Ankieta: Która wersja "Aliens" jest lepsza i jak ją oceniasz?
Wersja kinowa
Wersja rozszerzona
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Aliens (1986) reż. James Cameron
Pics or didnt happened.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Odpowiedz
Może trochę... Pewnie sporo zależy też od prezencji na żywo. Ale głosu pewnie nie ma takiego Duży uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Trochę

Odpowiedz
Ani trochę.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To nie Hudson. To typowy startupowiec z USA na stocku ze zdjęciami.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(29-09-2020, 06:39)Snappik napisał(a): To nie Hudson. To typowy startupowiec z USA na stocku ze zdjęciami.

Nah, to nie jest stockowe foto. Jest gościu do znalezienia na LinkedIn i widziałem go na live.

Ale głosu nie podrobisz. Nie mówiąc o Hudsonowym "swagger".

Odpowiedz
Toż to nieco grubszy Jon Lajoie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Tak sobie myślałem ostatnio po odkryciu kanału YouTube poświęconemu sadze Alien. Może pomysłem na kolejną odsłonę, mogło być ukazanie losów kolonii zmasakrowanej w Aliens?

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Tak, bo ten patent zajebiście się sprawdził w The Thing z 2011 :]

Odpowiedz
(26-10-2020, 02:27)Nemo napisał(a): Tak sobie myślałem ostatnio po odkryciu kanale YouTube poświęconemu sądzę Alien. Może pomysłem na kolejną odsłonę, mogło być ukazanie losów kolonii zmasakrowanej w Aliens?

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk

a ze 20 lat temu nie krążyły plotki, że powstaje taki właśnie scenariusz? Bo bardzo mocno kojarzę fakt, że ktoś się brał za to, aby pokazać masakrę na LV452 i kolonizację/budowę kolonii. Wg mnie byłoby to całkiem naturalne a nawet ciekawe - bo z jednej strony WY wie o Xenomorphach, a  z drugiej wysyła nieświadomych ludzi, ale naukowców, którzy mają wykonać zadanie nie mając pojęcia w co się pakują.

Odpowiedz
No, dobra historia. Ciekawe jak się skończy.

Odpowiedz
Cytat:z jednej strony WY wie o Xenomorphach, a z drugiej wysyła nieświadomych ludzi
Jak zawsze przecież. Nic nowego. Sam kiedyś myślałem, że to byłoby fajne, takie pokazanie masakry i w ogóle... ale doszedłem do wniosku, że to jednak byłoby odarcie z tajemnicy i zbyt łopatologiczne wytłumaczenie wszystkiego. Wystarczy mi początek filmu, gdy rodzice Newt spotykają twarzołapa i krótkie migawki życia w kolonii, a potem efekty zniszczeń i chaosu.

Odpowiedz
(26-10-2020, 11:35)raven.second napisał(a): że to jednak byłoby odarcie z tajemnicy i zbyt łopatologiczne wytłumaczenie wszystkiego.
Czy w tym "uniwersum" zostało coś co nie zostało odarte z tajemnicy?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Chciałem napisać, że zostało też życie córki Ripley, ale jest przecież Alien Isolation (ale to wyjątek akurat, najlepsza rzecz ze świata ksenomorfów jaką widziałem od lat).

Odpowiedz
(26-10-2020, 11:59)nawrocki napisał(a): Dalsze losy kota z Nostromo.

U mnie w domu pęta się rudy kot. Trafił ze schroniska, ale nazywa się Jones. Może to tylko przypadkowa zbieżność, ale jeśli nie to kolejna biała plama jest wyjaśniona Uśmiech

Cóż, dla mnie wszystkie filmy po jedynce to ciągła dekonstrukcja "Obcego". Nie wiem co można by tutaj wymyślić żebym w jakikolwiek sposób się tym zainteresował i polubił. No ale ja jestem hardcorowym fanem "jedynki" i hejterem reszty, więc raczej stanowię margines marginesu.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
nawrocki napisał(a):Dalsze losy kota z Nostromo.

Uśmiech Uśmiech

Just shut up and take my money!

Odpowiedz
Prequel losów Space Marines poproszę.

Odpowiedz
Wydaje mi sie, ze widzialem juz wczesniej wszystkie skrawki, ale tylko czesc z nich jest w wersji specjalnej, takze moze ktos jeszcze tego nie widzial:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon