バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
14-06-2022, 23:37
|
Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
|
|
Łyknąłem rok w promocji. Tam jest tyle dobra (Simpsonowie od początku, oryginalne Kacze Opowieści) że przez ten rok będę miał co ogarniać. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 14-06-2022, 23:37 (14-06-2022, 23:37)SonnyCrockett napisał(a): (Simpsonowie od początku, oryginalne Kacze Opowieści) Przypomnę jedynie, że KO leci z nowym dubbingiem, bo stary, z Eugeniuszem Robaczewskim, gdzieś się zapodział. A domyślam się, że raczej po angielsku mało tko będzie oglądał (zwłaszcza, że voice acting z tamtych lat nie powala i faktycznie polskie wersje językowe biją je na głowę). 14-06-2022, 23:48
Nie wiem, jak teraz, ale z 5 lat temu "Kacze Opowieści" ze starym dubbingiem bez trudu można było znaleźć w internetach.
14-06-2022, 23:59
Ale wszyscy woleliby go usłyszeć legalnie :).
Niestety, obecne wytwórnie raczej w takie rzeczy nie bawią jak proszenie o brakujących fragmentów dubbu (które istnieją w drugim obiegu) w posiadaniu widzów i bardziej opłaca się im zrobić redubbing. Jak pierwsza seria Pokemonów weszła na Netflix, to Disney (obecny właściciel praw do emisji) poprosił o oryginalne taśmy z polskim dubem, które okazały się niekompletne. I ubytki zdubbingował na nowo, mimo że oryginały śmigają po internecie i można byłoby się pokusić o wklejenie, zwłaszcza przy dzisiejszych możliwościach edycyjnych. O tyle dobrze, że obsada polskiego dubbingu była niemal ta sama. 15-06-2022, 00:10
Kurva, kupilem to na rok i juz pierwszy wkurw. Predator jest w jakiejs chujowej jakosci, a ten film jest przeciez przepiekny.
15-06-2022, 00:27
Ludzie piszą na fejsbukach, że jak się odezwie do obsługi i powie "Gdzie kurwa moje promocje", to nawet jak się nic nie wysłało w praktyce, to dają tę niższą cenę
.
15-06-2022, 10:02
Oczywiście to mocno przekłamane, bo cały film tak nie wygląda :D
Efekt ziarna i zmiennego bitrate'u. Generalnie to dobrze, że nie wrzucili tej woskowej wersji. Natomiast zmienny bitrate to konieczność w serwisach strimingowych.
.
15-06-2022, 10:33
O kurde balans, Disney rozwalił system i wytarł Netfliksem podłogę jak szmatą.
Jak tam jest ze współdzieleniem?
Polski już nie ma.
15-06-2022, 10:44
Super że są seriale FOXa (Simpsonowie, Futurama, 24, XF, Buffy, Angel, a z innych stacji Lost) i nowości od Hulu i FX, czyli Dopesick, Pam i Tommy, Dropout, ale nie ma każdej nowości z tych stacji. Brakuje Under the Banner of Heaven z Garfieldem (choć widziałem weby z napisami pl, więc pewnie kiedyś wrzucą), 3 serii Breeders (pewnie dlatego, że 1 i 2 s. leciały na HBO GO/Max i problem z prawami), The Girl from Plainville z Fanning i Pistol Danny Boyle'a o Sex Pistols. Wiadomo, czy inne platformy np. HBO Max kupili prawa do tych seriali, czy za jakiś czas pojawią się na Disney+? Bo takie seriale FX jak 4 sezon Mayans ma być na HBO Max pod koniec czerwca i zgaduję, że 4 sezon wampirów Waititiego też będzie leciał na Maxie, tak jak do tej pory, ale co z tymi nowościami, które wymieniłem?
A Hamiltona powtórzę sobie w super jakości. Z klasyków brakuje mi Muppet Show. W końcu obejrzałbym całość. 15-06-2022, 12:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 12:45 przez michax.) (15-06-2022, 12:43)michax napisał(a): Z klasyków brakuje mi Muppet Show. W końcu obejrzałbym całość.No, klasycznego "Muppet Show" nie ma, ale są filmy (może w końcu obejrzę "Muppet Trasure Island") i te nowe próby. Mam nadzieję, że oryginalny też się pojawi i że będzie wersja z Andrzejem Matulem jako lektorem.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
15-06-2022, 12:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2022, 13:00 przez Dirk.)
Używam dosyć intensywnie od tych paru dni i właściwie nie ma się do czego przyczepić: Disney zrobił po prostu wszystko dobrze. Jakość obrazu znakomita, a właściwie wszystkie starsze filmy są w najlepszym dostępnym formacie, przykładowo chciałem sobie odpalić Predatora 2, jest dostępny, no i myślę sobie, że pewnie w jakimś biednym HD, bo to >30 letni film, a Netflix przyzwyczaił mnie do tego, że takie rzeczy nie wjeżdżają na streaming w nowych wersjach, tylko w jakimś ripie z DVD niemalże, a tutaj okazało się, że jest 4K z HDR, piękna kopia. Wybrałem sobie napisy, które domyślnie są w tych czarnych ramkach, więc wchodzę w opcję, a tam jest: wyłącz debilną ramkę i działa :) HBO jakoś nie potrafi tego zrobić :P
Zacząłem oglądać Simpsonów od początku i jest dostępny dubbing, ale jest on na tyle śmieszny, że zmieniłem na napisy. Co ciekawe, w jakimś losowym odcinku z 5. sezonu jest już lektor. 20-06-2022, 09:25 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |