Za mało nominowanych filmów widziałem, żeby móc pisać komu kibicuję aby wygrał, ale to jak typuję tegorocznych zwycięzców chyba już mogę podać.
Bezpieczny triumfatorem pozostaje La La Land - 8 Oscarów.
Najlepszy Film, Reżyser (Damien Chazelle), Aktorka (Emma Stone), Zdjęcia, Muzyka, Piosenka ("Audition (Fools Who Dream)"), Montaż i Dźwięk
Aktor - Casey Affleck za Manchester by the Sea (bo jestem za Denzelem, a wiem jak to się zawsze kończy gdy za kimś jestem, np. w ubiegłym roku za Stallonem).
Scenariusz oryginalny też Manchester by the Sea (w sumie 2 statuetki)
Scenariusz adaptowany - Moonlight (w sumie 2 statuetki)
Aktorka drugoplanowa - Viola Davis za rolę w Fences
Aktor drugoplanowy - Mahershala Ali za Moonlight
Efekty wizualne - Księga dżungli
Charakteryzacja - Star Trek Beyond (nie wierzę w zwycięstwo filmu DCEU przy tak nieprzychylnych recenzjach)
Kostiumy - Jackie (choć wolałbym aby wygrały Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć)
Scenografia - Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć (wolałbym Ave, Cezar!)
Animacja pełnometrażowa - Zwierzogród
Animacja krótkometrażowa - Pisklak - tylko jego widziałem i bardzo mi się podobał
Montaż dźwięku - Hacksaw Ridge (chyba wolałbym Arrival, bo będzie wielkim przegranym tej gali)
Reszta kategorii nie ma mojego zainteresowania, a gali nie planuję oglądać.
Bezpieczny triumfatorem pozostaje La La Land - 8 Oscarów.
Najlepszy Film, Reżyser (Damien Chazelle), Aktorka (Emma Stone), Zdjęcia, Muzyka, Piosenka ("Audition (Fools Who Dream)"), Montaż i Dźwięk
Aktor - Casey Affleck za Manchester by the Sea (bo jestem za Denzelem, a wiem jak to się zawsze kończy gdy za kimś jestem, np. w ubiegłym roku za Stallonem).
Scenariusz oryginalny też Manchester by the Sea (w sumie 2 statuetki)
Scenariusz adaptowany - Moonlight (w sumie 2 statuetki)
Aktorka drugoplanowa - Viola Davis za rolę w Fences
Aktor drugoplanowy - Mahershala Ali za Moonlight
Efekty wizualne - Księga dżungli
Charakteryzacja - Star Trek Beyond (nie wierzę w zwycięstwo filmu DCEU przy tak nieprzychylnych recenzjach)
Kostiumy - Jackie (choć wolałbym aby wygrały Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć)
Scenografia - Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć (wolałbym Ave, Cezar!)
Animacja pełnometrażowa - Zwierzogród
Animacja krótkometrażowa - Pisklak - tylko jego widziałem i bardzo mi się podobał
Montaż dźwięku - Hacksaw Ridge (chyba wolałbym Arrival, bo będzie wielkim przegranym tej gali)
Reszta kategorii nie ma mojego zainteresowania, a gali nie planuję oglądać.
20-02-2017, 12:45