Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2)
Hannibal napisał(a):Nie potrafię pojąć
No to widać niezbyt pojętny jesteś.

ALIEEN napisał(a):Gieferg, litosci... Piszac, ze to scierwo, wyrazasz opinie o tym filmie
To nie opinia, to fakt :twisted:

Odpowiedz
Pewnie tak, to zbyt skomplikowane żebym to zrozumiał.

Odpowiedz
hannibal napisał(a):Nie potrafię pojąć jak można być jednocześnie wielbicielem Obcych (mam tu na myśli serię Obcy, a nie jakikolwiek film w którym sie pojawiają) i filmu o robotach szczających na ludzi...

To pojmij. U mnie film transformers moze bez wstydu stac obok kolekcji Alien. TFy jak i seria Alien to wspaniale dziela :D

Czekam na zjebke :lol:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Następujące Ha Ha nie będzie wyrazem rozbawienia.

[Obrazek: nelsonHaHa.jpg]

Odpowiedz
hannibal napisał(a):Pewnie tak, to zbyt skomplikowane żebym to zrozumiał.
To tak samo skomplikowane, jak to, że ktoś może rónocześnie lubić "Skazanych na Shawshank" czy "JFK" i "Głupiego i głupszego". U mnie "Transformers" zajmuje miejsce na półce między "Wyspą" i "Krótkim Spięciem 2". Jak dla mnie pasuje idealnie.

Odpowiedz
Ok Panowie, spróbuję to pojąć:)
Danus1986, nie będzie żadnej zjebki bo Twoja córka się ładnie do mnie uśmiecha:)

A Ty Snuffer to jakiś uprzedzony jesteś czy co ?

Odpowiedz
Chciał zjebke, dałem mu zjebke : ) pozatym oglądałem The Simpsons : ) Danusa lubię, bez żadnych uprzedzeń. I ma fajną córkę.

Odpowiedz
Dziekuje za mile slowa odnosnie corki. A wracajac do tematu to dalej ja nie moge pojac tego ze ktos moze mowic ze to scierwo, gowno, itp nawet go nie ogladajac. To bardziej do Gieferga :shock:

Odpowiedz
Właśnie wróciłem z kina. Film jest słaby. Zero emocji, klimatu. Pełno nielogiczności, słaba gra aktorów. Szkoda, że tak świetne postacie jak Obcy i Predator kończą w takich filmach.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
No właśnie, zjebki nie będzie, bo mała jest rozkoszna. Założę się że roześmiała się tak gdy powiedziałeś jej że "TFy jak i seria Alien to wspaniale dzieła" :wink:

Odpowiedz
A mi się wydaje że jeszcze komuś oprócz Alieeena się ten film podobał : )

Odpowiedz
Cytat:Lessons We Learned From AVP-R

1. If your husband gets attacked by an Alien, get out of the house and forget about him.

2. The National Guard can be in your town in 5 minutes.

3. There are no news or TV reporters in Gunnison to report on the mayhem and destruction.

4. If you run away from the Predator (the cop), you will get slaughtered, but if you fire a machine gun directly at him (Ricky), you will get a free pass.

5. An Army colonel gets to decide whether to nuke a town or not.

6. About 1/3 of the population of Gunnison lives in the sewer.

7. The best place to do it with someone for the first time is in the high school pool.

8. A dead Predator with an Alien inside him has a different size, shape, and color from one movie to the next.

9. The government would never lie to us, wink wink.

10. A person can survive a nasty-looking Alien impaling without too much trouble.

11. A Predator on the hunt for Aliens and to "clean up the mess" can still find the time to skin someone.

:)

Odpowiedz
Najlepsza wyliczanka:

Cytat:It is obvious that the Strauses have never watched the Alien or Predator films.

It is obvious that the Strauses aren't Alien or Predator fans.

It is obvious that the Strauses have never directed a feature film before this.

It is obvious that the Strauses have a fetish for pregnant women.

It is obvious that the Strauses didn't have a clue on what they were doing.

It is obvious that the Strauses are Sadomasochists towards children.

It is obvious that Fox is counting more on the DVD sales than the box office for this movie.

It is obvious that the Strauses forgot to hire a lighting director.

There is no one over the age of 40 living in Gunnison, Colorado.

There is apparently no other race than white people living in Gunnison, Colorado, other than 2 black sibling minors whose presence wasn't necessary, according to the editor.

All teenagers who live in Gunnison, Colorado don't have parents, or don't care for their safety.

There is no emergency lighting in the maternity ward of the hospital in Gunnison, Colorado.

Pregnant women don't get private rooms in the maternity ward at the hospital in Gunnison, Colorado.

While a 6 foot tall outer space alien is orally-raping/impregnating a woman in the bed next to you in the group delivery room, make sure to lay there and wait your turn. Scream if you want; to pass the time quicker.

It takes 30 seconds tops for a half dozen alien embryos to go down your throat, wade through your organs (not killing or injuring you), gain access to your uterus, eat or dissolve your full-term baby, and burst out of your stomach.

There is no nurse on hand in the nursery in the maternity ward at the hospital in Gunnison, Colorado, at night, during a blackout.

British Columbia looks in no way similar to Gunnison, Colorado.

It is obvious that Fox doesn't give a sh it what the fans like/want.

The Predator home world is 2 hours tops travel from earth.

Going against every piece of literature and mythology written to date, the Predator's home world is a desert apparently.

The Predator likes to use his whip and sawed off shotgun only on special
occasions.

In 3 minutes of message-boarding, fans can come up with better storylines.

The actors and actresses in this movie think that they can act.

The lone blonde girl is always the cock teaser.

It is obvious that the Strauses watched Xtro, Eight-legged Freaks, and Slither in preparation to direct this film.

Jocks are always dumb-asses.

Alien hives can be built in a couple of hours.

An army veteran of the Iraq War can jump in and drive any type of military vehicle with ease, whether it is a tank or a helicopter.

Video flight recorder footage of the inside of a predator ship is immediately beamed back home within seconds of it crashing.

Odpowiedz
Snuffer napisał(a):A mi się wydaje że jeszcze komuś oprócz Alieeena się ten film podobał : )
Zdradz swoje przypuszczenia :D

Odpowiedz
Cytat:Zdradz swoje przypuszczenia Very Happy
Hint : looknij na stopkę Beowulfa ; )

Odpowiedz
Nienawidzę gdy film jest niby sequelem. Coś takiego próbuje udawać AVPR, o czym wiedziałem już wcześniej, ale teraz po ponownym obejrzeniu pierwszego AVP aż bije to po oczach:

1) Na końcu AVP widzimy olbrzymi statek Predatorów, na który zabierany jest martwy Predator z PredAlienem w klacie. Widać też ze 20 innych Predatorów.
Natomiast w AVPR statek nie dość że wygląda zupełnie inaczej, to jest ZNAAACZNIE mniejszy. Gdzie się podziali Predatorzy?

2) Na końcu AVP statek Predatorów ODLATUJE z ziemi. Na początku AVPR statek krąży wokół ziemi.

3) Na początku AVPR widać Predatorów niosących pojemniki z Facehuggerami. Skoro je niosą dokądś, to znaczy że mają je skądś, czyli - duh! - z piramidy pierwszej części. Szkoda tylko że to niemożliwe, poza tym Predatorzy nie wnosili nic na statek.

To najważniejsze. Nie czepiam się, tylko wskazuję. Z fabułą niby kontynuującą film Andersona to i tak byłby syf, tylko nie rozumiem takiego postępowania.

PS. Obniżyłem ocenę do 1/10. 2 to za dużo, a i 1 zaczyna mi przeszkadzać. Co za gniot.

PS2. Jeszcze jedna rzecz odnoście filmu. Biorąc pod uwagę w jakim tempie wszystko dzieje się w tym filmie, wychodzi na to, że Obcy którzy wyszli z brzuchów ciężarnych kobiet nie tylko od razu urosły, ale jeszcze w ekspresowym tempie zamieniły ściany szpitala w gniazdo znane z Aliens :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz
Z tym statkiem Predatorów wogole kapłem się już w kinie że coś z nim jest nie halo..jest mniejszy i zaloga gdzieś wyparowała? Ale już ktoś wcześniej tutaj pisał że ponoć w wersji DVD ma być pokazane ujęcie gdzie ten mniejszy statek odłącza się od statku matki z AVP. Tylko po co wklejać to ujęcie jak nadal powstaje brak logiki w filmie. Chodzi mi o sygnał S.O.S który dociera nie do statku matki ale na planete Predatorów jak ją zobaczyłem to przypomniał mi się FLASH GORDON hehe. A pokazanie Facehuggerow tgz Twarzołapów wogole było nie na miejscu skoro Predalien romnażał się szybciej.

Odpowiedz
Mierzwiak: Na końcu AVP widzimy olbrzymi statek Predatorów, na który
zabierany jest martwy Predator z PredAlienem w klacie. Widać też ze
20 innych Predatorów. Natomiast w AVPR statek nie dość że wygląda
zupełnie inaczej, to jest ZNAAACZNIE mniejszy. Gdzie się podziali Predatorzy?

Juz to ktos napisal kilka stron wczesniej, proponuje uwaznie czytac :)
W wersji rezyserskiej ma byc scena, w ktorej od wielkiego statku
Predatorow z pierwszego AVP oddziela sie mniejszy statek zwiadowczy,
wlasnie ten z poczatku AVP:R. Szkoda, ze wycieto te scene w wersji
kinowej, przez co poczatek razi wlasnie taka niescisloscia.
A L () E E N

Odpowiedz
ALIEEN napisał(a):Mierzwiak: Na końcu AVP widzimy olbrzymi statek Predatorów, na który
zabierany jest martwy Predator z PredAlienem w klacie. Widać też ze
20 innych Predatorów. Natomiast w AVPR statek nie dość że wygląda
zupełnie inaczej, to jest ZNAAACZNIE mniejszy. Gdzie się podziali Predatorzy?
Pamiętam to, ale - jak już pisałem - opieram się na tym co widzę w filmie. Ale dobra, załóżmy że się oddzielił:
1) Skąd się wziął? Narodził się z macicy statku-matki?
2) Po co się oddzielił? Głupie pytanie. Żeby polatać sobie wokół ziemi, yupi!
3) Skąd się wzięły facehuggery?

Odpowiedz
1. Az tak dokladnie znasz budowe i konstrukcje statku Predatorow
by zadawac to absurdalne pytanie, skad sie wzial statek zwiadowczy?
Jestes inzynierem, ktory projektuje statki dla Predow? :)
2. Skad pewnosc, ze polowanie Predatorow na Ziemii juz sie zakonczylo?
W koncu przybywali tam co 100 lat, wiec moze chcieli polowac dluzej
i jeszcze w innych miejsach?
3. Moze facehuggery byly na statku-matce od poczatku?
A L () E E N

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon