BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF
Cass napisał(a):Skoro już o tym mowa. Romeck: nie "nieswoje" obróbki (bo "nieswój" to zupełnie coś innego), lecz "nie swoje". Podobnie jak nie może być "niemoje" obróbki. To tak gdybyś nie wiedział. :)
Nie wiedziałem.

Cass napisał(a):A z tymi apostrofami – nie tylko one rządzą, bo czasem spotyka się też łącznik. Np. "Znalazłem tekst Łukasz-a na innej stronie". Horror. :P
Ale tu chodzi tylko o nieuzasadnione użycia, ale że horror, to się zgadzam. ;)

Odpowiedz
Romeck, jakbys (celowo) napisal "Niewiedzialem", to umarlbym ze smiechu. :)

Odpowiedz
Romeck - w tysiacu recenzji na stronie sa zle apostrofy.
Dopiero po latach Adi wprowadzil w KMF apostrofowe jazmo ;)
Bedziemy skupiac sie teraz na poprawianiu wszystkiego...?
A L () E E N

Odpowiedz
Nie, tak tylko mówię, żeby nie było, że nie zauważyłem. :)

Ale te polskie znaki by wypadało.

Odpowiedz
Kiedys Adi sie porwal na poprawianie apostrofow we wszystkich recenzjach soundtrackow.
O ile sie nie myle, to zakonczyl poprawianie na literce B (ROTFL).
Polskie znaki w "Willow" poprawione <OK>
A L () E E N

Odpowiedz
http://film.org.pl/osobie/hops.html
W spisie swoich ulubionych filmów Hops dwa razy wymienia ten sam: "Forrest Gump".

Odpowiedz
http://film.org.pl/prace/peckinpah/kino_z_przeslaniem.html

"Losers" zamiast "loosers".

Odpowiedz
Relacja z ostatniego zjazdu - pisze się "chaszcze"

Odpowiedz
Karol z Cannes o Blindness napisał(a):W czasie konferencji Meirelles przyznał, że w pewien sposób książka Saramago go bawi, głównie z powodu przepełnionej ironią narracji. Trochę mnie to wyznanie zaniepokoiło, bo chociaż nie sposób doszukać się w "Mieście ślepców" elementów humoru czy satyry, powieść i tak niesie ze sobą spory ładunek emocjonalny i pełna jest fragmentów naprawdę przejmujących.

Chyba powinno być nie problem, bo tak to wynika z tego, że nie ma tych humorystycznych elementów. W ogóle jakiś dziwny dla mnie troche ten fragment.

Odpowiedz
Tak, dokładnie powinno być tak jak mówisz.

Odpowiedz
Tekst Mentala o RoboCopie świetny. Napisany z nerwem, z pasją i z szeroką znajomością tematu. Ale nawet wybitnie fanowski charakter recenzji, który pozwala na użycie mniej lub bardziej luzackich wstawek, nie usprawiedliwia użycia słowa "ever", które jest zwyczajnie z d... wyciągnięte. To o czymś takim chyba pisał D'mooN przy okazji "actionera". Niestety, zwroty typu "kanon najbrutalniejszych scen ever", rodem z pierwszej lepszej dyskusji na forum, nijak przystają do jakiegokolwiek tekstu. Oczywiście rozumiem, że tak jest "ekonomiczniej" – bo po co pisać "jakie kiedykolwiek zostały nakręcone/stworzone/wymyślone", skoro zamiast tego można użyć "ever"...

Odpowiedz
tekst Mentala w ogóle skrzy się od forumowej retoryki. i źle, i dobrze. dla mnie raczej to pierwsze. najbardziej liczy sie jednak sposób argumentacji, a ta jest bardzo dobra.

Odpowiedz
wkrotce nowy tekst i kolejna porcja forumowej retoryki:)

Odpowiedz
I fajnie ;) Mnie się tam dobrze czyta, rozczuliło mnie zdanie: "Zawadiacki sposób żucia przez nią gumy jest po prostu obłędny - mógłbym się zakochać. " ;)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
no i sie ciesze:) dostalem sporo listow, ze fajnie sie czyta, na luzie i ogolnie super, wiec nie zamierzam zbaczac z obranego kursu. jeden kolo nawet napisal, ze po przeczytaniu recki Robo polecial do MM kupic film:) wiem, wlewam sobie:)

Odpowiedz
Mental napisał(a):no i sie ciesze:) dostalem sporo listow, ze fajnie sie czyta, na luzie

No tego ostatniego nie potraktowales chyba jako pozytywu? ;)
A tekst swietny, wlasnie przeczytalem. Duzo lepszy od recenzji NCFOM i Twierdzy.

Odpowiedz
Mental napisał(a):no i sie ciesze:) dostalem sporo listow, ze fajnie sie czyta, na luzie i ogolnie super, wiec nie zamierzam zbaczac z obranego kursu. jeden kolo nawet napisal, ze po przeczytaniu recki Robo polecial do MM kupic film:) wiem, wlewam sobie:)

To mnie dopisz, bo ja właśnie przeglądam sklepy internetowe ;)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
właśnie, dlatego trzeba się bać tekstu o Indianie, bo to będzie używanie sobie dla używania 8)

było nie było, koniec offtopa.

Odpowiedz
desjudi napisał(a):właśnie, dlatego trzeba się bać tekstu o Indianie, bo to będzie używanie sobie dla używania 8)

Des, po to m.in. sa recenzje, aby sobie pouzywac. ;) Ja ewentualnego tekstu o Indianie wyczekuje. Nie ma nic bardziej dretwego niz jednoglosny chor wychwalajacych tekstow. ;)

Odpowiedz
otoz to, Jakuzzi, otoz to. ja nie uzywalem sobie od czasow Katynia, wiec najwyzsz pora powkurzac fanow UFO:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon