Alien: Earth
Kłamali przy poprzednim zwiastunie. Wcale nie byl zwiastunem odc. 3.

Co do tegoż: BIEDA-KURVA juz na pelnej.
Ale ja nie o tym. Disney chce chyba dopeowadzic te 2 marki do PG-13 (taki zresztą pewnie bedzie nowy "Predator". 20letnia Indianka, mlody Predator, 20latkowie z "Romulusa" a teraz.. DZIECI. Nosz kurva. DZIECI bohaterami "Aliena".
Zauwazcie, że oni są bardziej INFANTYLNI od Newt.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(20-08-2025, 18:27)Albertino napisał(a): Takiej bandy debili jako bohaterów to już nie mieliśmy dawno.
Jak są durniejsi od załogi Covenanta to chapeau bas :D

Odpowiedz
Niestety…

Odpowiedz
No niestety, ludzie w tej serii z filmu na film stają się coraz głupsi. Jak myślisz, że bardziej już nie zgłupieją, dostajesz następną produkcję i... Cóż, nie widać końca tego trendu.

[Obrazek: weqAmz5.gif]

Odpowiedz
Ale odpierdolcie się od Covenanta, tam mieliście zróżnicowane postacie, był niepewny siebie chrześcijanin za kapitana?

[Obrazek: tenor.gif]

No to dla balansu była też no bullshit, no bad decision Daniels, ładna, sympatyczna, bez autyzmu.

[Obrazek: tumblr_pb05rtU84F1qdhps7o2_r4_540.gif]

No i na deser idealny villain, psychopta David, przecież to jest niebo, a ziemia w porównaniu do Alien: RE(t)arthED

[Obrazek: 24783747.gif]
[Obrazek: 4af359da768560f9d7f5252d969c7c06.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(22-08-2025, 14:52)al_jarid napisał(a): No niestety, ludzie w tej serii z filmu na film stają się coraz głupsi. Jak myślisz, że bardziej już nie zgłupieją, dostajesz następną produkcję i... Cóż, nie widać końca tego trendu.
No piszę to od dawien dawna, ale chyba nie czytacie po prostu :)

Tak musi być w starciu dzikiego zwierzaka z bardzo zaawansowaną cywilizacją. Trzeba z ludzi robić debili.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
W ogóle to jak w tej produkcji jest prezentowany Alien, jak jakaś atrakcja tygodnia, jest absolutną wisienką na torcie tego debilizmu. Absolutnie nie czuć grozy i jakiejś kosmicznej odmienności i nierealności tego stworzenia, po prostu taki tam potworek - jeden z kilku zresztą, bo wiadomo, że jeden nie wystarczy. Teraz zresztą potrzeba już tylko takiego dłuższego nożyka, aby uciąć mu głowę; degradowania Obcego ciąg dalszy*, a mieliśmy już przecież tyle gniotów, które to sukcesywnie robiły :)

*gdybym nie widział innych filmów z tej serii, to za cholerę nie wiedziałbym, co jest w nim takiego specjalnego, że się o niego korpo bijo.

Ja tam jestem w stanie dostrzec sporo plusów w nieudanych sequelach Scotta, w tym jest ciężko. Scenografie czasem dają radę i chyba tyle. Tak to jest to jakieś kuriozum i festiwal nietrafionych pomysłów, z tymi przygłupimi dzieciakami-dorosłymi-androidami z kodami na nieśmiertelność w rolach głównych. Serio ktoś miałby się przejmować tą bandą?

Romulusa hejtowałem ile wlezie, bo było to durne copy-pasta z tym jakimś Obcym z Zespołem Downa w finale, ale przynajniej wizualnie było to niezłe i miało jakiś klimat. Taki se film klasy B. Ta nowa produkcja aspiruje już jednak do kategorii stajni Asylum. Nie powiem, nie spodziewałem się takiego rozwoju zdarzeń jak to zapowiadali :)

Odpowiedz
To jest taki Acolyte i The Last Jedi w świecie aliena, gdzie twórca jest bardziej zainteresowany swoją opowieścią i w chuju ma cały lore i background.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(22-08-2025, 15:03)marsgrey21 napisał(a): Ale odpierdolcie się od Covenanta, tam mieliście zróżnicowane postacie, był niepewny siebie chrześcijanin za kapitana?

No to dla balansu była też no bullshit, no bad decision Daniels, ładna, sympatyczna, bez autyzmu.

No i na deser idealny villain, psychopta David, przecież to jest niebo, a ziemia w porównaniu do Alien: RE(t)arthED

I dlatego wolałbym, aby Dziadek Scott dokończył te swoje prequele. Chciałbym zobaczyć jak kończy się historia Davida i jak to wszystko łączy się z oryginalnym filmem (nawet jeżeli będzie to szyte grubymi nićmi, a na pewno tak by właśnie było) ale zamiast tego dostaję kolejne odnogi serii, które mnie nie interesują.

Odpowiedz
To mam oglądać czy nie?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(22-08-2025, 17:50)Żółte Krzesło napisał(a):
(22-08-2025, 15:03)marsgrey21 napisał(a): Ale odpierdolcie się od Covenanta, tam mieliście zróżnicowane postacie, był niepewny siebie chrześcijanin za kapitana?

I dlatego wolałbym, aby Dziadek Scott dokończył te swoje prequele. Chciałbym zobaczyć jak kończy się historia Davida i jak to wszystko łączy się z oryginalnym filmem (nawet jeżeli będzie to szyte grubymi nićmi, a na pewno tak by właśnie było) ale zamiast tego dostaję kolejne odnogi serii, które mnie nie interesują.

To. Ale już do tego nie dojdzie, bo film Alvareza zarobił i wolą dawać to jemu. Ja uważam, że filmy Scotta nie były udane, ale nie były też kompletnymi porażkami. Trochę srały po lore, ale też trochę go rozszerzały w dobrym, zasygnalizowanym w pierwszym Alienie kierunku. W każdym razie nie było to tak szkodliwe dla rozwoju serii, jak to z czym mierzymy się obecnie. Poza tym nie wydarzyło się tam nic, czego nie dało się w 3 filmie w miarę sensownie wyjaśnić, bo zarówno Skamielina z 1 = Inżynier z Prometeusza, jak i to że David stworzył Obcego, są wg mnie (a raczej chcę w to wierzyć) dwoma błędnymi wnioskami wyciągniętymi przez fanów, czego już niestety nie będzie się dało sprostować. Prometeusz obsysał trochę głupimi działaniami bohaterów, ale jakby to lekko przepisać, to byłoby naprawdę spoko, tak na poziomie nie tak odległym od A3. W sequelu też było sporo fajnych rzeczy, ale ktoś się strasznie uparł aby wcisnąć tam Aliena i powielić schemat z durną ekipą mordowaną przez Obcego w ograniczonej przestrzeni. Co jest o tyle kuriozalne, że pierwszy film bez Obcego i tak zarobił więcej. A wg mnie to głównie pogrążyło ten film i jestem pewien, że pierwotny plan na Covenant był ze znacznie bardziej ograniczoną rolą Aliena. W każdym razie ktoś tu jeszcze próbował.

Romulus to już był klasyczny fan service, a teraz mamy coś jeszcze "lepszego", czyli regularne wysrywanie się na lore w wykonaniu kogoś upośledzonego. No będę to oglądał dla beki, ale trzymam kciuki aby zdechło po sezonie.

Odpowiedz
(22-08-2025, 19:19)Albertino napisał(a): W sequelu też było sporo fajnych rzeczy, ale ktoś się strasznie uparł aby wcisnąć tam Aliena i powielić schemat z durną ekipą mordowaną przez Obcego w ograniczonej przestrzeni. Co jest o tyle kuriozalne, że pierwszy film bez Obcego i tak zarobił więcej. A wg mnie to głównie pogrążyło ten film i jestem pewien, że pierwotny plan na Covenant był ze znacznie bardziej ograniczoną rolą Aliena. W każdym razie ktoś tu jeszcze próbował.
No i dochodzimy do banalnego wniosku że Obcy się  skończył :)
Można robić filmy w tym uniwersum ale po prostu bez Obcego, czyli jakieś tam filmy s-f o Inżynierach, androidach i całej reszcie.

Od Prometeusza aż po ten bieda serial Obcy jest wszędzie wciskany na siłę i kończy się to albo idiotyzmami albo olbrzymimi idiotyzmami.

(22-08-2025, 18:22)Nemo napisał(a): To mam oglądać czy nie?
No ale chyba widzisz po wpisach, że to gówno?
Jak masz ochotę obejrzeć idiotyczny serial to jak najbardziej. A jak chcesz dobrej rozrywki to oczywiście nie.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja się nie zgodzę, że Obcy jest wciskany na siłę, chodzi o przeskakiwanie rekina i brak pomysłów, to samo się stało w Star Wars, gdzie obsrano moc, miecze świetlne i zrobiono z czegoś wyjątkowego coś banalnego i nudnego.

Akurat prequele bardzo fajnie podeszły do tematu i zrobiono z xenomorpha jakiś byt - origin, coś co znaleźli inżynierowie, chcieli okiełznać, zrobili z niego ciecz pozwalającą modyfikować genetycznie, ale się potknęli i sprowadzili na siebie zgubę, do tego android który chce być stwórcą i na bazie tejże cieczy tez próbuje odtworzyć tego oryginalnego xenomorpha by zniszczyć wszystko wokół... No ale niestety fani to olali i nic dziwnego, że wróciliśmy do fanserwisu i jeszcze gorszej odmiany nowości czyli "subvert expectations", dokładnie jak w Star Wars.

Przecież nawet ten serial to był samograj, STWÓRZ FAJNE POSTACIE, ZATRUDNIJ CHARYZMATYCH MAJĄCYCH CHEMIĘ AKTORÓW, o tym jak znajdują ciecz z Prometeusza i badają co to jest, odtwarzają, aż w pewnym momencie xeno ucieka i zaczyna się walka o przetrwanie, oczywiście musieli to skomplikować do granic możliwości, a wszystko tak naprawdę rozchodzi się o reżyserię, można najbardziej oklepany motyw wyreżyserować znakomicie, a tutaj mamy do czynienia z zagmatwaną fabułą, śmiesznym aktorstwem i jeszcze chujowszą reżyserią.

Mogli zrobić alienową wersję The Fly, gdy jeden z naukowców wszczepia sobie dna obcego, zaczyna się powoli zmieniać, aż do pełnej formy obcego... Cokolwiek, tylko nie autystyczni Lost Boys.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Bo nie mozna wyjatkowosci trzymac przez 5 filmow. Co dopiero 10 i serial. Kazde, nazwijmy to, uniwersum wykancza sie bardzo szybko. Kwestia tego czy ciągnie sie je dalej.

(22-08-2025, 19:19)Albertino napisał(a): [... i jestem pewien, że pierwotny plan na Covenant był ze znacznie bardziej ograniczoną rolą Aliena.

No przecie to miał być "Prometheus 2: Search for Engineers". Koniec filmu ("Promka") o tym krzyczy. Po czym... Zajebali główną bohaterkę a jedyną wiekszą scenę z nią dali jako promo a w samym filmie ujebali do minimum. Wysrali sie tez (w tej scenie) na inzynierow, po czym nic nie stalo na przeszkodzie, żeby zrobic juz kolejnego standardowego "Aliena".
Porażka na całego. Robili to na szybko, wg.potrzeby chwili. Zreszta tak jak "Promka", ktory mial byc osobnym filmem. Albo "Alienem". A w koncu skonczyl jak hybryda.

W sumie... Po co to wszystko rozkminac skoro sami tworcy mają wyjebane? Im chodzi tylko o HAJS.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Można, jakoś Star Wars trzymało się dobrze zanim Disney je wykupił, a po fakcie lezy wszystko, filmy, seriale, nie mówiąc o grach.

Shamar, w temacie Alien, sequel Prometeszua robili "na szybko", po 5 latach?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A co tam bylo wczesniej? Prequele i jakies seriale animowane. Prequele byly uznane za wymuszone. Jedynka i dwojka byly krytykowane.

To przenosnia ;)

Odpowiedz
Co było wcześniej? STAR WARS EU
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Nie liczę książek i komiksów ;)

Odpowiedz
Nie musisz liczyć, tematem było to czy można ciągnąć serię i EU pokazało, że można, zarówno gry, książki, komiksy miały fajne, zrożnicowane fabuły.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Dla mnie liczą się tylko filmy ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon