(21-12-2019, 13:42)Arahan napisał(a): Po 6 odcinkach ocena 8/10. Ma ten serial swoje problemy, zwłaszcza jak ktoś zna książki to momentami sporo mu brakuje w tym co się dzieje
A nie na odwrót? Ja mam obawy, że jak ktoś nie czytał to pewne rzeczy są tu w przyspieszonym tempie, po łebkach i z dupy :). Z drugiej strony miło stwierdzić, że Sapek jednak mocno mi zapadł w pamięć więc dość dobrze pamiętam poszczególne opowiadania. Co też sprawia, że szkoda mi niektórych żartów, które bardzo dobrze by się odnalazły w telewizyjnej formie.
Jestem po 4 odcinkach i zdecydowanie czasem wieje sandałem i teatrem telewizji, ale ogólnie jest fajnie. Heniek totalnie daje radę, choć bawi mnie trochę to jakim głosem mówi, sceny walk są świetne co zaskakuje biorąc pod uwagę, jak kulawo potrafią wyjść inne rzeczy. Całość dość mocno poszarpana. Z czasem się przyzwyczajam. Też mogę zaplusować ten biust, poza tym jednak czekam na Yen zimną sucz. Co do Jaskra... niby jest fajny, ale kurcze to wciąż nie ten cwaniak i babiarz z książek, tylko jakiś młody laluś.
21-12-2019, 14:31