Bucho napisał(a):Mysle, ze mozesz miec wiecej niz Ci sie wydaje. Wszystko rozbija sie o wartosci, ktorymi sie kierujesz
No ale to są właśnie jakieś tam uniwersalne wartości a nie coś, co wyniosłem z czytania biblii, chodzenia do kościoła czy innych tego typu rzeczy, bo oprócz okresu w swoim życiu, w którym byłem do tego zmuszany nie mam i nie chcę mieć z tym wariactwem nic wspólnego. Inna sprawa, że to nie jest jakiś wymysł chrześcijaństwa czy innych podobnych wymyślonych przez kogoś religii a właśnie, pewne uniwersalne rzeczy, które każdy rozgarnięty człowiek raczej podświadomie gdzieś będzie ogarniał. A Smarzowski to od dawna krzykacz, który z subtelnością ma niewiele wspólnego dlatego raczej się zgadzamy, co z tego wszystkiego mu wyjdzie.
Mental napisał(a):On nie umie opowiadać wciągających historii.
A to swoja drogą. Te jego ostatnie filmy pod względem narracji niczym się nie różnią od dzieł Vegi - takie same posklejane bez ładu i składu scenki rodzajowe wykrzykujące widzowi prosto w ryj pewną z góry założoną tezę. Ciężko się to ogląda i nie wydaje mi się, żeby w takim historycznym fresku mogło to w jakikolwiek sposób przejść żeby było choćby oglądalne.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-03-2026, 16:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2026, 16:18 przez slepy51.)