Cytat:wiedziałam, że taka będzie odpowiedź myślisz więc, że jeżli powiedzmy pierwszym filmem o Obcym byłby A3 to własnie ten film dostąpiłby tego zaszczytu, bo był pierwszy? Nie sądzę.trochę bezsensowne gdybanie. Ale jak dla mnie Alien zyskuje większe uznanie też za to że jest pierwszy.
Wyrażniej to widać w przypadku Predatora, gdzie druga częśc jak dla mnie jest praktycznie tak samo dobra jak i pierwsza, ale poniewaz jest druga to ma mniej zwolenników (bo przecież to już było). Praktycznie zawsze (z wyjątkiem terminatora, a wg mnei to zupełnie niezasłużony wyjątek) tak to wyglada.
Cytat:Pierwsze filmy o Batmanie nigdy nie trafią do takiego rejestru bo są po prostu śmieszne z perspektywy dzisiejszych czasów. Dlatego o wpisach do rejestru nie decyduje tylko kolejność powstania danego filmu ale jego wpływ na kulturę, sztukę itp.Pierwsze filmy o batmanie niczego nei zapoczątkowały. Batman istniał już 50 lat przed nimi, i na tym polega różnica (i gratulacje jeśli uważasz je za śmieszne :roll: )...
26-04-2007, 12:44