Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Northman (2022) reż. Robert Eggers
I wymiata :p

Odpowiedz
WIKING na 4K UHD, Blu-ray i DVD już 24 sierpnia

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(07-06-2022, 14:11)Pelivaron napisał(a): już 24 sierpnia
Już? To za jakieś 10 tygodni :P 

Odpowiedz
Obowiązkowy zakup w 4K UHD. Ciekawe kto będzie polskim lektorem i czy dopasuje się głos do klimatu filmu

Odpowiedz
Może to kwestia przyzwyczajenia, ale idealnym głosem lektora w takich produkcjach jest Janusz Szydłowski. Pamiętam jego głos jeszcze z Herkulesa z Kevinem Sorbo, ale czytał też Tudors, Waleczne serce, Ostatniego smoka, Skrzypka na dachu, i z wielu seriali i filmów kostiumowych, historycznych, przygodowych. A ostatnio słyszałem go w Last Kingdom na Canal+. Może jest fanem kostiumowych i historycznych produkcji i dlatego tak często głos pana Szydłowskiego się w nich pojawia. Tak się przyzwyczaiłem do jego głosu w tych produkcjach, że nie wyobrażam sobie wikingowych klimatów bez głosu Janusza Szydłowskiego.

Odpowiedz
(08-06-2022, 02:54)michax napisał(a): Pamiętam jego głos jeszcze z Herkulesa z Kevinem Sorbo

Gwoli ścisłości - oryginalnie Herkulesa to lektorował Lucjan Szołajski (a po jego emeryturze Piotr Borowiec). Szydłowski był w wersji TVP2, późniejszej.

Odpowiedz
Przemęczyłem,... a w sumie powinienem się tego spodziewać po równie daremnej wiedźmie ale nabrałem się na zwiastuny...

Żeby to jeszcze było z pół godziny krótsze. Pierwsze 30 minut oglądało się naprawdę dobrze, ale odkąd trafiamy na Islandię ciągnie się to wszystko jak flaki z olejem i tylko chwilami mają miejsce jakieś przebłyski (postać Kidman chyba najlepsza z tego wszystkiego), które jednak nie były w stanie utrzymać mojego zaangażowania. Walki też jakieś anemiczne i jeszcze to Mustafar w finale...ehhh

Eggersowi już podziękuję.

4/10

Odpowiedz
Mustafar było spoko. Sęk w tym, że tak walcząc na golasa to spaliliby sobie stopy po wejściu na teren gdzie obok płynie lawa.

Odpowiedz
A jakby tak frunął na koniu to pewnie by zleciał albo zabiłaby go różnica ciśnień.

Odpowiedz
Spoko film. Po prostu spoko. Ani to jakieś złe, ani wybitne. Niby bardzo oklepane ale twist był fajny. Nie dłużył mi się choć niewiele się dzieje.

6/10

PS: czy ta - spoiler - miała na zębach aparat?.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie, nie miała.

Ale jakoś wcale się nie dziwię, że z tym pytaniem wyjeżdża akurat Shamar...

Odpowiedz
Shamar :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nawet nie wiecie o kogo chodzi

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jesteś idealny
.

Odpowiedz
Dzięki, panie oczywistość.

Odpowiedz
Było już wcześniej poruszane. I to nie przez Shamara.

To są ozdobniki na zębach. W tamtych czasach wikingowie przyozdabiali je, chyba nie do końca jasne z jakich powodów.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Coś w tym stylu:

Odpowiedz
https://culturacolectiva.com/history/vikings-braces-dental-modifications/
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon