Corn ostatnio tak mądrze pisze w tematach i dyskusjach związanych ze Star Wars, że mogę tylko ciągle przyklaskiwać i gdybym miał niebieckie mleko, to dałbym mu całą mleczarnię.
W sumie to nie można tu wiele dodać, zwłaszcza, że spójność to już dawno jest w śmietniku, ale też jest inna różnica między Gwiezdnymi wojnami Lucasa, a Disneya, a jest to wygląd. I niechaj tutaj się nie odzywają głosy "Prequele to tylko CGI, nic nie jest prawdziwe bla bla bla". Gdyż mnie chodzi oto, że te korporacyjne, fastfoodowe Gwiezdne wojny są po prostu z wyglądu nudne. To co ja kochałem w świecie stworzonym przez Lucasa, że był on ucieczką od naszego realnego świata to odległej Galaktyki. Oczywiście znajdowały się tam odniesienie do naszego świata, historycznych wydarzeń, ale nie tak, że te światy były prawie identyczne. A te nowe Gwiezdne wojny są nudne, planety są nieciekawe, modele statków to recycling dawnych, a ja wyskoczą z czymś nowym to otrzymujemy to okropne bombce z The Last Jedi. I tak w nawiązaniu do Star Wars High Republic
![[Obrazek: 2021.01.06-02.16-boundingintocomics-5ff51d9290999.png]](https://boundingintocomics.com/wp-content/uploads/2021/01/2021.01.06-02.16-boundingintocomics-5ff51d9290999.png)
Te współczesne fryzury i nawiązania do aktualnych debat światopoglądowych sprawia, że za parę lat te filmy się okropnie zestarzeją. Co to za odległa Galaktyka, skoro ja takie postacie mogą spotkać na każdym zachodnim campusie uniwersyteckim, czy włączając Tumblr.
W sumie to nie można tu wiele dodać, zwłaszcza, że spójność to już dawno jest w śmietniku, ale też jest inna różnica między Gwiezdnymi wojnami Lucasa, a Disneya, a jest to wygląd. I niechaj tutaj się nie odzywają głosy "Prequele to tylko CGI, nic nie jest prawdziwe bla bla bla". Gdyż mnie chodzi oto, że te korporacyjne, fastfoodowe Gwiezdne wojny są po prostu z wyglądu nudne. To co ja kochałem w świecie stworzonym przez Lucasa, że był on ucieczką od naszego realnego świata to odległej Galaktyki. Oczywiście znajdowały się tam odniesienie do naszego świata, historycznych wydarzeń, ale nie tak, że te światy były prawie identyczne. A te nowe Gwiezdne wojny są nudne, planety są nieciekawe, modele statków to recycling dawnych, a ja wyskoczą z czymś nowym to otrzymujemy to okropne bombce z The Last Jedi. I tak w nawiązaniu do Star Wars High Republic![[Obrazek: 2021.01.06-02.16-boundingintocomics-5ff51d9290999.png]](https://boundingintocomics.com/wp-content/uploads/2021/01/2021.01.06-02.16-boundingintocomics-5ff51d9290999.png)
Te współczesne fryzury i nawiązania do aktualnych debat światopoglądowych sprawia, że za parę lat te filmy się okropnie zestarzeją. Co to za odległa Galaktyka, skoro ja takie postacie mogą spotkać na każdym zachodnim campusie uniwersyteckim, czy włączając Tumblr.
12-01-2021, 18:28