Alien: Earth
Ten materiał, dał mi więcej rozrywki niż sam serial.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: 554079794_2177894549360136_1583099962980...e=68E02C71]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: 6e7fb1d1a3a23bbfa3082ec93c76e2851fc698eb...5f0d0e83c7]

Odpowiedz

Mocno polecam, można się pośmiać :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wyłączyłem to w trakcie pierwszego odcinka jak już te upgrade-owane ludzie mieli ratować ten statek kosmiczny co się rozbił.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(08-10-2025, 15:28)slepy51 napisał(a):

Mocno polecam, można się pośmiać :)

Brody się nieźle odpalił co do Michała z Ponarzekajmy o filmach, nieźle po nim cisnąl a Michał ze spokojem nie dał się wpędzić w pyskówkę i w kolejnych omówieniach odcinków Brody się nie pojawił, ale wyszła informacja, że Disney+ mu zapłacił za promocje serialu, więc wszystko jasne czemu tak serialu broni. Ok, ja też chwaliłem niektóre elementy, Michał na ktorego wsiadł z Ponarzekajmy o filmach też, ale nawet my Michały nie broniliśmy aż tak zaciekle jak on, Michał z PoF broni, ale serial jak jest za co to krytykowal, a final zjechał. No i w ogole na Bez schematu od tej pory Brody nie pojawił się w żadnym materiale, nawet jak Michała z PoF nie było, to go Filip (na razie) nie zaprasza.

Odpowiedz
Ten lewak dal mi kiedys bana na FB. Oczywiscie pod jakims lewackim wymiotem
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tu akurat sprawa jest dość prosta. Jeśli ktoś chwali tego kupsztala, to pozostają do wyboru dwie diagnozy: wodogłowie albo czek od Disneya.

Odpowiedz
Teraz chwalą nowego Predatora.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mam znajomego, któremu podobał się Alien Erf. I trailer do Predator: Balds. Przeraża mnie czasem gust ludzi wokół mnie.

Odpowiedz
Jako ciekawostkę dodam, że Brodziarz jest członkiem grupy, na którą Buczo ma uczulenie ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
https://youtube.com/shorts/AAPGijDFJiQ?si=0J-Nim7E-EHwyU2w

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
https://www.filmweb.pl/news/%22Obcy%3A+Ziemia%22.+Los+serialu+przes%C4%85dzony.+Disney+oficjalnie+zamawia+drugi+sezon-163867

Trzymajcie się, w 2027 drugi sezon Aljen Erf.

Odpowiedz
Dzięki Bogu. Przynajmniej @marsgrey21 będzie miał jakieś zajęcie :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ja już nie dam rady, co pośmiałem to moje, ale już pas.

Odpowiedz
(12-11-2025, 13:32)samuuel napisał(a): https://www.filmweb.pl/news/%22Obcy%3A+Ziemia%22.+Los+serialu+przes%C4%85dzony.+Disney+oficjalnie+zamawia+drugi+sezon-163867

Trzymajcie się, w 2027 drugi sezon Aljen Erf.

Szkoda, że nie w 2137 :P 

Odpowiedz
(12-11-2025, 17:45)Albertino napisał(a): Ja już nie dam rady, co pośmiałem to moje, ale już pas.
Ament.
Raz można było obejrzeć "dla beki", więcej to już by była patologia więc niech kręcą nawet i 10 sezonów.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Przy 10 sezonie to twórcy na pewno mieliby bekę, że ludzie dalej to oglądają

Odpowiedz
(16-08-2025, 20:26)Gladius napisał(a): Romulus to przy Earth arcydzieło scenopisarstwa, logiki i reżyserii.

No, to akurat nie jest prawda. Romulus co chwila wali się na ryj w kwestiach fundamentalnej logiki tego świata. Na razie jestem po dwóch odcinkach Earth i tego tutaj nie ma. Jest sporo głupotek, np

- czemu ochrona wpada jako ekipa ratunkowa z przygotowanymi spluwami? Jak wiemy gdy dzisiaj rozbija się samolot, ekipa ratunkowa wpada do środka z przygotowanymi M-16. Niech no tylko któryś niby martwy albo ranny pasażer drgnie...

- medyk który przed chwila był świadkiem masakry przez jakiegoś stwora z kosmosu i na dodatek był zaatakowany przez jakiegoś dziwnego typa nic nie mówi o tym ekipie ratunkowej...

- cyborg który "ogarnia" miejsce katastrofy.. W środku terytorium innej korporacji gdy za chwilę będzie tu masa luda z tych tutejszych a "odsiecz" raczej nie nadejdzie ...

..ale generalnie może to jakoś być. Koncept dzieciaków w ciele dorosłych androidów ciekawy (i całkiem ładnie wytłumaczony) ale nie pachnie oryginalnie tylko zerżnięciem z jakiegoś anime. Ale wychodzi to nieźle i całkiem usprawiedliwia czemu mogliby podjąć dziwne/nierozsądne decyzje (w przeciwieństwie do postaci z całkiem wielu filmów). Aczkolwiek też bywa to nadużywane bo gdy się pojawiło kocie "oczko" to o nie wierzę że te dzieciaki by po prostu nie uciekły. Kurde, nie wierzę że nie wycofali się do Olyphanta na widok tych "kleszczy". I że te "kleszcze" zostały za chwilkę kompletnie olane.

Zuckerberg jest dużo gorszym naśladownictwem Eisenberga jako Lexa Luthora w BvS. I bardzo mocno widać jaka jest różnica w klasie aktorów. Może wreszcie przygłupowo ogarnie jak dobrze Eisenberg zagrał tamtą rolę. Serio, do tej pory nie rozumiem jak można się tak kompletnie nie znać na grze aktorskiej aby twierdzić że Eisenberg źle zagrał.
Czemu nikt nie twierdzi że ten cały Boy to Joker?

Odpowiedz
No, obejrzane. Na tle czterech świetnych starych filmów to oczywiście guano.. ale na tle Prometeusza, Covenanta i Romulusa.. jest w sumie ok.
Głupotek bardzo dużo, ale nie na szkielecie fabuły, więc nie jest tak źle.
Dużo nawiązań/zapożyczeń/wzorowania się. Oczywiście Blade Runner (nie tylko stylówa Olyphanta), Akira (wiedziałem że to Przedszkole dzieciaków z supermocami coś mi przypomina), Robocop z Kinnamanem (ej naukowcu, pogrzeb "robotowi" w mózgu i ustaw na nadchodzący pokaz, przecież to tylko maszyna!), Jurassic Park (podczas zamieszania na wyspie gdy stwory się wyzwolą ucieknę na łodzi z wyspy!).

Odcinek piąty uznawany chyba za najlepszy mnie znużył. Był zbyt podobny do pierwszego Aliena tyle że.. jakbym chciał coś takiego obejrzeć to obejrzałbym właśnie pierwszego Aliena a nie podróbę. Niby wyjawili parę rzeczy ale głównie chodziło o to aby Morrowa (kreowanego na początku na schwarccharakter) pokazać w innym świetle i dać do zrozumienia że to w sumie jednak spoko ziomek. Co można było zrobić po prostu w trakcie, bez tego wracania do przeszłości.

Generalnie widać że ktoś (czy ten cały Hawley czy większa ekipa której jest częścią) wziął się za rozpisywanie i wypełnianie świata Obcego. Więc jeśli ktoś zamierza oglądać dalsze produkcje z Obcym w nazwie.. to radziłbym obejrzeć bo niedługo może się pogubić.

Widać że to miał być serial o dzieciakach w ciałach androidów i transhumanizmie i Obcy z potworami są tutaj trochę ciałem Obcym (hyhy :p). W czym przypomina to Prometeusza ale.. jest jednak lepiej całościowo "dograne".

O co chodzi w końcówce (bo kupa luda jakoś nie rozumiejo) - oczywiście najprawdopodobniej.

Wendy nie jest zbyt potężna bo potęgę oceniasz po tym z czym się mierzy. A ona jest Królową "Roju" (dlatego Obcy się jej słuchają, uznają ją za Królową) a jej odpowiednikiem i przeciwnikiem - drugą Królową jest Yutani która właśnie nadciąga. Widać że sporo postaci nie jest "złolami" - Morrow, Kirsh, pani naukowiec. Oni prawdopodobnie dołączą do "Roju" Wendy i uznają jej przywództwo.

.. a Wendy spróbuje przejąć korporację Prodigy od Boya Cavaliera (dlatego ten wciąż żyje).

Oczko to tylko taki uatrakcyjniacz który jednak spodobał się widzom, więc może w drugim sezonie dostanie coś więcej.

Ode mnie 5,5/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon