Armageddon (1998)
Oglądałem lata temu i tylko tyle mogę powiedzieć teraz o tym filmie:

(09-09-2013, 10:57)Grievous napisał(a): miałem kompletnie wysrane na to co się działo na ekranie.

Odpowiedz
(21-02-2015, 23:56)Arahan napisał(a): Durne, ale ma niesamowity replay value. (...) Ma ten film świetny feel i jak się go ogląda to morda się sama cieszy. Tak głupie, że zajebiste.

Nawet jak zdajesz sobie sprawę z tego jak idiotyczny jest ten film, nie dobiera mu to tego, że przez cały seans mam gęsią skórkę! :D Wczoraj też widziałem jedną scenę w tv i od razu nabrałem ochoty na powtórkę (choć ostatnia była w czerwcu).

Odpowiedz
Brakuje mi takich blockbusterów. Lata 90 były pod tym względem zajebiste. Powstało wtedy wiele prostych, ale nie prostackich filmów.

EDIT: dopiero teraz zauważyłem, że sople na asteroidzie były gumowe jak w Batman i Robin

Odpowiedz
Ja wczoraj rzuciłem okiem jak leciał w TV ale nie zdzierżyłem, stężenie głupoty jest za wysokie, już nie na moje nerwy.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Odpowiedz
Affleck najlepszy :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wiem, wiem jest fragment w Honest Trailer, ale tak brzmi jeszcze lepiej:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To było piękne. Nie słyszałem pełnej wersji.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
obie wrzuty rewelka - jeden z lepszych HT :) (ale temat też nośny).
loading podpis...

Odpowiedz
Pierwsze 10 minut Armageddonu - podstarzały gość drze się na swoją podstarzałą żonę, Bruce Willis uderza piłka golfowymi w kierunku ludków z Greenpeace, a następnie bierze strzelbę i próbuje uwalić Afflecka za to że ten sypia z jego córką. W między czasie nad Nowym Jorkiem pojawia się deszcz meteorów, który rozwala pół dzielni, wahadłowiec NASA i coś tam jeszcze.

Poza tym...ten film jest miodny <3 Durny na maxa, ale przemycający tonę śmiechu i rozrywki. No i w tym filmie mamy do czynienia z najlepszą przemową POTUSa ever:

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Z całością sie zgodze oprocz ostatniego, ta przemowa nie dorasta do piet przemowie Pulmana z ID4.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nic nie poradzę - to jest dla mój ukochany film

ARCYDZIEŁO SZTUKI FILMOWEJ

uzasadnienie kiedyś
.

Odpowiedz
Jest to absolutnie szczytowe osiągnięcie blockbusterozy lat 90tych. Mogę ewentualnie uznać wyższość Dnia Niepodległości.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ee, "Dzień niepodległości" to takie średnie patrzydło - raz na jakiś czas mogę sobie powtórzyć, ale bez wielkich emocji. Nie ma startu do "Armageddonu".

Odpowiedz
Dzień Niepodległości (3/10) przy Armageddonie (9/10) to parująca kupa gówna. Nie ma czego porównywać.

EDIT: o, widzę, że to samo już pisałem w 2013 roku :)

Odpowiedz
Dzień Niepodległości? W tym temacie? To jak jakiś do huja Widzew przy Realu Madyt. Co w ogóle się dzieje
.

Odpowiedz
Przegapiłem ten moment kiedy szkalowanie ID weszło do mainstreamu. Oh well…
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Szkalowanie to totalna przesada, bo ID jest w huj ok, ale Armageddon to Armageddon
.

Odpowiedz
Szkalowanie ID4 nigdy nie weszlo do mainstreamu. Te bzdury Gieferga i srebrnika to jakies marginalne wyjatki:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(22-11-2022, 23:27)srebrnik napisał(a): Nic nie poradzę - to jest dla mój ukochany film

ARCYDZIEŁO SZTUKI FILMOWEJ

uzasadnienie kiedyś

Ale to głupie jest. Poslużę się argumentem, kogoś tam, sprzed lat, że łatwiej i taniej byłoby nauczyć astronautów wiercić niż wiercaczy (hmm) wyszkolić na astronautów.
Nie wiem czy to prawda ale brzmi mądrze.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon