2022, 00:28)Ted napisał(a): potem jej kult był tak nieznośny i wszechobecny, że mnie odrzucało jak do dziś od Gry o Tron.

Jaki kult? Gdzie? Kiedy?
3D się rozkręciło bo zarobił jak nic innego, ale kult?

Odpowiedz
(02-05-2022, 13:41)al_jarid napisał(a):
(02-05-2022, 09:41)marsgrey21 napisał(a): obraz Jake'a z futurystycznym karabinem na latającej mewie

Zabrzmiało, jakby zwyczajne mewy nie były latające Uśmiech

Demencja, miałem na myśli płaszczkę, napisałem mewę xD

Odpowiedz
(02-05-2022, 08:38)raven.second napisał(a):
Cytat:w ogólnym rozrachunku te filmy będą KLAPĄ. Bo pomysł został zużyty już przy pierwszym filmie.
To samo można powiedzieć o marvelowych filmach, a od ponad dekady wypuszczają kolejne i dalej zarabiają Uśmiech Avatar to nigdy nie miało być wielkie ważne kino dotykające problemów natury psychicznej i złożonych kwestii socjoekonomicznych, czy coś takiego, to miała być prosta historia która po prostu doskonale wygląda i... tak też się stało. Tym razem obrazki wskazują na to, że dostaniemy Avatar: Subnautica edition i to mi pasuje.

Nawet nie wiem, który raz słyszę ten tekst o filmach Camerona, że to będzie klapa. Od Titanica albo od Prawdziwych kłamstw słyszę o każdym nowym filmie Camerona, że produkcja trwa za długo, że znowu przekroczył budżet, że ekipa i wytwórnia mają dość jego dyktatory na planie, że tym razem to będzie porażka finansowa, nic nie zarobi, itd, itp, a koniec końców Cameron zawsze wychodzi(ł) na swoje. Jego filmy okazywały się hitami (i dobrym kinem rozrywkowym). 

Jedyny film Camerona, który był klapą finansową to Abyss, a i tak to jest dobra produkcja. Może rzeczywiście Avatar 2 to będzie ten jeden z niewielu przypadków, gdy Cameron się pomylił i film nie zwróci się, tego nie wiem, ale jestem pewien jednego, że to będzie kolejny film Camerona, w którym strona techniczna/efekty specjalne będą tak dobre, że długo się nie zestarzeją.

Odpowiedz
Zgadzam się z michaxem.
Jestem też przekonany, że w grudniu będziemy tutaj mieli sporo opinii, że film jest strasznie mehowy, nudny, a zupełnie niezrozumiałym jest fakt, że zarobił 1,5-2 mld, co więcej: nikt o nim nie będzie pamiętał po premierze, więc nie można go uznać za sukces :p

Odpowiedz
Wg mnie sukcesu jedynki w obecnych czasach nie powtórzy, ale i tak będzie sukcesem - obstawiam, że 1,5mld pęknie. Tylko, że covidowy cyrk nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, więc może być nawet mniej.

Odpowiedz
(03-05-2022, 00:30)michax napisał(a): ... ale jestem pewien jednego, że to będzie kolejny film Camerona, w którym strona techniczna/efekty specjalne będą tak dobre, że długo się nie zestarzeją.

I znowu o efektach. Serio? I konkretnie to o co chodzi? Przecież to film w większości (całości?) zrobiony na komputerze więc o jakie efekty może chodzić?
I na pewno "Avatar 1" się nie zestarzał pod względem CGI?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon