Batman TAS, przede wszystkim ma do dziś rewelacyjne intro. Mroczny klimat i ciekawą choć nie zawsze porywającą mnie osobiście muzykę. Niemniej oglądało się na Polsacie, gdy kreskówka biła rekordy popularności. Wprowadziła też swego czasu szereg nie zwanych mi wcześniej acz intrygujących postaci i tak pojawił się Man-Bat, Clock King, Lock-Up, Terrible Trio czy Hugo Strange. Był wątek z HARDAC i androidem Batmanem, całość niczym z Terminatora lub Odysei Kosmicznej. Niestety trzeba też powiedzieć o minusach, Baby Doll, Bane wyglądający jak zapaśnik, Maxie Zeus, (a swoją droga jak się nazywał ten gość z sosami ?) Te postaci są po prostu głupkowate, nie tylko z wyglądu ale i z samego pomysłu. Odcinki dzielą się na lepsze i gorszę, dla mnie najlepsze są z Jokerem. Nie moglem uwierzyć że to Mark Hamill użyczył głosu tej postaci i potrafi aż tak modelować swój głos. Jeśli chodzi o inne, jest kilka które najbardziej z różnych powodów zapadły w mi w pamięci i oto one:
On Leather Wings - pierwszy odcinek Batman TAS jaki obejrzałem, czysty sentyment
Heart of Ice - tragiczna historia, lodowy klimat i plus za to że Mr. Freeze ma specyficzny głos
Two-Face - głównie za scenę ucieczki ze szpitala, zbliżenie na twarz i błyskawice
Vendetta - za walkę w kanałach
The Mechanic - jakieś nawiązanie do filmu Batman Returns ?
On Leather Wings - pierwszy odcinek Batman TAS jaki obejrzałem, czysty sentyment
Heart of Ice - tragiczna historia, lodowy klimat i plus za to że Mr. Freeze ma specyficzny głos
Two-Face - głównie za scenę ucieczki ze szpitala, zbliżenie na twarz i błyskawice
Vendetta - za walkę w kanałach
The Mechanic - jakieś nawiązanie do filmu Batman Returns ?
20-08-2011, 11:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2011, 12:10 przez Kinomaniak.)