(28-10-2016, 18:39)Mierzwiak napisał(a): Rzecz w tym, że nie trzymała i nie jest to jedna z najlepszych trylogii.
Toy Story 3 > ......................................................> Toy Story 2 > ............ > Toy Story
Dla mnie jest jedną z najlepszych trylogii. Zresztą dużego wyboru tu nie masz, więc nie wiem czemu uważasz inaczej. Że niby np. Spider-many Raimiego, czy Batmany Nolana, z przeciętnymi trzecimi częściami lepsze? NOPE.
Co do poziomu, kwestia gustu. O ile TS3 dla mnie też jest najlepsze z serii, tak TS i TS2 postawiłbym na jednej, niższej niż TS3, półce.
No i patrząc na Twoją rozpiskę, myślę iż powinieneś się cieszyć, że powstanie TS4 - > trend wskazuje, że może okazać się jeszcze lepszy od "Trójki" :)
@OGPUEE
Nie znam kontekstu wypowiedzi Militarnego, ale wszystko w tym poście wskazuje na to, że on ma pretensje, iż z serialem robią to, co powinno robić się z serialem (przynajmniej do jakiegoś czasu) - kolejny sezon :)
W przypadku "Stranger Things" płacz jest tym bardziej bez sensu, bo pierwszy sezon nie dość, że nie zamyka połowy wątków, to wręcz dodaje nowe. Sama końcówka to niezłe pole do popisu, dla twórców.
Ale wracając do TS3 - to tak, wiem co przez wypowiedź Millitarnego chciałeś powiedzieć. Ale to nie jest tak, że TS3 stanowiło jakieś konkretnie zdefiniowane zakończenie, które na amen zamykało historię zabawek Andy'ego. Tak jak np. kiedyś można by potraktować Alien3 oraz zawartą w serii historię Ripley. A to, że obecnie Hollywood zjada własny ogon i wraca do starych serii, nie oznacza jeszcze, iż twórcy poprzednich części nie mają pomysłu na kolejną, i nie stworzą czegoś świetnego. Tak jak pisałem wcześniej, to Bird ma dzisiaj większy problem, aby pokazać coś innowacyjnego w "I2".
Jedynym argumentem "przeciw" TS4, który do mnie przemawia, to fakt iż "dzisiejszy" PIXAR, to nie ten sam poziom, co kilka lat temu. Więc ta "czwórka" jednak może się nie udać. Ale nie zamierzam jeszcze panikować, tak jak niektóre osoby z tego forum i pisać, że "TS4 jest zbędne".
Bo może wcale nie jest.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
29-10-2016, 14:29