Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
02-08-2024, 16:12
|
Stephen King's IT
|
|
Tam jest sporo miejsca na autografy. Ale najważniejszy już jest.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-08-2024, 16:12
"It", wersja pigmento dodatnia:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-07-2025, 18:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2025, 18:38 przez slepy51.)
Ten serial powinien być adaptacją książki, ale książkę już zaadaptowali, więc teraz tworzą fan fiction. Jakoś mnie to nie rusza. Plus za lata 60-te, z tym że to już powinno być w adaptacji książki. No ale wtedy, za sprawą "Stranger Things", modne były lata 80-te, więc twórcy filmów dopasowali się do panującego trendu.
28-07-2025, 13:32
Bardziej kwestia tego, że dostosowali akcję do czasów współczesnych (w których dzieje się teraźniejsza część) i gdyby mieli umieszczać dzieciństwo bohaterów w latach 50. jak w powieści, to byliby w wieku moich rodziców.
28-07-2025, 13:37
Popatrz, pomyliłem się. Zapomniałem, że w książce cześć dziecięca dzieje się w latach 50-tych, a nie 60-tych (lata 60-te są w adaptacji z 1990).
Podejrzewam, że nadchodzący serial będzie czerpać z książkowych interludiów, które rzucają trochę światła na historię Derry, ale i tak będzie to głównie fanfic. Jeżeli odniesie sukces, to może Muschietti zechce cofnąć się jeszcze dalej w przeszłość i pokazać np. żerowanie Tego na osadnikach (na potrzeby drugiej części filmu nakręcono scenę dziejącą się w XVII wieku, kiedy To nie przyjęło jeszcze postaci klauna). 28-07-2025, 14:00
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-09-2025, 18:36
Czyli to samo co w filmie, tylko jeszcze bardziej rozwleczone z wciśniętym ch.. wie po co wątkiem militarnym.
Poza tym panienka nie taka fajna jak Beverly, Juby by nie zaruchał. 23-09-2025, 18:45
Jest nadzieja, że mieli mniejszy budżet i przynajmniej nie wpierdolą tyle beznadziejnego CGI, chociaż to Muschietti także i to jest mocno naciągana nadzieja.
23-09-2025, 18:59
Najlepszy moment jak czarny spada z krzesła, a zła biała dziewczynka rży HA HA HA HA HA! Białe diabły.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 23-09-2025, 19:05
Że to będzie murzyńska perspektywa widać było już po tych kilku tizerkach, ja to już nawet na to nie zwracam uwagi bo by człowiek zwariował i nic współczesnego nie był w stanie obejrzeć.
23-09-2025, 19:08 (23-09-2025, 19:08)slepy51 napisał(a): ja to już nawet na to nie zwracam uwagi bo by człowiek zwariował i nic współczesnego nie był w stanie obejrzeć. Jakoś nie widzę problemu :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-09-2025, 20:10
No niby tak, mam kumpla który filmów nakręconych po roku 2000 nie ogląda i nie dość, że nie żałuje to mówi, że i tak nie ma czasu żeby obejrzeć wszystko to co by chciał ale raz na jakiś zdarza się jakaś produkcja, która mnie zaciekawi i wtedy byłby problem. No ale wtedy sobie po prostu od razu obniżam oczekiwania i tyle, wiem że pewne rzeczy się pojawią, po prostu ocena od początku jest niższa i wszystko się zgadza ;)
24-09-2025, 00:09
Akurat wątek rasistowski jest raczej zgodny z książką. Książkowe Derry było dość rasistowską mieściną (zwłaszcza w przeszłości). Książka wspomina na przykład spalenie przez białych suprematystów nocnego klubu The Black Spot, w którym przebywali głównie murzyńscy żołnierze z pobliskiej bazy wojskowej. Obecność wątku militarnego sugeruje, że serial pokaże ten incydent.
24-09-2025, 00:40
No i super, niech pokaże, przecież nikt tutaj nie ma nic przeciwko tego typu wątkom jako takim a raczej wkurwia to, jak bez żadnego wyczucia czy zwykłego pomyślunku one są implementowane w dzisiejszych produkcjach tylko po to, żeby były.
24-09-2025, 01:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2025, 01:52 przez slepy51.)
Czyli ksiazka wspominala tylko o jakims rasowym incydencie a oni uznali, że uczynią to bazą?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-09-2025, 10:14
No, wspomniała to trochę mało powiedziane, jeśli dobrze pamiętam to tej historii był poświęcony cały rozdział.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 24-09-2025, 10:34 (23-09-2025, 18:45)Paszczak napisał(a): Czyli to samo co w filmie, tylko jeszcze bardziej rozwleczone z wciśniętym ch.. wie po co wątkiem militarnym.Bo pewnie będą chcieli popłynąć na fali Stranger Things i zrobić duchowy spin-off 24-09-2025, 12:29 Z jednej strony podoba mi się klimat i atmosfera tego zwiastuna, z drugiej widać w nim te wszystkie Muschiettyzmy, które tak mnie wkurwiały w kinowych filmach. I tu mam zgryz, bo naprawdę chciałbym polubić ten serial.
14-10-2025, 18:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2025, 18:56 przez slepy51.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Killer Klowns from Outer Space (1988), reż. Stephen Chiodo | slepy51 | 0 | 59 |
27-05-2026, 17:41 Ostatni post: slepy51 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |