Sequele "Avatara" (2022-2027?), reż. James Cameron
Hehe. Na Zielonej Szkole to chłopaki, z którymi byłem w drużynie nadały jej nazwę Avatar i zużyliśmy całą niebieską farbę na namalowanie flagi. Kto by z nas pomyślał, że kolejną część zobaczymy jako dopiero po maturze xD

A sam zwiastun? Zieeew... Nic rewolucyjnego względem filmu z 2009 nie wykrywam.

Odpowiedz
już widzę jakby komuś się chciało czekać 13 lat na wydanie lepszego Thanosa, bardziej realistycznego

Cameron niech sobie te Avatary klepie ale mnie tu zupełnie nie jara, efekty efektami ale film to fabuła i aktorstwo a nie, że wizualnie mamy się spuszczać nad pustą historyjką

Odpowiedz
Nikt nie zna fabuły i tak samo fabuła Aliens nie jest odkrywcza, chodzi o wykonanie, emocje, reżyserię, zapierające dech w piersiach dynamiczne sceny akcji, coś czego współczesne kino dostarcza raz na kilka lat, albo wcale, ale wiadomo, psy szczekają, karawana jedzie dalej, a Avatar jebnie 2 biliony w tym 1 w Chinach Oczko

Odpowiedz
(09-05-2022, 19:49)shamar napisał(a): Przecież to miał być "robiony 13 lat kolejny przełom", "film którym Cameron znowu pozamiata " itp.
Tymczasem wygląda na to, że to kontynuacja, która mogłaby wyjść 2, 3 lata po tamtej i dojdą nowe miejscówki.  
Ale widać pewien trend "obrońców tamtego filmu": już milczą, że to miało pozamiatać i że w sumie niczym to nie zaskakuje.

No miało - w kinie, nie w trailerze, debilu Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nawet niech jebnie 15 miliardów w samej Polszy Uśmiech Poczekam aż będzie na Disney+ Uśmiech

Odpowiedz
(09-05-2022, 20:22)Mefisto napisał(a):
(09-05-2022, 19:49)shamar napisał(a): Przecież to miał być "robiony 13 lat kolejny przełom", "film którym Cameron znowu pozamiata " itp.
Tymczasem wygląda na to, że to kontynuacja, która mogłaby wyjść 2, 3 lata po tamtej i dojdą nowe miejscówki.  
Ale widać pewien trend "obrońców tamtego filmu": już milczą, że to miało pozamiatać i że w sumie niczym to nie zaskakuje.

[Obrazek: tumblr_inline_pedv4rvT4t1rt9r74_500.gifv]

Odpowiedz
Cieszę się, że zobaczyłem ten piękny teaser po raz pierwszy w kinie. Jaram się przygodą przygotowana przez Camerona.

Odpowiedz
Jeżeli Cameron robi to z takim samym serduchem jak poprzednia część - a chyba robi - to będzie co oglądać Uśmiech

Odpowiedz
(09-05-2022, 20:22)Mefisto napisał(a):

Co w kinie, kretynie? Uśmiech

W kinie dostaniesz to samo, co 13 lat temu: wydmuszkę CGI.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kurva, Shamar, ja wiem, że wymagam za dużo, ale pomyśl trochę. Czy w trailerach do jedynki było widać 3D, jak i ogólną jakość efektów, ich głębię, etc.? No nie, prawda. To nie dziwota, że i teraz tego nie widać.

Odpowiedz
Czyli chodzi tylko o to, żeby obejrzeć fajne 3D? I już?
Bo tak jakby "moda na 3D" minęła. Teraz znowu Cameron ma ją odgrzać na kilka lat? Bo to przecież nic nowego, technologia nie poszła do przodu.
Zaczną znowu powstawać inne filmy 3D + konwersje? Znów będą produkować telewizory z 3D?

Obstawiam, że nie. Wspomnisz moje słowa.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Niektórzy nie widzą różnicy.

[Obrazek: orm-oceanmaster.gif]
[Obrazek: 6891baaa0a6d505be6244941a70283419fec3eea.gifv]
[Obrazek: 1652121484_youloveit_com_avatar_the_way_...gifs08.gif]
[Obrazek: 1652121536_youloveit_com_avatar_the_way_...gifs06.gif]

Odpowiedz
Jaracie się tym, że film animowany ma super realistyczną animację?
Gdzie byliście ze swoimi zachwytami, jak w kinach był rimejk "Króla Lwa"? Wtedy raczej większość zdawała sobie sprawę, że sama wypasiona animacja filmu nie zrobi. Przy "Avatarze" nagle ludzie mają to gdzieś. "Lecem do kina, bo ładne obrazki".

Ja akurat już po premierze pierwszej, rozczarowującej części, zapowiadałem wszem i wobec, że nie będę chodził na następne, skoro Cameron nawet na tę pierwszą nie miał pomysłu. Ten zwiastun bynajmniej nie zmienił mojego podejścia, bo wygląda po prostu na więcej tego samego.

Odpowiedz
Animacja w Królu Lwie nie była wypasiona. Była creepy.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
W 4K (szkoda, że bez HDR) wygląda to dobrze: nie rozczarowująco, nie fantastycznie, po prostu dobrze. Są ujęcia lepsze, są ujęcia gorsze, mi najmniej podoba się to skórzane wdzianko Jake'a, które niestety wygląda jak tekstura, a nie prawdziwy kawał skóry. Mimika twarzy na zbliżenia też pozostawia sporo do życzenia, mam wrażenie, że rusza się tylko kilka mięśni, a reszta to posąg.
W każdym razie trochę się jaram, chcę to zobaczyć w 3D w jak najlepszym kinie. Powtórkę jedynki też chętnie zrobię tuż przed.

Odpowiedz
(10-05-2022, 03:30)shamar napisał(a): Czyli chodzi tylko o to, żeby obejrzeć  fajne 3D?  I już?

Jprld To 3D było właśnie avatarową rewolucją, o której mowa. Co James naszykował w kolejnych częściach to będziesz wiedział jak poczytasz newsy w temacie i... pójdziesz do kina. Inaczej se możesz patrzeć na trailery (chociaż to powyżej to raczej zajawka) do usranej i twierdzić, że "nic się nie zmieniło".

Cytat:Bo tak jakby "moda na 3D" minęła.

Minęła bo robili chujowe filmy z chujowym 3D i skończyło się tak samo jak w latach 50.

Cytat:Zaczną znowu powstawać inne filmy 3D + konwersje? Znów będą produkować telewizory z 3D?

Pewnie sporo zależy od sukcesu filmu. Wszyscy się chyba zgodzimy, że te Avatary powstawały za długo, bo jakby wychodziły co 2-4 lata to może by się tę modę udało podtrzymać, a nawet i udoskonalić. Ale zobaczymy, co tam James usmażył. Jak się publika znowu podjara, to będzie popyt, a jak będzie popyt, to będzie i sprzedaż.

(10-05-2022, 08:59)simek napisał(a): niestety wygląda jak tekstura, a nie prawdziwy kawał skóry. Mimika twarzy na zbliżenia też pozostawia sporo do życzenia, mam wrażenie, że rusza się tylko kilka mięśni, a reszta to posąg.

Premiera w grudniu - stawiam, że żadne z tych ujęć nie jest gotowe w 100% pod wyświetlanie kinowe z całym dobrodziejstwem inwentarza. A i tak robią wrażenie w 4K.

Odpowiedz
No cultural impact?

[Obrazek: htmeghamuxy81.jpg?width=640&crop=smart&a...5c3db6bdb1]

Odpowiedz
Kurde, jak ja nie lubię tych porównań do zaledwie jednego filmu. A Marvele, czy inne Batmany, albo Bondy, nie mówiąc pozostałych częściach Star Warsów to ile miały odtworzeń?

Odpowiedz
112,4 mln wyświetleń "Star Wars: The Rise of Skywalker" to rekord współczesnych filmów z uniwersum.

Inna sprawa, że trailer był pokazany przed DS 2, a wyniki finansowe tego filmu znamy i sporo ludzi już widziało go wcześniej. Nie mniej "Mulan", które zamyka top10 ma 175.1 mln wyświetleń.

Rekordzista "Spider-Man: No Way Home" 355.5 mln.

Zresztą -> https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-viewed_online_videos_in_the_first_24_hours#Historical_record_holders_2

Odpowiedz
To nie wyścig, chodzi o to, że zainteresowanie jest, większe niż się spodziewałem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon