Batman: TAS / TNBA / Batman Beyond
A ja nie muszę wydawać pieniędzy na HBO i zastanawiać się jak długo będzie tam dostępne to, co mnie interesuje :P

Odpowiedz
Cieszę się twoim szczęściem ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(23-01-2023, 17:18)Corn napisał(a): Nie muszę wydawać pieniędzy na płytę i wstawać do odtwarzacza, żeby zmienić je gdy już obejrzę dane odcinki

Wydajesz pieniądze na serwis. Czyli na coś czego nie masz.
A herbatę czy piwo też dowozi robocik z kuchni?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Piwa i herbaty też nie masz bo wypijesz i nie masz. :)

HBO mam za darmo, więc nie wydaje, a na płycie posiadać nie muszę ;)

Odpowiedz
TAS dodane na HBO Max.
Na razie 1. Sezon.

nareszcie!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Od marca dostępny 2 sezon a kilka dni temu dodano 3. Zmiany w 3 sezonie wszelkich projektów postaci na minus (nawet ten powszechnie chwalony Scarecrow dupy nie urywa bo nijak nie wygląda jak Strach na Wróble). Do tego zjebali też pojazdy Batmana.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Możesz jaśniej? Jak to zmiany projektów postaci?

A dobra. To już był jakiś nowszy sezon. Tego nigdy nie widziałem.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chodzi o wygląd postaci w The New Batman Adventures, który czasami jest określany jako sezon 3. lub nawet 4. (bo oryginalny TAS był różnie dzielony na sezony), bo technicznie to wciąż ten sam serial:
[Obrazek: Batman--The-Animated-Series-New-Batman-Adventures.jpg]

Czytałem też, że zmiana wyglądu była kierowana tym, że TNBA miał niższy budżet animacji niż TAS.

Odpowiedz
Hmm. Ale Beyond jest późniejsze. A ten już widziałem. A może w Polsce nie puszczali tego 3?

Odpowiedz
(22-04-2023, 22:00)OGPUEE napisał(a): Chodzi o wygląd postaci w The New Batman Adventures, który czasami jest określany jako sezon 3. lub nawet 4. (bo oryginalny TAS był różnie dzielony na sezony), bo technicznie to wciąż ten sam serial:
https://www.reddit.com/r/batman/comments/oziw81/the_animation_style_batman_tas_season_1_3_vs/

Czytałem też, że zmiana wyglądu była kierowana tym, że TNBA miał niższy budżet animacji niż TAS.

Dla mnie to smród producentów chcących zarobić na nowych zabawkach.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(22-04-2023, 22:04)shamar napisał(a): Hmm. Ale Beyond jest późniejsze. A ten już widziałem. A może w Polsce nie puszczali tego 3?

Ech.

Mówimy o The New Batman Adventures, które było/jest traktowane jako sezon 3. Batman TAS. Wtedy zmieniono wygląd postaciom. I The New Batman Adventures było puszczane w Polsce na Polsacie z lektorem. Wiem, bo sam oglądałem. 

(22-04-2023, 22:04)SonnyCrockett napisał(a): Dla mnie to smród producentów chcących zarobić na nowych zabawkach.
Batman TAS też był reklamowany zabawkami, a jednak nie wpłynęło na jakość serialu. Na dodatek Batman + kilka postaci ze zmienionym wyglądem wcześniej się pojawił w Supermanie: TAS, gdzie kreska Timma się uprościła (i wspomniane budżety były okrojone)

Odpowiedz
Nie twierdzę że same zabawki wpłynęły na jakość tylko na pomysł zmiany wyglądu postaci. A że zmieniono je na takie ohydy jak nowa Catwoman to nie wynik budżetu tylko fatalnych projektantów.

Odpowiedz
(22-04-2023, 22:33)OGPUEE napisał(a): Ech.

Mówimy o The New Batman Adventures, które było/jest traktowane jako sezon 3. Batman TAS. Wtedy zmieniono wygląd postaciom. I The New Batman Adventures było puszczane w Polsce na Polsacie z lektorem. Wiem, bo sam oglądałem. 

No przecież wiem bo widzę na wiki, że to to. A na żadnym Polsacie nie oglądałem, tylko te jak leciały na Dwójce. Czyli oryginalny TAS.

Odpowiedz
Mask of the Phantasm w 4K na płycie 12 września + jakiś chyba domument o roli Conroya w dodatkch:

https://batman-news.com/2023/07/20/batman-mask-of-the-phantasm-4k-blu-ray/
.

Odpowiedz
Na Netflixie odcinki 57-65 otrzymały re-dubbing. Batmana tym razem nie dubbinguje Pazura:
https://www.youtube.com/shorts/4YcsYBV7WUk

Przynajmniej Batman jest tym razem bardziej zbliżony do Conroya.

Odpowiedz
Bez jaj, cała obsada brzmi bardzo podobnie do oryginalnej obsady :O
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie mogli całości od nowa nagrać? Pazura to misscasting.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Mialem tylko rzucic okiem, czy warto i zostawic sobie na jutro, do sniadania...i obejrzalem calosc.

W sumie bardziej dla samego serialu, niz materialu (wspomnienia i nostalgia over 9000!), ale ogolnie spoko rzecz.

I tak przy okazji, bo tak juz sie przymierzam do prezentu swiatecznego (sam sobie dam, a niech gadaja), a nie wiem czy to bylo tutaj polecane. W 2023 wyszla taka rzecz:

The Batman Adventures Omnibus & The Batman & Robin Adventures Omnibus

https://www.amazon.pl/Batman-Adventures-Omnibus-Kelley-Puckett/dp/1779521197/ref=pd_bxgy_d_sccl_1/261-7487593-4616252?pd_rd_w=FEkpp&content-id=amzn1.sym.26796a60-81fd-4dca-a3ad-65d418e8d2f0&pf_rd_p=26796a60-81fd-4dca-a3ad-65d418e8d2f0&pf_rd_r=GGBCM0R3D5ZRZY52T93B&pd_rd_wg=X0hCP&pd_rd_r=b04b0a03-529e-4d8b-8839-68f816249e80&pd_rd_i=1779521197&psc=1

https://www.amazon.pl/Batman-Robin-Adventures-Omnibus/dp/1779527373/ref=asc_df_1779527373/?tag=plshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=504174035463&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=15461037984325817332&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1011419&hvtargid=pla-2284162686951&psc=1&mcid=1a4550530dc73004826fef2c1684bf8b

I kusi ten zakup, ale format mi mocno nie pasi, takie bieda A4 (ogolnie dziwne wymiary), a tutaj powinno byc imo B4 i byloby idealnie:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie lepiej sobie ogarnąć kompletne wydanie serialu?

Te komiksy od początku kierowane były raczej do dzieci. Serial przynajmniej miał ten poważny ton ułatwiający trawienie treści przez dorosłego

Odpowiedz
Coz moge powiedziec...

:)

Animacja swoja droga.

Komiks natomiast ma dla mnie w tym momencie wartosc potrojna. Raz, ze ostatnio przerabiam renesans fascynacji komiksem, zwlaszcza wartoscia szaty graficznej, gdzie w dobie rozwoju AI chcialbym sie pokusic o "przetłumaczenie" jakichs moich rekopisow na papier. Mam min. nabazgrany taki wlasnie noir superhero z posmakiem Art Deco, nawiazaujacy do czasow VHS-owych Shadow, Phantom i Rocketeer, i cos moze uda sie z nim zrobic, takze inspiracje sie przydadza.

Dwa, za dzieciaka nie bylo mnie stac na komiksy, takze dorobilem sie zaledwie kilku, ktore maglowalem w nieskonczonosc i dzisiaj nostalgia kaze mi troche dokarmic dzieciecy brak komiksowego przytulania :)

Trzy, oczywiscie chce sie dorobic swoich bombelkow, a wiec jest sporo rzeczy, ktore juz czekaja na podzielenie sie z nimi (min. francuska seria Mity i Legendy), ale jak nie da rady to najwyzej bede czytal te komiksy z bratankiem, albo adoptuje dwie siedemnastoletnie Kolumbijki - pewnie polubia komiksy o Transformersach :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon