Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Avengers: Infinity War (2018)
Kocham ten film, kocham twórców, kocham obsadę, kocham siebie sprzed premiery Avengers z 2012r. za obejrzenie pierwszych solowych filmów. Więcej jak wrócę do domu. Jestem wstrząśnięty.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Crov, a pamiętasz kto tam widniał na napisach? jakiś totalny no name?

Odpowiedz
Nie pamiętam, nikt (mi) znany. Reed S-jakis, o ile się nie mylę.

(26-04-2018, 14:28)Craven napisał(a): * Hulk - Im dłuzej myslę tym mniej więcej mam zarzutów. Fajne użycie worf effect, żeby wprowadzić Thanosa ale trochę za szybko i zbyt nagle hulk traci przytomność. No i czemu potem te fochy? Może to podbudowa pod kolejne filmy (może wręcz pod Avengers 4 po prostu) ale jak dla mnie było to strasznie z czapy i out of character.
Jak dla mnie Hulk się boi i ma urażone ego, bo dotychczas był zawsze najsilniejszym. I nie jestem pewien czy tego motywu nie było właśnie w komiksach, że Hulk się bał Thanosa, ale może teraz mieszam. W każdym razie to byłby fajny motyw, że Hulk, który jest przecież emocjonalnie dzieciakiem, boi się większego typka, który mu spuścił z łatwością łomot.

Odpowiedz
(26-04-2018, 17:49)Crov napisał(a): Sprawdziłem dziś drugi raz: na bank Red Skull to nie był Weaving.

(26-04-2018, 17:51)Szaman napisał(a): Crov, a pamiętasz kto tam widniał na napisach? jakiś totalny no name?

(26-04-2018, 17:54)Crov napisał(a): Nie pamiętam, nikt (mi) znany. Reed S-jakis, o ile się nie mylę.

Właśnie przed chwilą googlałem za tym Red Skullem. :) Głos podkładał jakiś Ross Marquand.
http://www.gizmodo.co.uk/2018/04/avengers-infinity-war-recast-a-character-and-you-probably-didnt-even-notice/

I teraz jestem rozczarowany...Bo to raczej znaczy że pozostanie cameo a nie szansą na pojawienie w przyszłości. :/
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
10 lat, 18 filmów. Narzekałem, że wtórne, że za dużo humoru, że wszystko na jedno kopyto, ale ten kto w MCU bierze hajs za spójność całego uniwersum wykonał kawał cholernie dobrej roboty.
Nie pamiętam kiedy ostatnio w kinie, film, który trwa prawie 3h tak bardzo mnie wciągnął. Po napisach pomyślałem sobie - "to już?!".

Ten film ma absolutnie wszystko co taki film mieć powinien. Jest cholernie dużo dobrej akcji, są bohaterowie, których kochamy, jest dramaturgia, są emocje i jest THANOS!
Kapitalny złoczyńca, najlepszy w MCU i - może to zabrzmi jak świętokradztwo - ale taki, którego mógłbym postawić nawet koło Vadera. Jego motywacje, działanie, emocje, które pokazuje. Cholera, w pewnym momencie złapałem się na tym, że na swój szalony sposób ma rację. Widział zagładę własnej planety, chce oczyścić wszechświat i odejść na emeryturkę. To nie kolejny typowy villan, który chce władać światem. BRAWO! Zresztą Brolin pod warstwą CGI (swoją drogą świetnego) daje z siebie naprawdę dużo.

Co dalej - Thor! Uwielbiam tą postać, zwłaszcza jak miota piorunami i robi rozpierdziel. A w tym filmie ma jeszcze kilka głębokich momentów, gdzie Hemsworth pokazuje, że umie grać. Jego relacja z Szopem jest świetna. Zresztą relacje wszystkich bohaterów są napisane naprawdę dobrze. Jest tu sporo humoru, ale to wynika tego kim są te postacie, a nie, że scenarzyście się ubzdurało, że "O! Tutaj walniemy żart i będzie śmiesznie". Bałem się o ten humor, ale naprawdę dobrze rozładowuje napięcie (gadka Thora z Capem o brodzie czy Rocket i Bucky :D).
Interakcje Strażników z resztą Avengersów! Iron Spider z ramionami!

Emocje jeszcze buzują, ale już teraz zastanawiam się co dalej? Strange doskonale wiedział co robi. To pewne. Widział przyszłość, wiedział, że Thanos musi zdobyć kamienie, być może widział, że Cap i Stark się po tym zjednoczą. Czekam jak pojebion!

10/10

Sceny, które mną szarpnęły:

- śmierć Lokiego,
- śmierć Gamory,
- próba ściągnięcia rękawicy z dłoni Thanosa,
- śmierć Visiona (myślę, że cokolwiek się stanie, to raczej go nie wskrzeszą),
- "śmierć" Spider-Mana,
- ostatnie sceny z "umierającymi" bohaterami.

Jedyne drobne minusy, to żart z lodami (trochę z dupy), nowa nano zbroja Iron Mana (zupełnie nijaka) i scena po napisach, ale i z tymi drobnymi rysami 10/10 i serduszko. Bo czułem emocje, przywiązanie, autentyczny strach o bohaterów.

Świetny film!

Edit: Ci co narzekają, że Marvel jest na jedno kopyto, powinni zobaczyć pierwsze sceny z GotG :)
Hulk się chyba obraził :)

EDIT 2: Red Skull był też trochę z dupy.

Odpowiedz
Jedyny Marvel, któremu daje 10/10 i serduszko. Reszta w wątku ze spoilerami. Kocham ten film!

Odpowiedz
(26-04-2018, 17:57)SonnyCrockett napisał(a):
(26-04-2018, 17:49)Crov napisał(a): Sprawdziłem dziś drugi raz: na bank Red Skull to nie był Weaving.

(26-04-2018, 17:51)Szaman napisał(a): Crov, a pamiętasz kto tam widniał na napisach? jakiś totalny no name?

(26-04-2018, 17:54)Crov napisał(a): Nie pamiętam, nikt (mi) znany. Reed S-jakis, o ile się nie mylę.

Właśnie przed chwilą googlałem za tym Red Skullem. :) Głos podkładał jakiś Ross Marquand.
http://www.gizmodo.co.uk/2018/04/avengers-infinity-war-recast-a-character-and-you-probably-didnt-even-notice/

I teraz jestem rozczarowany...Bo to raczej znaczy że pozostanie cameo a nie szansą na pojawienie w przyszłości. :/
O, dzięki za poprawienie. :) Ale mysle, ze to kompletnie nie zamyka drogi do powrotu tej postaci. Raczej wręcz przeciwnie - akurat Red Skulla obsadzić na nowo to nie będzie taki wielki problem. Co zresztą pokazuje te cameo :) Ale w linku troche pierdololo:

f you watch the scene you'll notice that while the Skull maintains his distinctive look from his initial appearance, his accent is completely off. Weaving's Skull had a distinct, and very clearly German accent, while the Skull in Infinity War does not.

Red Skull ma przecież wyraźny akcent, tylko mówi inaczej, bo jest wyraźnie cieniem dawnego siebie.

Odpowiedz
Kurde, naprawdę podobała mi się ta nano-zbroja Tony'ego. Wygląd mógłby być o wiele lepszy, ale jej możliwości i funkcje wyglądały po prostu przezajebiście. Działka dowolnej wielkości, tarcze, plazmowe miecze i na koniec pięknie, filmowo zostaje rozwalona przez Thanosa. Swoją drogą to, że Thanos znał Tony'ego z nazwiska też jest fajnym szczegółem.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Może nawet uważał go za swojego najgroźniejszego ziemskiego przeciwnika z racji nie mocy, a nieustępliwości. Brolin mówi jedno zdanie które mogłoby to sugerować, ale niestety uleciało mi z głowy. Co do kostiumu, Stark sprawiał w nim takie jakby obcisłe wrażenie, a reaktor coraz bardziej zaczyna mi przypominać głowę Myszki Miki :) To i tak lepiej niż w czasach kiedy przypominał oznaczenie męskiej toalety, ale średnio mi się podobało. Venomowy styl nakładania na plus, szaleją już mocno z tym technologicznym rozwojem, ale nie czuję aby mi to przeszkadzało.

Odpowiedz
Rozpierdolił mu małą armię to warto go było zapamiętać. ;)
Co do zbroi to lekko przebajerzona i trochę z dupy ta nowa technologia (chyba że ma to związek z BP którego nie widziałem). Ale od czasów IM3 nic mnie nie zaskoczy w kwestii dupnego traktowania starkowej technologii.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Zawsze myślałem, że ciężko przełożyć na filmowy, wizualny język takie umiejętności, ale tutaj wypadło to bardzo dobrze.

Ja miałem wrażenie, że Thanos szanuje Starka za jego talent i umiejętności, które stawiają jego, zwykłego śmiertelnika, na poziomie dużo bardziej potężniejszych istot.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
A Ross Marquand to Aaron z Walking Dead, ale chyba już mało kto dotrwał do jego odcinków. Ja nie.

Odpowiedz
Swoją drogą, ciekawe kiedy wydadzą jakiegoś boxa br ze wszystkimi filmami? Po A4?

Co do zarzutów o to, że miniony Thanosa są słabe i, że akcja mocno skacze - tego nie dało się inaczej zrobić. Trzeba się było skupić na bohaterach, podbudowę mieliśmy w poprzednich filmach.

Odpowiedz
Akcja mocno skacze, bo też film dzieje się przecież w bardzo krótkim czasie. Jest gdzieś powiedziane ile? Bo ja miałem wrazenie, że to maks 48 godzin. I tylko ewentualnie podróże komplikują te wyliczenia.

(26-04-2018, 18:10)Szaman napisał(a): To i tak lepiej niż w czasach kiedy przypominał oznaczenie męskiej toalety, ale średnio mi się podobało.
Przypominał oznaczenie męskiej toalety? Do złych "męskich" toalet chodzisz. :P

Odpowiedz
Chodziło mi o trójkąt w dwójce. Bo zwykle jest kółko, masz rację. Cholera aż przez moment zawahałem się czy już mi się nie miesza i nie zrobię z siebie kretyna :)

[Obrazek: z01.22857.4.jpg]

Miniony to dobry pomysł, bo raz, że Czarną Wdowę trzeba byłoby schować jak Hawkey'e. Dwa, nie byłoby żadnej walki tylko rzeź Thanosa.

Odpowiedz
No i szkoda, że Ant-Mana nie było.

Odpowiedz
Nie było ale jest w pewien sposób wytłumaczony (podobnie Burton). Raz że są pod obserwacją Rossa a czas gonił ekipę w drodze do Wakandy. Ciekawe czy w drugim Ant-manie dadzą nawiązanie i spopielenie jakichś postaci.

Odpowiedz
Ant-Man w tym czasie był na misji - jakiej? Dowiemy się latem, ale zapewne dotyczy ona Kapitan Marvel :)

Właśnie jeśli chodzi scenę po napisach to byłem skłonny iść w jakiś zakład, że to właśnie Ant-Man w niej będzie :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Misji? A nie było powiedziane, że on i Hawkeye poszli na układ i zgodzili się na areszt domowy i porzucenie kostiumów aby pozostać z rodzinami? Chyba coś źle zrozumiałem.

Odpowiedz
Odpowiem tu, bo nie bawi mnie pisanie w dwóch tematach i jestem za usunięciem tego drugiego.

(26-04-2018, 18:00)Arahan napisał(a): 10 lat, 18 filmów. Narzekałem, że wtórne, że za dużo humoru, że wszystko na jedno kopyto, ale ten kto w MCU bierze hajs za spójność całego uniwersum wykonał kawał cholernie dobrej roboty.

Co byś nie myślał o The Incredible Hulk i jak go nie lubił, Marvel Cinematic Universe ma 19 filmów. Deal with it.

(26-04-2018, 18:02)Arahan napisał(a): Jedyny Marvel, któremu daje 10/10 i serduszko. Reszta w wątku ze spoilerami. Kocham ten film!

To teraz czekamy do... sierpnia? I zmiany na 6? 7/10? ;)

@Szaman - może oczekiwania zbyt wysokie? Może super opinie u znajomych wpływają na twój cieplejszy odbiór dzień po? A cyferkami się nie przejmuj, filmy to nie matematyka. Ja najlepiej oceniałbym w różnych skalach, bo sztywne trzymanie się 1-10 zbytnio ogranicza.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon