29-11-2024, 10:14
|
Highlander
|
|
Lambert ma swojego odpowiednika dzisiaj. Chris Pine :D
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
Cytat:abuła całkowicie nic nie ma z oryginalnym lore'em filmów, bo dzieje się w postapokaliptycznej przyszłości, która oczywiście jest na poziomie neolitycznego syfu pomieszanego z rosyjską biedą.Nigdy nie rozumiałem tej miłości twórców do łączenia Highlandera i postapo. Kreskówka, anime, Highlander 2 i 5. Aż 4 produkcje związane z marką toczą się w środowisku post apokaliptycznym. Cytat:No i polski tytuł lepszy i mający więcej sensuI pozwoliłby twórcom pokazywać różnych nieśmiertelnych a nie być wiecznie uwiązanym z MacLeodami Cytat:Zwłaszcza bekowe to, gdy po odkryciu odkryciu sekretu Connora nagle idzie z nim ślinę i uprawia seksy. Widocznie wątek miłosny w tamtych czasach to musiałby obligatoryjny.Wg lore od Nieśmiertelnych biły jakieś turbo feromony i babeczki traciły dla nich głowy. W każdej części masz scene seksu poprzedzaną odkryciem kim jest Connor. Jeśli bawi Cie skrótowość w jedynce to głowa Ci odpadnie jak zobaczysz scenę w dwójce :) Cytat: i doprawdy dziwi mnie, że dorobił wielu niepotrzebnych sequeli, bo to naprawdę jednostrzałowa historiaNo ja uważam, ze ta historia nie ma potencjału na film, ale idealnie sprawdziłaby się jako serial. Bo tylko w serialu można w jednym sezonie oddać naście epok i pokazać jak naprawdę tragicznie musi wyglądać taki żywot gdy wszystko umiera w okół ciebie a ty nie mozesz z tym nic zrobić. Jak na razie nikomu nie udało się oddać tego tragizmu. - - - Swoją drogą regularnie wracam do tego fanowskiego montażu. Highlander + Scorpions = moc 29-11-2024, 12:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2024, 12:14 przez Corn.) (29-11-2024, 12:08)Corn napisał(a): No ja uważam, ze ta historia nie ma potencjału na film, ale idealnie sprawdziłaby się jako serial. Hmmm. Co do seksu w dwójce. Jak pierwszy raz to zobaczyłem w tej "reżyserskiej wersji" to miałem WTF. Zabieram się do powtórki oryginalnej, kinowej bo zapamiętałem ją jako megaskrótową (tak było - gdzieś godzina 25 minut, przy 2 h rozszerzonej) ale stężenie debilizmów było chyba mniejsze. No bo tyle wypadło ;)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-11-2024, 12:24 Cytat:Hmmm.Wiem, ze jest serial, ale powstał on niestety za wcześnie by móc w pełni oddać tragizm postaci. Za bardzo zrobiony na 90sową modłę "monster of the week". Wiem, ze pozniej lore jest rozbudowywane, ale jednak jakby serial powstał np. w 2008 roku to mógłby być dużo dużo lepszy. Licze ze nowa wersja nie bedzie woke badziewiem :) 29-11-2024, 12:54 (29-11-2024, 01:56)slepy51 napisał(a):OGPUEE napisał(a):Przede wszystkim teraz widzę, jakie tu są zajebiste zdjęcia! To, to, to i to :) No niestety, koles mial troche pecha z tymi wtopami i slabymi scenariuszami, ale oko to mial jedno z najlepszych w biznesie - taki Shadow do jeden z najlepiej wygladajacych filmow komiksowych, ever. Plus taki, ze wyrezyserowal calkiem sporo teledyskow, co w dla mnie w duzej mierze szlifuje jego filmografie: (29-11-2024, 12:08)Corn napisał(a): Nigdy nie rozumiałem tej miłości twórców do łączenia Highlandera i postapo. Kreskówka, anime, Highlander 2 i 5. Aż 4 produkcje związane z marką toczą się w środowisku post apokaliptycznym. Smieci z wysypiska, ktore mozna uzyc do budowania swiata sa wzglednie tanie, plus duzo szrotu wala sie na studyjnych magazynach. No i samo postapo to filmowy podgatunek sam w sobie, takze pewnie ktos stwierdzil, ze na gorke do fanow Niesmiertelnego przyciagnie jszcze fanow Mad Maxa, czy cos :) (29-11-2024, 12:08)Corn napisał(a): Swoją drogą regularnie wracam do tego fanowskiego montażu. Highlander + Scorpions = moc Piekne <3
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-11-2024, 13:43
Juz na zawsze przyspawane do mojej medialno-kulturowej czesci mozgu - Jettatory! :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-11-2024, 15:24 (29-11-2024, 12:08)Corn napisał(a): No ja uważam, ze ta historia nie ma potencjału na film, ale idealnie sprawdziłaby się jako serial. Bo tylko w serialu można w jednym sezonie oddać naście epok i pokazać jak naprawdę tragicznie musi wyglądać taki żywot gdy wszystko umiera w okół ciebie a ty nie mozesz z tym nic zrobić. Jak na razie nikomu nie udało się oddać tego tragizmu. LOL, co? Sama piosenka Queen z montażem w jedynce właściwie załatwia temat. Tragizm bohatera jest zresztą wałkowany przez większość filmu. Serio nie trzeba tu łopatą wykładać każdego stulecia, w którym bohater jest smutny, bo mu znowu laska zgniła. Już nie mówiąc o tym, że przez ileś set lat/odcinków to by wpadło w rutynę.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2024, 19:28
LOL, to. Wątek Heather jest super i jest najlepszym wątkiem filmu, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Poza tym jednym wątkiem po prostu brakuje mi w tych historiach poczucia upływu czasu. Mówię to z perspektywy ultrasa marki, który zna całość na wylot i widziałem wszystkie części niezliczoną ilość razy.
29-11-2024, 20:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2024, 20:29 przez Corn.)
A to nie widziałeś upływu czasu kiedy okazało się kim jest Rachel?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-11-2024, 21:41 (29-11-2024, 20:28)Corn napisał(a): Wątek Heather jest super i jest najlepszym wątkiem filmu, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jedna jaskółka ogarnia cały ten wątek w 5 minut, a upływ czasu przewija się przez cały film. Serio potrzebujesz sam marnować 10 godzin, żeby go dodatkowo poczuć?
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 29-11-2024, 23:02
No to odkupujemy temat chyba, co, czy nie?
Nowego pewnie się nie opłaca robić. Remake zaliczył masę problemów, ale chyba w końcu z tym ruszają. Nie wiem, czy było, czy nie było w gorących wieściach, ale Stahelski podobno chciał ok 180 mln na produkcję i Lionsgate zrobiło wielkie oczy, a następnie dało dyla, tzn. powiedzieli pass :D Ale projekt przejął Amazon/MGM, który chyba lubi wrzucać hajs w różne dziwne rzeczy, więc jadą z kokosem. Chociaż ostatecznie nie wiadomo z jakim budżetem. Wracając jednak do tego co chciałem napisać - dziś ogłoszono angaż Russella Crowe'a. Czyli po latach od MoS - "ojciec" i "syn" ponownie się spotkają na ekranie. Nie wiadomo jaka rola na ten moment. Może coś nowego, może Ramireza. _______ I tak w związku z tą informacją aż sobie zobaczyłem, co tam u Russella słychać i wygląda na to, że - przynajmniej na początku roku - prezentował się wizualnie nieco lepiej, niż w latach wcześniejszych. Chyba jest/był na jakiejś diecie. Nie to, żeby był w wersji SLIM, na oko nadal waży na tych fotkach za dużo, ale jest lepiej, niż było. Może robi to do filmu? Może dla siebie i angaż do "Nieśmiertelnego" trafił się przypadkiem. Kto tam wie... Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-06-2025, 01:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2025, 01:28 przez zombie001.)
Nie kara mnie ten projekt, nie kupuje Cavilla w tej roli, Lambert stworzył zbyt oryginalna postać, Cavill po wieśmaku raczej mnie ziębi swoją grą, do tego dochodzi Stahelsko którego lubię za wiele rzeczy, ale nie za wyjątkowo sztuczne i mechaniczne sceny walki w Wickach.
No i jeszcze ten nieszczęsny Bautista, on jeszcze aktualny?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 21-06-2025, 01:37
Ech, Rusell to kolejny oklepany casting (jeśli to na Ramireza). Zero zabawy faktem, że masz film pełen nieśmiertelnych ludzi, którzy żyją setki lub tysiące lat, więc wizualnie mogą być w każdym wieku. Liczyłem, że tym razem Ramireza zagra jakiś 20 paro letni latynos, co byłoby ciekawszym podejściem niż kopiowanie oryginału i wrzucanie starszego, charyzmatycznego, białego aktora, do roli Egipcjanina
21-06-2025, 09:31
Pisalem juz pewnie, że to absolutnie zbędne. Wiec powtorze: ABSOLUTNIE ZBĘDNE. Wyjdzie najwyzej średni akcyjniak bez duszy. Taki "Wick" z mieczami. No i marzy im sie oczywiscie kolejna seria.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 21-06-2025, 09:51
Akurat Highlander zasługiwał na sensowny remake, ale chyba przegapiliśmy to okno czasowe, kiedy mogło się to wydarzyć
21-06-2025, 12:34
Oryginal byl tak... oryginalny, że sensowny rimejk nigdy nie powstanie. Bo obsada, bo zdjecia, bo muzyka, bo montaż.
Oczywiscie nie jest to film idealny. Ale to film z duszą. Teraz dostaniesz (jak wspominalem): moze technicznie dopieszczony twór z taśmy. Zaklad?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 21-06-2025, 13:11
Może wykorzystają szansę i zmienią tytuł na Lowlander, co by bardziej pochylić się nad plebsem.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-06-2025, 13:13
To by było: "Chłopi"
Powinni pojechac odwaznie i zrobic film jako "Immortals". Wtedy mogliby robic, co chcą bez ograniczen. Nawet prequel o Ramirezie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 21-06-2025, 13:19 (21-06-2025, 13:11)shamar napisał(a): Oryginal byl tak... oryginalny, że sensowny rimejk nigdy nie powstanie. Bo obsada, bo zdjecia, bo muzyka, bo montaż.No co do tego to pełna zgoda. Ja w ogóle uważam, że nie powinni robić remake’u oryginału tylko wziąć sam koncept i zbudować na tej bazie nową historię bo sama idea jest zajebista, ale niestety pierwszy film nie wykorzystuje jej w pełni i ma niekiedy przedziwne wstawki (tak jak ta z weteranem z Wietnamu) Cytat:Powinni pojechac odwaznie i zrobic film jako "Immortals". Wtedy mogliby robic, co chcą bez ograniczen.O, dokładnie o to mi chodzi pisząc o koncepcie. 21-06-2025, 13:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2025, 13:22 przez Corn.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |