brzydki napisał(a):A, pamiętam ten film. Ponieważ najpierw jednak widziałem wersję z Hanksem, to właśnie na niej lepiej się bawiłem. Nawet jeśli później porównałem ją z wersją francuską i wówczas amerykańskiej ująłem parę punktów, nie było to nic wielkiego. Film z Hanksem to wciąż dobra komedia, jakich wiele robiło się w niezapomnianych latach 80. No, w końcu świetnych komików było wtedy sporo. Podobno obecnie Tom Hanks niechętnie wspomina swoje mało poważne początki na ekranie, ale moim zdaniem nie ma się czego wstydzić. Wykształcił przecież dość charakterystyczny typ komediowy: młodego człowieka, niezbyt poważnie traktującego życie, sympatycznego, wyluzowanego, ale kiedy trzeba, sprytnego i złośliwego. Wystarczy przypomnieć sobie "Dużego", "Plusk" czy "Wieczór kawalerski"...
Nawiasem mówiąc, druga część "Blondyna" z P. Richardem to całkowita porażka. Zupełnie nieśmieszna, nudna, kiepsko zagrana ramota. Zlepek scen i tyle.
w porównaniu z oryginałem Hanks nie śmieszy mnie prawie w ogóle - za to druga część, czy gorsza? Mi się podobała i ma parę scen perełek :D Choć i tak Richard najlepszy jest jako Pechowiec :D
I dalej...
Cytat:"Codename: Nina" - ugładzona po amerykańsku "Nikita". Na plus dodano jeden wybuch, ale całość wykastrowano z drapieżności i brudu francuskiego pierwowzoru.
true, true - mimo szacunku do Bridget Nina w moim malutkim świecie nie ma miejsca bytu przy Nikicie :D Serial również :D
Cytat:Abre los ojos -> Vanilla Sky
Według mnie oryginał lepszy, ale remake z Tomem Cruisem nie jest taki najgorszy. Ale to chyba dlatego że w obu wersjach Penélope Cruz gra
wg mnie odwrotnie - remake jest barwniejszy, lepiej zagrany i bardziej widowiskowy. oryginał jest dla mnie przeszarżowany, szczególnie w głównej roli. ale zły nie jest
Cytat:- Muzyka - co tu dużo mówić? Fantastyczna robota Zimmera.
a ja nigdy nie zrozumiem fenomenu tej ścieżki - dla mnie (poza filmem) bardzo przeciętna
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
13-09-2007, 15:56