Obejrzałem ten film pierwszy raz dość niedawno i to w telewizji. Od razu zapragnąłem na DVD. Zakupiłem, zobaczyłem ponownie, zachwyciłem sie jeszcze bardziej. Film jest poprostu genialny, film który po obejrzeniu zmusza do myślenia. Obraz nie daje nam odpowiedzi wprost, reżyser zapewne chciał by widz sam doszedł do prawdy.
Kim tak naprawde był Prot? Czy rzeczywiście był chory psychicznie? Czy może jednak przyleciał z K-PAXu. Sam nie wiem co mam myśleć. Prot posiadał wiedze o kosmosie, którą znało tylko parę osób na świecie. Może był
geniuszem z urojeniami? Końcówka jest tak niejasna, że niedaje mi spokoju.
Gdzie sie podziała jedna z chorych którą Prot rzekomo zabrał na K-PAX, przecież Prot nigdzie nie "odleciał"
Aktorstwo stoi na najwyższym poziomie(w szczególności Kevin Spacey), Jeff Bridges też świetnie zagrał. Znakomite kino.
Kim tak naprawde był Prot? Czy rzeczywiście był chory psychicznie? Czy może jednak przyleciał z K-PAXu. Sam nie wiem co mam myśleć. Prot posiadał wiedze o kosmosie, którą znało tylko parę osób na świecie. Może był
geniuszem z urojeniami? Końcówka jest tak niejasna, że niedaje mi spokoju.
Gdzie sie podziała jedna z chorych którą Prot rzekomo zabrał na K-PAX, przecież Prot nigdzie nie "odleciał"
Aktorstwo stoi na najwyższym poziomie(w szczególności Kevin Spacey), Jeff Bridges też świetnie zagrał. Znakomite kino.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Directed by James "THE KING" Cameron
18-02-2008, 18:12