Cytat:cała fabuła? czekam zatem na przykłady.
Burmistrz dostaje gównem, przez co policja musi uwolnić podejrzanego o 12 morderstw. Chora na grypę samotna matka, która zarabia jako prostytutka (!) zmuszana jest przez swojego alfonsa do pracy, przez co ląduję w mieszkaniu mordercy. Prokurator każe wypuścić podejrzanego, mimo iż wystarczy poczekać klika godzin na wyniki testów DNA. itd
Cytat:główny bohater wpada na trop mordercy przypadkiem (szczęśliwa stłuczka).
Tak, tylko że debilizm policjantów i tak doprowadzi do jego wypuszczenia. Piszesz żeby nie wspominać o nieporadności policji bo to normalka. Policjanci w Zodaciu byli nieporadni z powodu ułomności technicznej, policja w Memories of Murder również głupia nie jest, jeden z detektywów do tęga głowa, tylko że morderca to geniusz a szczęście nie gra na ich korzyść. Podczas gdy policja w Seulu to banda idiotów i nierobów bo tak i już. Do tego, podkreślanie ich beznadziejności to miejscami przegięcie pały, wspomniani już przeze mnie członkowie 'specjalnego oddziału' kimający w vanie podczas ochrony burmistrza, krawężniki śpiące w radiowozie podczas masakry w sklepiku.
Cytat:a co tu rozwijać? na początku widzimy faceta mieszkającego w posiadłości księdza. pytanie: czemu akurat w posiadłości księdza? co jest grane? no i malunki odpowiadają na to pytanie.
Nie jestem pewien, ale poprzedni lokator domu mordercy to na pewno ksiądz? Para staruszków pytających się o niejakiego Parka wspomina tylko że dawno go nie widzieli w kościele, chyba że coś przeoczyłem.
I jeszcze słowo o muzyce, podobnie jak cała techniczna warstwa filmu - jest genialna. Finałowy utworek to w ogóle masakra, ktoś ma pojęcie czy można gdzieś dostać soundtrack?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
10-02-2009, 00:13