Friends (NBC, 1994-2004)
Ostatnio zdobylem wszystkie 10 sezonow i wciagnelo mnie jak cholera. Jestem w polowie czwartego seoznu i nie moge sie od tego oderwac :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
obejrzeć 10 sezonów za 1 razem..
ale masz fajnie :)

Odpowiedz
Ja tak niedawno zrobiłem, ale lepiej bo w wersji uncut. :) I jak się okazało w niektórych odcinkach jest nawet 3-4 minuty więcej materiału. :) Tee-hee-hee. :)

Odpowiedz
"Przyjaciół" po prostu kocham, i znam prawie na pamięć wszystkie odcinki:P Nie wiem czy to powód do dumy ale ja tam się z tego cieszę, co do plotek na temat filmu to ja z kolei słyszałam, że mieli nakręcić po prostu jeden odcinek, taki już po wyprowadzce Monici i Chandlera, ale później nic dalej nie było mi wiadome.. :/ A co do "Joye'ya" to wydaje mi się, że próba powtórki sukcesu "Przyjaciół" z góry była skazana na porażkę.. Z tym, że nawet widziałam pierwszą serię cicho licząc na to że pojawi się ktoś ze "starej paczki" ale poza wymieniem kilku imion nic się takiego nie trafiło.. :cry:

Odpowiedz
Joey byłby dobry, gdyby za pisanie tego serialu wzięli się ludzie na poziomie scenarzystów Przyjaciół. Niestety Joey jak dla mnie w ogóle nie był zabawny.

Ja z kolei cieszę się że plotki o ewentualnym filmie zostały zdementowane; wyjątkowo durny pomysł, jestem przeciwnikiem czegoś takiego. O ile w formie filmu można kontynuować tradycyjne seriale, tak sitcomy? Serio, czy jest głupszy pomysł?

Odpowiedz
Mierzwiak wszystko zależy od sposobu realizacji. Alf też jest sitcomem, a jakoś nie przeszkadzało to w zrobieniu filmu pełnometrażowego ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Joey byłby dobry, gdyby za pisanie tego serialu wzięli się ludzie na poziomie scenarzystów Przyjaciół. Niestety Joey jak dla mnie w ogóle nie był zabawny.
Kiedy właśnie cały numer w tym, że takowi się wzięli. Za reżyserię i scenariusz odpowiadały osoby tworzące "Przyjaciół". To pokazuje jak ważny jest trafny casting. "Friends” to wspólny sukces grupy ludzi wzajemnie się inspirujących do dalszej owocnej pracy i gdy kilkoro z nich zabrakło, całość się posypała niczym domek z kart. Gdy się zastanowić, to właściwie poziom „That 70s show” również poleciał na pysk z chwilą odejścia części obsady aktorskiej, więc najwyraźniej coś w tej wzajemnej alchemii potrzebnej dla budowania klimatu serialu musi być.

Odpowiedz
O tym nie wiedziałem, nie chciało mi się zajrzeć na IMDb :P Skoro tak to faktycznie coś w tym musi być.

Druga sprawa, że poza Joeyem który w oderwaniu od reszty Friendsów już tak fajny nie jest, w tym serialu nie stwierdziłem obecności ani jednej sympatycznej postaci. Zero.

Odpowiedz
No jasne, wszakże szóstka "Przyjaciół" składała się z równoważących się odmiennych osobowości, a w "Joey" praktycznie każdy był głupkiem. Co prawda sąsiadka i siostrzeniec mieli spełniać rolę tych sprytniejszych w ekipie, ale raczej średnio im się to udawało. Zabrakło prawdziwej różnorodności charakterów, no i sensownych pomysłów na poszczególne odcinki... :)

Odpowiedz
Przede wszystkim Joey w Friends jest najgłupszy z całej ferajny, a Joey w "Joey" jest najnormalniejszy z rodziny.

No i kto mógł przebić osobowością i luzem Chandlera? Nikt.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik: Chandlera nikt nie przebije, z tym się całkowicie zgadzam:)

Przed obejrzeniem Joey'a zastanawiałam się czy scenarzyści będą chcieli na nowych bohaterów "przerzucić" cechy charakteru i zachowania znane widzom właśnie z Przyjaciół, chociaż nie wiem czy to by nie była już przesada..

Odpowiedz
Joey nie był najgłupszy (za to Phoebs czasem i owszem) - on po prostu wolniej "łapał" i miał odmienne życiowe potrzeby niż reszta :) Nie mówiąc juz o tym, że czasem to on potrafił najlepiej wybrnąć z danej sytuacji lub ją spuentować :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A zresztą mi się nawet coś kojarzy, że Joey na samym początku właśnie był całkiem ogarnięty, dopiero w pewnym momencie zaczął "wolniej łapać", albo to tylko moje wrażenie..

Odpowiedz
Ostatnio oglądam "The Best of Friends", czyli najlepsze odcinki z każdego sezonu i powiem Wam ... ten serial to, że się tak wyrażę rozpierdalator ;)
Kocham tych bohaterów (Joey rządzi !), te absurdalne akcje i teksty :D
Kawał porządnej rozrywki :D

Tak czarodziejka Joey dopiero od 5-6 sezonu zaczął głupieć ... ale i tak go uwielbiam :D

Lista gościnnych występów imponująca :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Przyjaciele

Odpowiedz
Ha - zgadzam się. Ja zaczynam 5 sezon i jestem sam zaskoczony ile Friends dostarczają mi radości. Jeden odcinek i uśmiech na pół godziny. Nie ma co dodawać, wiele tutaj opisano, ja tylko dopisuję się do grona fanów.

Odpowiedz
Seinfield to fantastyczny serial o niczym, nie wiem co ma wspólnego z Przyjaciółmi :)
Arrested Development też jest świetny, ale to nie sitcom.
Polecam It's always sunny in Philadelphia - błagam, niech ktoś to wreszcie obejrzy :)

A Cheers jest w porządku, ale bez rewelacji. Co do Przyjaciół to.. ech, stare czasy. Uwielbiałem niegdyś ten serial, ba, nadal jest w porządku, ale jednak kiedyś wydawał mi się lepszy. Niemniej ma parę złotych momentów.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Nie rozumiem fenomenu tego serialu. Stolcowy humor, do tego jeszcze sitcom. Naprawdę nie rozumiem, próbowałem wiele razy, bo serial ten często gościł w naszej TV, i za każdym razem dochodziłem do tych samych wniosków - mnie to ani trochę nie bawi.

Odpowiedz
Friends i "stolcowy" humor? Mowimy o tym samym serialu?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Kaman. Albertino oglądał w naszej TV. W naszej TV, gdzie lektor dodawal żarty o Kaczyńskim czy Czterech Pancernych. Równie dobrze mógł dodać żart o stolcu.

Odpowiedz
Powaznie? Tego nie wiedzialem...w takim razie gratuluje naszej TV "poczucia humoru" ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon