Ankieta: Jak oceniasz "Alien: Covenant"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott
Zajawka prometeuszowa znacznie lepsza. Czuć w niej emocje i doskonale stworzonego androida, a tutaj poszli za bardzo w klimaty Ex_Maszyny i wszystko jest takie jakieś bezduszne ;)

Odpowiedz
(11-03-2017, 00:20)Super8 napisał(a): No cóż, jestem trochę rozczarowany...

Nic dziwnego, że jesteś rozczarowany, skoro jarałeś się jakimiś serduszkami i buźkami po nic nie wnoszącej, kilkusekundowej zajawce tej zapowiedzi.

Odpowiedz
Łał, nawet w wiralach odgrzewają kotelty. Kiedy filmik z przemową Pearce'a?

Odpowiedz
Ridley zaprezentował kilka fragmentów z A:C na specjalnym konwencie Aliena. Odczucia generalnie jak na takie pokazy pozytywne, jednak niepokoi przede wszystkim słabe CGI potworów. Potwierdziło się też,

http://movieweb.com/alien-covenant-sxsw-footage-review/

Odpowiedz
(11-03-2017, 18:56)Juby napisał(a):
(11-03-2017, 00:20)Super8 napisał(a): No cóż, jestem trochę rozczarowany...

Nic dziwnego, że jesteś rozczarowany, skoro jarałeś się jakimiś serduszkami i buźkami po nic nie wnoszącej, kilkusekundowej zajawce tej zapowiedzi.

Sarkazm Juby, sarkazm <3

Odpowiedz
Następnym filmem Scotta po "Covenant" będzie "All the Money in the World" dla Sony. Więc kolejny prequel "Aliena" aż tak szybko nie powstanie, jak się wcześniej zapowiadało.

Odpowiedz
"All the Money in the World" mają kręcić w maju, więc przy obecnym tempie pracy Scotta, za nowego Aliena, może zabrać się jeszcze przed końcem roku :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(13-03-2017, 22:35)Grievous napisał(a): Następnym filmem Scotta po "Covenant" będzie "All the Money in the World" dla Sony. Więc kolejny prequel "Aliena" aż tak szybko nie powstanie, jak się wcześniej zapowiadało.

W końcu Scottowi się umrze, a w serii zostanie luka, bo tyle prequeli sobie zaplanował, że nie zdąży nakręcić bezpośredniego łącznika z pierwszym Alienem. :P

Odpowiedz

Odpowiedz
Coś czuję że w tym scenariuszu też palce maczał Lindelol...

Biorąc pod uwagę stworzenie jakie na końcu Prometeusza wyszło z Inżyniera "kod genetyczny" Aliena zdaje się już być zawarty w czarnej mazi, więc może być tak że
Gorzej jak pomyślisz o tym jak do tego wszystkiego ma się Space Jockey, dziwne stworzenie wyglądające jak kombinezony Inżynierów, pilotujący statek Inżynierów z jajkami
- WTF! Czego by tu nie wymyślić, jak by tego nie wyjaśnić, wychodzi kompletny, idiotyczny CHAOS. Mimo wszystko czytając te brednie tym bardziej nie mogę się doczekać wizyty w kinie!

Odpowiedz
Co do spoilera miltary'ego - jakoś nie wpłynęło to specjalnie na moje nastawienie do filmu (w sumie to nawet się czegoś takiego spodziewałem). Tak czy inaczej jestem w kinie.

Odpowiedz
Mierzwiak, dodajmy, że i Jockey, i jaja były SKAMIENIAŁE ze starości.:)

Odpowiedz
Tak, chciałem zapytać czy pamiętasz ten pobudzający wyobraźnię motyw statku sprzed tysięcy albo i milionów lat, bo najwyraźniej stracił on na aktualności. Czekam na podróże w czasie, zresztą pamiętam że teoretyzowano o tym jeszcze przed Prometeuszem :)

Odpowiedz
A czemu nieaktualny?  Statek z pierwszego "Aliena" może należeć do jakiejś starożytnej rasy kosmitów i zawierać ostatnie jaja "oryginalnego Obcego", a czarna maź to nic innego jak próba genetycznego odtworzenia tego gatunku, przez uzurpatorów (czyt. Inżynierów z "Promka"). Nie trzeba tutaj mieszać podróży w czasie.  

Zresztą, Ridley chyba już powiedział w wywiadzie, że David a i owszem - eksperymentuje na tej planecie, ale nie odpowiada za kreację Obcego. 
Stwierdzenie tego, na podstawie paru wyciętych z kontekstu scen, to delikatny absurd :)

Odpowiedz
Obawiam się, że prawie na 100 % to David

Odpowiedz
Jak ma być odpowiedzialny za powstanie czegoś, co w teorii już istnieje? :) Przecież w Promku widzimy mural z Alienopodobną istotą. 

Odpowiedz
Jak tak sobie Was czytam to mam wrażenie, że A:C będzie jednym wielkim stekiem bzdur... ;)

Anyway:
http://www.alien-covenant.com/news/walter-20-is-the-way-more-alien-covenant-viral-material-inbound

Odpowiedz
(14-03-2017, 17:58)zombie001 napisał(a): A czemu nieaktualny?  Statek z pierwszego "Aliena" może należeć do jakiejś starożytnej rasy kosmitów i zawierać ostatnie jaja "oryginalnego Obcego", a czarna maź to nic innego jak próba genetycznego odtworzenia tego gatunku, przez uzurpatorów (czyt. Inżynierów z "Promka"). Nie trzeba tutaj mieszać podróży w czasie.  

Zresztą, Ridley chyba już powiedział w wywiadzie, że David a i owszem - eksperymentuje na tej planecie, ale nie odpowiada za kreację Obcego. 
Stwierdzenie tego, na podstawie paru wyciętych z kontekstu scen, to delikatny absurd :)

Tak bardzo chciałbym by tak samo myśleli scenarzyści i Scott.

Odpowiedz
Edytować postów nie umiesz?

Odpowiedz
Nowy plakat:

[Obrazek: C7mv83tWkAEm2y_.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon