michax napisał(a):wątek romansowy tych młodych w 1920 przypominających trochę melodramat jak z kina klasy B
Ja tam bardziej widziałem nawiązania do "The Ghost and the Darkness", "Out of Africa" czy "Titanica", no chyba że uznamy, że one też przypominają melodramaty jak z kina klasy B ;) Tak czy srak uważam, że jest to jak najbardziej celowe. Swoją drogą to chyba mój ulubiony z tych wszystkich seriali w uniwersum "Yellowstone", czekam z niecierpliwością na 2 sezon.
Co do "Yellowstone" to serial niejako padł ofiarą własnego sukcesu w Stanach i dlatego stał się tą "Dynastią dla facetów". Wiadomo, nie będą kończyć po dwóch sezonach i zarzynać kury znoszącej złote jaja stąd takie "spowolnienie" akcyjki w kolejnych sezonach i większy nacisk położony na intrygi okołorodzinne i inne tego typu wiksy. Mimo wszystko jak ktoś wsiąknie to będzie oglądał dla samych widoczków i całego tego kowbojskiego mumbo-jumbo - przynajmniej ja tak mam, nie wiem jak inni :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-01-2024, 18:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2024, 19:07 przez slepy51.)