Mefisto napisał(a):Stary, całe filmy mieliśmy już na jednym ujęciu, bo to było modne - jak pisałem - 15 lat temu.
Stary, przeczytałeś w ogóle co ja napisałem? Bo napisałem wyraźnie o produkcjach, które "w ten sposób podeszły do tematu mastershota". To, że mastershoty mieliśmy wcześniej i filmy na jednym ujęciu to nie jest żadna tajemnica, ale to wszystko było "udawane", z ingerencją montażystów, maskownaiem cięć itd. itp. Tutaj masz 4 godzinne odcinki, z których każdy jest nakręcony naprawdę na jednym ujęciu, bez żadnej ściemy i udawania, a czegoś takiego wcześniej nie było. Nie wiem, na mnie robi to wrażenie tym bardziej, że pozwala na większą immersję i wzmaga poczucie realizmu całości, wystarczy porównać choćby z tym "Defending Jacob", o którym pisałem kilka postów wyżej, kręconym normalnie, który wygląda jak każdy kolejny crime thriller walony od sztancy, przez co tamta historia nie ma nawet promila tej siły uderzeniowej z "Adolescence".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-03-2025, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2025, 14:44 przez slepy51.)