http://www.cracked.com/blog/4-insane-unknown-backstories-behind-famous-movies_p2/
i wyglada na to, że tak - ZAZ po prostu wynaleźli parodie filmowa, jaka znamy do dziś. :P
27-07-2014, 17:00
|
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
|
|
Tu jest o tym rimejkowaniu ZERO HOUR
http://www.cracked.com/blog/4-insane-unknown-backstories-behind-famous-movies_p2/ i wyglada na to, że tak - ZAZ po prostu wynaleźli parodie filmowa, jaka znamy do dziś. :P 27-07-2014, 17:00
Wali im się tam już na łby. Bo to już nie są rimejki, co kilka lat, filmów, które się nie udały.
To jest jakaś obsesyjna wręcz absencja pomysłów.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-08-2014, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2014, 21:08 przez shamar.)
E tam, pomysł na reboot Underworld jest akurat bardzo dobry, bo daje szerokie pole do popisu przy zmianie konwencji.
Ja na przykład zrezygnowałbym z postmatriksowskiej stylistyki na rzecz popularnej ostatnio konwencji "young adult" i PG-13. Odwróciłbym też role, i tak główna bohaterka nie byłaby wojowniczą wampirzycą, ale wrażliwą uczennicą liceum. Teraz wyobraźcie sobie, że zakochuje się (z wzajemnością) w wampirze, dodajmy do tego wilkołaków i gotowe. Zaraz... 28-08-2014, 19:45
Znak czasów: zaczynają tworzyć rebooty filmów, których już pierwotne wersje miałem w dupie, bo wydawały mi się odgrzewanym kotletem (nawet jeśli sama franczyza była nowa).
29-08-2014, 08:48
Nie pamiętam 2 (a raczej pamiętam źle) ale 1 i 3 oglądało się przyjemnie. 4 to był jakiś badziew.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-08-2014, 18:31
Już jedynka to był badziew, pozostałych nie widziałem i nie obejrzę. Rebootujcie sobie do woli :) Couldn't care less.
30-08-2014, 10:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2014, 10:11 przez Gieferg.)
A teraz robią hoolywodzki remake Ghost in the Shell. Porażka Oldboy'a nic ich nie nauczyła.
04-09-2014, 14:05
biorąc pod uwagę, że remake Akiry obija się w Holly od jakichś 10 lat bez skutku, byłbym spokojny
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-09-2014, 15:19
Yep. Nowa wersja horrorka, który był wtórny do bólu i przeciętny. To ma sens...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-09-2014, 14:57
Gdyby nie to, że sparodiowano to w Strasznym filmie, oraz że czasem telewizja puści to gdzieś późno w nocy, nie pamiętałbym że ta powstała na fali popularności Krzyku miernota w ogóle istnieje. Jeśli już rimejkować to może coś dobrego dla odmiany?
17-09-2014, 16:43
Głupie rozumowanie. Jak coś jest dobre to nie potrzebuje żadnych rimejków czy rebootów. Jak się zabierać za nowe wersje, to właśnie pod warsztat brać wszelakie miernoty, średniaki, bo a nuż coś z tego gówna da się sensownego jeszcze ulepić. A jak wyjdzie kolejne gówno, to chociaż nie będzie profanowało imienia oryginału, bo przecież nie będzie czego profanować.
Ewentualnie można się by brać za filmy które może w swoim czasie jakoś się prezentowały, ale teraz się całkowicie zestarzały- najlepszy przykład to "Krull", świetny soundtrack i całkiem fajny pomysł, ale ciężko się to momentami ogląda. 17-09-2014, 17:36 (17-09-2014, 16:43)Mierzwiak napisał(a): Gdyby nie to, że sparodiowano to w Strasznym filmie, oraz że czasem telewizja puści to gdzieś późno w nocy, nie pamiętałbym że ta powstała na fali popularności Krzyku miernota w ogóle istnieje. Mierzwiak, jest jeszcze "Koszmar następnego lata" i jeszcze jeden sequel, o którego istnieniu dowiedziałem się przy okazji planów rimejka. 17-09-2014, 18:19
Wiem, oglądałem. Ale o trzeciej części pierwsze słyszę :P
@Grievous: Widziałeś jakiś dobry remake złego filmu? Bo ja nigdy. 17-09-2014, 18:28
Dla Mierzwiaka "Koszmar kolejnego lata"
Co do dobrych remake'ów słabych filmów: Znany i lubiany "The Thing" Carpentera ![]() i "The Thing from Another World". No i "Mucha" Cronenberga zjada wg mnie i wyrzyguje oryginał z Vincentem Price'em. 17-09-2014, 18:45 Cytat:Widziałeś jakiś dobry remake złego filmu? Bo ja nigdy. "Karate Kid" z Jackie Chanem :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 18-09-2014, 00:38 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |