Batman: TAS / TNBA / Batman Beyond
Ja jakis czas temu z chomika wszystkie nabyłem. Tam sprawdzić bys musial.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dubbing/lektor?

Odpowiedz
Lektor.

Odpowiedz
W postaci surowych TVripów czy jakieś synchro?

Odpowiedz
Kiedyś próbowałem znaleźć wszystkie z lektorem i za każdym razem którychś odcinków brakowało, więc dałem spokój i pobrałem oryginalne wersje.

Odpowiedz
Że kilku brakuje, to nie problem, tylko nie chcę się bawić w dopasowywanie 80 odcinków do Blu-ray jeśli ktoś już to przede mną zrobił.

Odpowiedz
Poprawka, 110 odcinków. :P

Odpowiedz
109.
Ale akurat mówię tylko o tej właściwej serii, bez "New adventures".

Odpowiedz
Ostatnio pojawiły się plotki że chcą kontynuować TAS i wyraziłem wątpliwość że Timm i Dini dadzą radę zrobić coś dobrego a teraz mam już pewność. Obejrzałem coś co nazywa się Batman i Harley Quinn. WTF. Takiego stężenia cringu nie przeżyłem dawno. Już podczas czołówki miałem przeczucie że powinienem to wyłączyć ale oszukałem sam siebie że może to tylko przypadek. Nie był. Cringowe dialogi, bzykanie Nightwinga przez Harley (która zresztą cały seans poza debilnymi żarcikami, ciągle pręży tyłek i macha cyckami), pierdzenie, idiotyczne bijatyki i wisienka na torcie czyli zakończenie z pojawieniem się Swamp Thinga i pomysłem z zapalniczką. Przy pojawieniu się napisów jedynym co mogłoby uzasadnić to co obejrzałem byłoby ujawnienie że reżyserem był Seth MacFarlane i jest to żart rodem Family Guya.

1/10 i ostrzeżenie przez oglądaniem tego gówna.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
No tak jest jak Bruce Timm dostaje pełną swobodę.

Odpowiedz
Masakra. Pytanie też kto pozwolił to puścić w obieg, fabularnie to idiotyzm dla dzieci ale krew, przekleństwa i te seksualne aluzje miały chyba być dla dorosłych widzów. Tylko niewidomy i niedosłyszący mógł klepnąć takiego zbuka.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Dawno oglądałem ale pamiętam że sceny walk były fajne i całkiem mi się podobała relacja Harley i Nightwinga :p

Odpowiedz
Nic tylko współczuć takich wspomnień.

Odpowiedz
Rzucilem tylko okiem, z czystej ciekawosci, zeby zobaczyc czy jest naprawde tak zle jak piszesz. No jest:

Najwyrazniej w duzej mierze celuja w fanbojow TAS, uwazajac ich za glodnych animowanych dupencji piwniczczakow. Ta czolowka rzeczywiscie specyficzna:

Stylem przypomina mi troche miks Cartoon Network lat 90/00. i kreskowek z lat 60.

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
I gdyby poszli w taki styl rysunku w samej kreskówce to byłoby OK. ale tutaj ktoś krowę i kurczaka ubrał w styl rysunkowy TASmu i przekaz jest sprzeczny.

Odpowiedz
Gdzieś czytałem, że był to celowy nostalgia jump wystrzelony właśnie w fanów TAS. Jak widać - wyszło dramatycznie.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Widocznie nie jestem fanem. :P

Odpowiedz
To jest po prostu lekka, głupawa komedyjka która jednak tak naprawdę miała być w zamierzeniu... lekką, głupawą komedyjką :) Z Batmanem :p
I jeśli ktoś to kupi to w tej kategorii jest całkiem spoko.

...ale jak nie daj Boże ktoś się będzie spodziewał "drugiego Batmana TAS" czy czegoś Batmanowego, czy coś w tym guście.. To będzie dokładnie taka reakcja jak przed chwilą czyli coś w rodzaju fana Batmanów Burtona który zderzył się bezpośrednio z "Batmanem i Robinem"

^^

Odpowiedz
No to powoli startuję z powtórką (w konfiguracji Blu-ray + Utta) - pierwszą od czasu gdy to oglądałem na TVP we wczesnych 90s jak pierwszy raz puszczali. Jestem po pięciu odcinkach i chwilami bardzo rzuca się w oczy, że nie mogą nikogo zabić (odcinek 3 w którym kolesie wypadający ze sterowca Scarecrowa zawsze szczęśliwie spadają na coś miękkiego - lepiej by było nie pokazać co się z nimi stało). W sumie odcinki z Jokerem jak na razie najsłabsze (szczególnie ten świąteczny i wielkie żołnierzyki), Leather Wings bardzo fajne, ten ze Strachem też, podobnie piąty z Poison Ivy.

Córa zachwycona, nawet żona chce oglądać, bo jej się przypomniało jak oglądała w dzieciństwie.

Odpowiedz
A ty oglądasz jaką dziwną kolejność nadawania. Lata gdzieś oficjalna chronologia odcinków jak coś.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon