Batman: TAS / TNBA / Batman Beyond
9-minutowy materiał o powstawaniu filmu.

Pomijając tę dziwną kreskę udającą TNBA (ale wyglądającą brzydziej) podoba mi się. Z wielką chęcią wrócę do uniwersum Timma, liczę na fajny film.

Odpowiedz
A to jest potwierdzone info, że film będzie częścią Timmverse ? :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Ja p..., co za gówno. Z góry daję 1/10.

Odpowiedz
Ten nowy, inny głos Harley wytrąca mnie za każdym razem
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Czy ktoś oficjalnie potwierdził przynależność filmu do uniwersum Timma? ;p
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Czemu animacja nie jest taka płynna jak w TAS i TNBA?

Dlaczego Conroyowi znowu się nie chce grać Batmana?

Raczej zlewka...

Odpowiedz
Wolę Conroya, któremu się nie chce niż polski dubbing.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
W końcu... Dwa formaty obrazu są miłym zaskoczeniem, ale trailer jako jedyny dodatek to spore rozczarowanie, coś by się jednak przydało, hołd dla Shirley Walker, komentarz, jakieś wywiady, galeria.

Odpowiedz
Rychło w czas, Zordonie. Brak remasterów tych animek na BD, gdy za pasem 4k to jeden z większych errorów. Z dodatkami to prawda, bieda straszna. Mogliby chociaż ten krótki dokument od HBO dorzucić (były tam ciekawe koncepty głównego przeciwnika).
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Właśnie obejrzałem słynne "Mask of Phantasm". Przez długi czas nie mogłem jakoś się przemóc do tego filmu, podchodziłem z 2-3 razy i wyłączałem za każdym razem po 15-20 minutach.
W końcu się przemogłem i muszę przyznać, że film jest naprawde spoko :) I było w nim więcej krwi i brutalności niż się spodziewałem (ale też z umiarem). Momentami całkiem fajna stylówka noir.

Pytanie do fanów batmanowych animacji: czy kontynuacje z Mr Freezem i Batwoman też są warte obejrzenia? Z tego uniwersum, widziałem tylko "Return of Joker" i nie za bardzo mi się podobał.

Odpowiedz
Jak wyżej, choć jak dla mnie poza Maską Batmana żaden animowany pełny metraż nie jest wart grama uwagi.

Odpowiedz
Kilka fajnych by się znalazło, ale fakt, mało jest jakiś naprawde dobrych animacji z Batmanem :)

Odpowiedz
Tylko Maska Batmana i Powrót Jokera. Resztę można spuścić w ubikacji.
--
Laozi

Odpowiedz
Batwoman to cienizna, a film z Freezem to najlepszy występ tej postaci w historii, nie znajdziesz lepszego w komiksach.

Odpowiedz
Przecież ten film też jest od Timma i Diniego.

Odpowiedz
Nie ma nic lepszego niż odcinek Heart of Ice, a od tej animowanej szmiry o niebo lepszy jest Batman i Robin.

Odpowiedz
Batman i Harley Quinn

Pamiętacie jak w TNBA Timm i spółka nabijali się z Szumachera? Cóż, oni nie, bo ten film jest dokładnie w takiej samej dennej konwencji. A nawet gorszej, bo zaczyna się czołówką w stylu Różowej Pantery (gdzie karykaturalny Batmanek gania się z karykaturalną Harley), potem są sceny jak ta, w której Batman nie chce zatrzymać samochodu, kiedy Harley chce się wysrać, więc zaczyna ona pierdzieć. Ale to nie koniec "gagu". Robin zatyka nos i narzeka, że strasznie jebie, a Batman zaciąga się jej piardem i mówi, że tak pachnie dyscyplina. BATMAN OD TIMMA, BĘDĄCY BEZPOŚREDNIĄ KONTYNUACJĄ RETROSPEKCJI Z POWROTU JOKERA WĄCHA PIARDY. A do tego śmieszkuje, cmoka Harley w policzek, uśmiecha się w co drugiej scenie i sadzi takimi sucharami, że Conroy chyba grał go pod narkozą, bo nie wierzę, że był przytomny, kiedy wypowiadał te kwestie.

+ Kevin Conroy jak zwykle klasa
+ w jednej scenie przez kilka sekund przygrywa Elfmanowsko-Walkerowski motyw muzyczny. Tyle lat czekania na użycie go i robią to tak zdawkowo i w tak chujowym filmie?!
+ kreska prawie jak z TNBA

- denna fabuła
- konwencja komedyjki, w dodatku strasznie gównianej
- ta cipa z Big Bang Theory w roli Harley
- bar dla przydupasów bad guyów z TASu i TNBA
- trwa 75 minut, a wlecze się niemiłosiernie
- rozgadany, uśmiechnięty Batman
- przemoc i aluzje kierowane prosto do dwunastolatków
- ten syf kosztował 3,5 miliona dolarów?!

Omijacie z daleka.

0+/10
--
Laozi

Odpowiedz
Ten film nie jest częścią Timmverse :P
A co do samej produkcji - to jest najgorszy film z Batmanem jaki kiedykolwiek widziałem. Już nawet te śmieci od Schumachera lepiej się oglądało.

Odpowiedz
Nie za bardzo jest za co :D

Odpowiedz
Może nie za batmany ale za kilka innych całkiem dobrych filmów jak "Upadek", "Klient" czy "Telefon".
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon