mefisto napisał(a):crowley napisał:idąc twoim tokiem rozumowania ludzie są ciency w porównaniu do drapieżnych kotów. czy tylko budowa ciała i cechy fizycne wskazują na to jak jakas istota jest cienka? jak dla mnie własnie fakt że predtaor potrafi stworzyć taki sprzęt i przy jego pomocy rozwalać obcych na pęczki (jak w oryginalnym pierszwym komiksie) pokazuje własnie jego przewagę.
Oczywiście, że Predator. Jego współplemieńcy wynaleźli mnóstwo śmiercionośnych zabawek, one przecież nie spadły im z nieba, co świadczy o ich wyższej ( stosunku do Obcych) inteligencji.
Obcy nie potrzebowali broni, bo sami byli śmiercionośną bronią, co tylko stanowi o tym, jak ciency są predatorzy
mefisto napisał(a):crowley napisał:a to ciekawe..jakiś przykład "szacunku" u obcych nie powiązanego w żaden sposób z ich głownym motorem napędowym jakim jest dążenie do przetrwania gatunku?
Do tego szacunek dla przeciwnika (końcówka drugiego "Predatora" na długo zapadła mi w pamięć( to rzecz podstawowa a u xenomorpha w ogóle nieobecna.
Obcy też, jak przychodziło co do czego, mogli się na to zdobyć. Ich chęć przetrwania była jednak silniejsza.
Cytat:crowley napisał:no chyba akurat odwrotnie, nieuzbrojony predator jest bez szans z obcym.
Kształt ciał obyduw istot (gatunków) ukazje, że Predator ma większe sanse na zwycięstwo (Obcy zawsze wydawał mi się co najwyżej anorektykiem)
26-06-2005, 18:39