(25-03-2018, 12:01)ar23s napisał(a): Pierwsza część Avatara była ciekawym doświadczeniem, ale jak dla mnie ilość planowanych kontynuacji to jakieś nieporozumienie. Nie można jednak odmówić Cameronowi zapału do pracy...
Dla mnie w ogóle kontynuacja to nieporozumienie. Serio, wolałbym aby Cameron nakręcił coś zupełnie nowego. Avatar to fajne wizualne doświadczenie, film rewolucyjny który nadal sie świetnie ogląda, ale fabularnie to generalnie cienizna a bohaterowie kompletnie mnie nie zaciekawili. Nieco lepiej sytuacja ma się z samą Pandorą która mozna fajnie rozwinąć, ale w jedynce brakowalo mi czegoś co by powodowało, że nie mógłbym się doczekac powrotu do tego świata. Nie wydaje mi sie aby Cameron i jego ekipa mieli napisać coś ciekawego, zwłaszcza skoro juz na starcie zwiastują powrót villaina jedynki w kilku częściach.
Ewentualnie jakby chcieli zrobić tego trylogie - spoko. Ale nie, masa części, jak z Fantastic Beasts, jestem pewien ze tu nie ma historii na 4 filmy. Realizacyjnie też szału bym się nie spodziewał. Budżet na mnie szczególnego wrazenia nie robi.
25-03-2018, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2018, 13:38 przez Kuba.)