A motyw znikania to nie był wiele razy wałkowany? Qui-Gonna spalili, ale udało mu się potem za sprawą Mocy komunikować i potem przekazał swą wiedzę Yodzie i Obi-Wanowi. Obi-Wan zniknął zostawiając ubranie, zaś Yoda, jako że perfekcyjnie to opracował, to cały zniknął. Tak sobie to zwykle tłumaczyłem. A pod koniec Powrotu Jedi, Luk pali po prostu zbroję Vadera, a czy tam są dalej jego ludzkie resztki, to już inna kwestia.
Plus wiem, że walka na miecze świetlne w E7 będzie najlepsza z najlepszych, ale też nie przesadzajmy. Szczególnie, że pod względem emocjonalnym nic nie przebije tej z końcówki Powrotu Jedi, kiedy Luke uwalnia swój gniew. Świetnie nakręcona, świetne zdjęcia i rewelacyjna muzyka Johna Williamsa. Czasami nawet sam nie wiem, czy to nie jest moja ulubiona scena w całej Sadze!
Plus wiem, że walka na miecze świetlne w E7 będzie najlepsza z najlepszych, ale też nie przesadzajmy. Szczególnie, że pod względem emocjonalnym nic nie przebije tej z końcówki Powrotu Jedi, kiedy Luke uwalnia swój gniew. Świetnie nakręcona, świetne zdjęcia i rewelacyjna muzyka Johna Williamsa. Czasami nawet sam nie wiem, czy to nie jest moja ulubiona scena w całej Sadze!
23-10-2015, 14:02