Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
Pierwszy trailer wyglądał dziwnie tanio, ale im więcej pokazywali tym było lepiej.

To co mi się niesamowicie podoba to kolorystyka. Niby typowo hollywoodzka, cyjany i błękity, ale jest jakaś taka inna. Nie wiem jak ją nawet opisać.

Odpowiedz
Pierwszy teaser tego filmu, który wywołał u mnie jakieś tam poruszenie. Motyw "Matki" ma potencjał na bardzo fajne wykorzystanie w różnych scenach. No i jeszcze raz powtarzam to co napisane było wcześniej w temacie tej laski - fajnie, że się prezentuje na taką "normalną", nie stylizowaną kobitke, która skopie jakiś tyłek gnatem, ale nie zrobi tego przy nadmiarze nachalnego tomboyizmu. Nie wiem dlaczego ale już ją polubiłem.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Zajebiste.

A z drugiej strony - zbierając do kupy wszystkie materiały - czuje się jakbym oglądał klipy z 3 różnych filmów. Może mi się wydaje, ale jakoś dużo rzeczy chcą upchnąć.

Odpowiedz
Zapowiedzi do Suicide Squad też przedstawiały niemal że idealny film a wyszło totalne gówno :P, więc nie ma co wróżyć z TV-spoto-trailer Fusów :P

Odpowiedz
Cytat:Zapowiedzi do Suicide Squad też przedstawiały niemal że idealny film

Przedstawiały dziecinne komiksowe gówno i wyszło gówno. Szkoda, że od reżysera, którego bardzo lubię.

Odpowiedz
Nowe plakaty:

Odpowiedz
Embargo na recenzje zniesione, przy 13 na rottentomatoes obecnie 77%.

Tutaj sporo linków do recenzji: http://www.avpgalaxy.net/2017/05/07/alien-covenant-reviews-roundup/

Odpowiedz
Przypomnę tylko, że Prometeusz ma na Rottenie 72% z recek
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
"Alien: Covenant is full of bad decisions, both by the creative team and by the characters themselves. There are good set pieces in Alien: Covenant, but the story connecting them is nonsense."  ;) Czyli powtórka z Prometeusza tylko z Alienem :P

Odpowiedz
W zasadzie z każdej recenzji wynika, że film ma bardzo szybkie tempo. Prologu z Rapace jak wiadomo nie ma, sceny z załogą i dialogiem o parach też nie.

Exodusa rozszerzonego Scott nie wypuścił, Prometeusza też nie, może do trzech razy sztuka? Już teraz wiem że ten film będzie błagać o dodatkowe 20-30 minut.

Odpowiedz
(07-05-2017, 12:39)Mierzwiak napisał(a): Prologu z Rapace jak wiadomo nie ma,
I dobrze bo jest mega głupi :P Wychodzi na to że sprowadzili ją tylko na potrzeby filmiku promującego, albo pokazy testowe równie jak Ja wyśmiały jej poczynania na statku Inżynierów i scena wylądowała w śmietniku :P

Odpowiedz
To co, w gotowym filmie nie będzie nawet widoczków tego miasta Inżynierów w pełnej krasie? Łee, to nie idę :(

Odpowiedz
Scena przylotu nad miasto jest, nie ma scen z Shaw i Davidem.

Odpowiedz
Czy z recenzji wynika, czy Shaw się pojawia w tym filmie?

Ja przeczytałem w sumie tylko jedną, która mówiła, że Fassbender znowu kradnie show i... tyle mi wystarczy, żeby iść do kina :) 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Fassbender kradnie film ponoć w obu swoich wcieleniach, bardzo chwalą też Waterston.

Co do twojego pierwszego pytania, nie wiem, jeszcze się na takie info nie natknąłem. Powinna być przynajmniej scena z jej hologramem, była w którymś spocie.

Odpowiedz
Koleś z ColliderVideos nienawidzi Prometeusza, ale zachwala A:C >>

Odpowiedz
Mi tam już wszystko jedno. Nie czytam recenzji, idę się samodzielnie, srogo zawieść w kinie.
Ostatni raz Ridley, ostatni raz!!!
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Odnośnie Elizabeth Shaw:

http://www.wired.co.uk/article/alien-covenant-review

Odpowiedz
(07-05-2017, 12:39)Mierzwiak napisał(a): W zasadzie z każdej recenzji wynika, że film ma bardzo szybkie tempo. Prologu z Rapace jak wiadomo nie ma, sceny z załogą i dialogiem o parach też nie.

Dafuq. Wybiorę się do kina tak czy siak, ale znów nie dostaniemy pełnoprawnego produktu, bo studio chce 120 minut.

Odpowiedz
Spoilery oczywiście. Podoba mi się jak w tym filmiku wyglądają urywki CGI, ale coś martwię się, że to będzie kolejne po ALIENS Camerona, "zrobaczenie" Obcego i odarcie go z majestatu.

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon