Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
28-08-2007, 22:45
|
Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2)
|
|
Trzymając się z dala od forum i robiąc normalne rzeczy jakie się robi w wakacje. Popijawy, kobiety etc. Takim to dobrze. :)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 28-08-2007, 22:45
Wow, trailer robi wrażenie, ale z sekundy na sekundę to wrażenie słabnie. Najpierw mamy świetne ujęcie lasu o poranku i przybycie Preda takie jak przewidziałem w "mojej wersji". ;) Potem - niesamowite - dziecko zostaje zahuggowane. Super. Jakiemuś gościowi wyżera twarz. Ekstra. Pred świeci oczami jak w "jedynce" - genialne nawiązanie. Ale wtedy się zaczyna. Komputerowa krew tryska jakoś tak nienaturalnie, komputerowe szczątki latają koszmarnie sztucznie, komputerowe facehuggery ruszają się bardzo cyfrowo... Za dużo tu komputerów, ale może dopieszczą jeszcze efekty. Bo reszta wygląda wspaniale. Może bracia Strausowie rzeczywiście czują temat.
Ciekawi mnie tylko, czemu polski dystrybutor zaspał i pozostawił tłumaczenie starego tytułu. 30-08-2007, 21:34
Ale czy ja czegoś nie łapię, czy pod koniec filmu pojawią się K i J z ogromniastym czerwonym błyskadełkiem kasując wszystkim pozostałym przy życiu uczestnikom zdażeń pamięć? Żeby toto pasowało do reszty? :)
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
31-08-2007, 13:45
A czemu ma pasowac do reszty? :)
Problem tkwi w tym, ze ludzie blednie traktuja AvP 1 i 2 jako fabularne czesci serii Obcego i Predatora. Nie, nie i jeszcze raz nie - mozna je luzno traktowac pod wzgledem fabularnym w polaczeniu z innymi filmami, ale nie stricte.
A L () E E N
31-08-2007, 13:50
No właśnie - potraktujcie AVP jako fanfilm, pewnie wasza ocena tego filmu wzrośnie. ;)
31-08-2007, 14:05
Tu nie chodzi o to, czy to fanfilm czy nie fanfilm :)
Chodzi o to, ze te cross-overy nie stanowia jednosci fabularnej z pozostalymi filmami. Sa nawiazania, moga pojawic sie jakies postacie (Bishop), ale absolutnie nie ma mowy o tym, ze naleza one do ciaglosci fabularnej.
A L () E E N
31-08-2007, 14:09
AvP to ja wogole nie traktuje. Requiem jesli spelni oczekwiania, bedzie pelnoprawna czescia obydwu serii :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 31-08-2007, 14:10 Gieferg napisał(a):Nie rozumiem, czemu niby predalien ma mieć predziowe dready, czemu w ogóle ma wyglądać inaczej niż normalny obcy... czy jakby wyszedł z hipisa to miałby długie włosy? czy gdyby wylazł z żyrafy miałby długą szyję? czy jakby wylazł ze słonia miałby wielkie uszy? czy jakby wylazł z cholernego pingwina to chodząc by się kiwał na boki? Szacun, padłem na glebę. :) Też nie podoba mi się pomysł Predaliena, ale tłumaczyć go można tak, że Pred, jako supermeganapakowany kosmita jadący pewnie na jakichś sterydach, ma na tyle silny organizm, że jakieś jego elementy mogły wywrzeć wpływ na rozwój aliena. Oczywiście dredy to przesada, ale ogólnie trochę bardziej "umięśniony" obcy może być. Byle nie przesadzili. 31-08-2007, 14:13
Na dobra sprawe nikt nie powiedzial ze Predator ma wlosy. Rownie dobrze moga to byc jakies dyndajace organy czy cus. Cos co pomaga mu byc takim hiperpakerem, wiec Obcy przejal to w celu dostosowywaczym.
Tak samo w trojce pozbyl sie tchawek z plecow i chodzil na czworaka. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze z dredami przesadzili i wieksza postura i szczeka wystarczylyby najzwyczajniej. No ale zobaczy sie jak sie to to bedzie prezentowalo w gotowym filmie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 31-08-2007, 14:18
hm na stronie http://www.avp-r.com pisze ze film jeszcze nie ma ustalonej kategorii wiekowej
06-09-2007, 12:32
http://www.boxofficemojo.com/schedule/?view=mpaa&p=.htm
Od kiedy to oficjalne strony, które aktualizowane są w ślimaczym tempie, służą za źródło informacji? 06-09-2007, 12:43 Mierzwiak napisał(a):AVP2 oficjalnie otrzymało kategorię R: no i? znając hollywood to może równie dobrze oznaczać 1 (słownie: jedną) scenę gore i 5 przekleństw więcej niż zwykle. Może to też oznaczać 50 debilizmów więcej niż zwykle :twisted: Ja naprawdę nie wiem co się stało z tym światem, że znaczek "R" jest traktowany jak zbawienie :|
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-09-2007, 15:17
już za zimno na komary :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-09-2007, 16:14 Mefisto napisał(a):no i? znając hollywood to może równie dobrze oznaczać 1 (słownie: jedną) scenę gore i 5 przekleństw więcej niż zwykle. Może to też oznaczać 50 debilizmów więcej niż zwykle :twisted:Ja tylko podałem suchą informację, obyło się bez orgazmu z mojej strony. 06-09-2007, 17:41
A mnie z kolei ta informacja rozentuzjazmowała, bo to może oznaczać, że fajna licencja nie została zaprzepaszczona, ale zresetowana i nakręcona tak, jak nakręcić się ją powinno - czyli w wersji dla dorosłych. Co daje nadzieję, że reszta elementów filmu też zostanie bardziej dopracowana niż w przypadku AVP.
Zresztą zauważcie, że to NIE jest AVP2. 06-09-2007, 18:12 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Predator 2 | Anonymous | 280 | 56,295 |
04-06-2026, 16:32 Ostatni post: Scheckley |
|
| The Predator (2018) reż. Shane Black | Proteus | 572 | 77,578 |
23-02-2026, 17:11 Ostatni post: shamar |
|
| Predator | Anonymous | 716 | 103,258 |