Bartłomiej Kaczmarek. Gościu kręcił "Rojsta", "Wielką wodę", "25 lat niewinności" i kilka innych. I można się czepiać różnych rzeczy w tych produkcjach, ale zdjęcia akurat stoją w nich na wysokim poziomie, dlatego wydaje mi się, że zdecydowanie przesadzasz. W sumie to nawet ciekawię się, co powiesz o 5 odcinku "Heweliusza", który wg mnie jest zdecydowanie najlepszy i pod względem realizacji i znakomicie sprawdza się jako finał serialu, który świetnie podsumowuje wszystkie wątki i trzyma w ciągłym napięciu. To jest naprawdę robota na światowym poziomie.
Mówisz o pierwszej scenie katastrofy? No przecież tam chodziło o to, żeby widz poczuł się oszołomiony i nieswojo, ten cały początkowy chaos jest zaplanowany, masz się poczuć jak bohaterowie tam na miejscu. Czy to działa czy nie? No mnie się podobało, jedyne co bym wyjebał to tą wspomnianą "trzęsącą się" kamerę, to akurat było tanie i zupełnie niepotrzebne. Ale już kompletnie nie wiem, co tam jest nie tak z montażem.
Debryk napisał(a):Montaż i wprowadzenie do akcji mnie po prostu odrzuciły.
Mówisz o pierwszej scenie katastrofy? No przecież tam chodziło o to, żeby widz poczuł się oszołomiony i nieswojo, ten cały początkowy chaos jest zaplanowany, masz się poczuć jak bohaterowie tam na miejscu. Czy to działa czy nie? No mnie się podobało, jedyne co bym wyjebał to tą wspomnianą "trzęsącą się" kamerę, to akurat było tanie i zupełnie niepotrzebne. Ale już kompletnie nie wiem, co tam jest nie tak z montażem.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
07-11-2025, 12:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 12:52 przez slepy51.)