Ankieta: 300 jest:
Yeeeaah!
ok.
A fe!
[Wyniki ankiety]

300 (temat ogólny)
kciuk w górę :) jakiś czas temu pobieżnie oglądałem 300 i wrażenia wciąż bardzo pozytywne - to naprawdę oryginalna, świetnie wyreżyserowana adaptacja komiksu. Pod względem formy cholernie świeża (obok Sin City i Scotta Pilgrima)

Odpowiedz
A u mnie wprost odwrotnie - za pierwszym razem było ok, ale kolejny... Ugh, czemu oni się nie naparzają? Gadają, gadają, pieprzą się, gadają, gadają... o, komuś ucięli głowę. Strasznie dużo patetycznego gadania przez co film ciągnie się masakrycznie. Des, nie oglądaj pobieżnie, ale w całości - wtedy zmienisz zdanie :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
A dla mnie od początku był to film... kiepski. W innym przypadku komiksowa adaptacja miałaby znaczenie, ale tutaj film opisuje wydarzenia historyczne, więc sama bajkowo-fantastyczna sceneria jest dla mnie nie do przejścia, nie mówiąc o innych aspektach. ;-)

Odpowiedz
Bajkowo-fantastyczna sceneia w ogóle jest nie do przejścia, bo to, że adaptuje komiks nie ma tu nic do rzeczy. W komiksie nie ma bajkowo-fantastycznej scenerii. Nie ma wielkich nosorożców, ludzi z pilami zamiast rąk, ani takich pierdół. Jedynie zdrajca jest tak samo zdeformowanym upośledzeńcem.

Odpowiedz
Komiksu nie widziałem, więc były to tylko przypuszczenia. Teraz jestem jeszcze bardziej zniesmaczony. :)

Odpowiedz
Nie ma tematu o 300? Dziwne.

Odpowiedz
Za pierwszym razem mi nie podeszło, za drugim i trzecim było już o wiele lepiej, chyba czas sobie znowu przypomnieć po 3-letniej przerwie.

Cytat:tu gra Fassbender!

fucktycznie :)
[Obrazek: 46535-27476.gif]

Odpowiedz
Jak oglądałem film to jeszcze kolesia nie znałem. Widzę, że trzeba sobie go przypomnieć aby zobaczyć jaką rolę ma tam Fassbender.

Odpowiedz
Jak oglądałem Bękarty wojny ostatnim razem (lipiec 2010) to jeszcze Fassbendera nie znałem tak, jak teraz :)

Nie przepadam specjalnie za 300, ale dla Michała chyba sobie odświeżę.

Odpowiedz
To on i w Bękartach gra ? Shit nawet nie zauważyłem. Zresztą z tego co patrze na FW to i w Jonah Hex też się pojawił i też nie pamiętam go z tamtego filmu :)

Odpowiedz
(01-08-2012, 20:21)Turus napisał(a): To on i w Bękartach gra ?
No ba, a kto zalicza wpadkę zamawiając piwo nie tym gestem, co trzeba? :)

Odpowiedz
Bo wy łosie jesteście i talentu nie potraficie wyłowić :) Ja jego karierę śledzę od 2008 roku, czyli od kiedy zobaczyłem Hunger (wciąż jego najlepsza rola), także teraz nie muszę wracać po latach do filmów, zdziwiony, że gdzieś tam w tle się pokazuje ;)

Odpowiedz
(01-08-2012, 19:03)Mierzwiak napisał(a): Jak oglądałem Bękarty wojny ostatnim razem (lipiec 2010) to jeszcze Fassbendera nie znałem tak, jak teraz :)

Chcesz nam o czymś powiedzieć? ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie wiem co masz na myśli :P

Odpowiedz
rozumiem, cicha woda ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
300 widm
loading podpis...

Odpowiedz
Jako, że idzie idzie kolejna odsłona 300, z podtytułem Rise of the Empire, odświeżyłem sobie ten znakomity film. Starzeje się lepiej niż wino - teraz każdy element wprawił mnie w zachwyt. Wszystko, co jest ukazane ma za zadanie stworzyć mit: od super napakowanych herosów, przez mutanty w armii perskiej, po enigmatyczne potwory. Snyder w tym filmie pokazał czysty geniusz i niebywałą odwagę oraz talent do ukazania arcy-epickiego widowiska. Z byle kadry potrafił wycisnąć ile się da: vide spadające monety podczas wizyty emisariusza u Eforów, bicz lecący na spartiatę, odcięta ręka itd. Tego jest na pęczki. Coś niesamowitego. Tak od razu przeskoczyłem na jednej nodze do pogrzebu z Watchmen, gdzie kamera oddala się od tłumu i przenika przez napis "Cementary" ten gość, tak jak Wachowscy w Bound I Matrixie, każdy kadr potrafi podciągnąć pod nietuzinkowość, zaznaczając swój styl, a takowy posiada.

I najważniejsze - ten film przestał mieć dłużyzny - nagle zrobił się napakowany akcją, a narracja z offu podkreśla charakter obrazu. Zdecydowanie wskakuje do mojego małego top 10/10!

loading podpis...

Odpowiedz

Efekciarskie, przekombinowane, ale na swój sposób jestem zaintrygowany, plus sporo Evy Green w trailerze. Chyba jestem na tak.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dobrze wygląda. Przy okazji czy tam mikro-rolę ma Butler? Bo nie pamiętam takiego ujęcia z 1. Chyba, że jedynie facjatę wkleili.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ohydne zdjęcia i efekty (ogień, krew, oświetlenie). Ale z drugiej strony takiej czystej dawki patosu dawno w kinie nie było, może być niezły odmóżdżacz.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon