wiking napisał(a):tyle ze obcy zeby sie "urodzil" potrzebuje krolowa do zlozenia jaj, a natepnie "ochotnika" do zlozenia embrionu wewnatrz niego. dwa razy dluzsza drogaa jak sie rozmnaża predator?
Cytat:ech...ale mi chodzi o to, że obcy nie potrzebowali tworzyć takowej broni.ok, predator bez zabaweczek faktycznie jest mięsem armatnim, ale o przewadze danej rasy nie stanowi wynik walki wręcz między nieuzbrojonymi przedstawicielami ras. Czy ludzie są ciency w porównaniu z drapieżnymi kotami? niby tak ale tylko w takim starciu o jakim wspomniałem wyżej - jakoś to nie ludziom grozi wyginięcie tylko coraz to nowym gatunkom zwierząt ( z którymi czlowiek w "honorowej" walce jeden na jeden przeciez nie ma szans) - i chyba raczej pod takim kątem bym oceniał przewagę danej rasy. jesli bierzesz za kryterium kto by wygrał w walce wręcz to równie dobrze mozna wziąśc za kryterium : kto ma większe możliwości w podróżach kosmicznych czy jakichkolwiek innych dziedzinach - a biorąc pod uwagę to ze predator dzięki możliwościom swojego umysłu jest w stanie zniwelować wszelkie przewago obcego, stawia go zdecydowanie na lepszej pozycji :twisted:
Tu właśnie chodzi o to, że Predator bez swoich zabaweczek jest niemal mięsem armatnim. Tworzenie broni bynajmniej nie stanowi więc o jego inteligencji względem alienów. I jeśli nie uważasz, że ludzie są ciency w porównaniu z dzikimi kotami, to powodzenia w dżungli.
Cytat:Aliens - tam masz kilka przykładów w relacji Królowa Ripley - jest miejsce i na skurw*******o i na względny szacunek ze strony tej pierwszej. Poza tym, jak już mówiłem wcześniej, przesłanką obcych było przede wszystkim przetrwanie i pozbycie się wszelkiego zagrożenia.zonk, jej "szacunek" wynikał tylko z faktu że Ripley mogła w każdej chwili usmażyć jej potomstwo - więc jest powiązany z główną siłą napędową tej rasy, prosilem o przykład niepowiązany.
Cytat:Nie widzę więc po co porównywać pod tym względem te dwa gatunki.:) to ty zacząłeś mówiąz że u obcych też sie pojawia "szacunek" 8)
26-06-2005, 19:00