Battle: Los Angeles(Jonathan Liebesman)
W tej chwili najbardziej oczekiwany przeze-mnie film zapowiedziany na rok 2011. Fabuła jest prosta jak budowa cepa i opowiada o inwazji kosmitów na ziemię. Historię widzimy oczyma oddziału marines którzy w Los Angeles próbują odeprzeć atak kosmitów. Scenariusz być może nie będzie jakiś mega odkrywczy czy super inteligentny, lecz trzy sprawy dają nadzieję na super film.
Pierwsza to oczywiście tematyka. Już bardzo wyeksploatowana i wiele razy poruszana. A mi i tak jest wciąż mało. Filmy o kosmitach atakujących ziemię i bohaterskich amerykańskich żołnierzy odpierających ich ataki mogę oglądać codziennie!
Druga sprawa to świetna obsada. W rolę głównych bohaterów wcielą się takie nazwiska jak Michelle Rodriguez czy Aaron Eckhart. Zwłaszcza ta pierwsza jest najbardziej interesująca:)
Po trzecie film będzie na bank widowiskowy, bo jak można sobie wyobrazić film o takiej tematyce bez epickich bitew amerykańskiej armii z ufokami? Na próbkę do netu wyciekły 4 sekundy jakiejś sekwencji bitewnej z filmu. Scena była w trailerze który pokazano na zamkniętym pokazie na Comic- Conie:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZrPtTxhBZ4w[/youtube]
Bedzie na bank widowiskowo ze wspaniałymi efektami specjalnymi. Reżyserem jest Jonathan Liebesman autor całkiem dobrego Darkness Falls. Autorami scenariusza są Scott Silver, Christopher Bertolini.
Będzie się działo. Teraz tylko czekać na trailer.
Pierwsze fotki
[Obrazek: Battle1.jpg]
[Obrazek: BLA-1.jpg]
[Obrazek: Battle3.jpg]
I na koniec mega dobre plakaty:
http://www.filmweb.pl/news/FOTO+UFO+na+plakatach+%22Battle+Los+Angeles%22-63473
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus napisał(a):Bedzie na bank widowiskowo ze wspaniałymi efektami specjalnymi
Skąd taki wniosek? Te 4 sekundy wyglądają jak amatorski filmik z YT, daleko tym efektom do wspaniałości.

Danus napisał(a):Reżyserem jest Jonathan Liebesman autor całkiem dobrego Darkness Falls
TEGO Darkness Falls? Dzięki, to już wiem żeby trzymać się od tego filmu z daleka.

Nie pamiętam na jakiej stronie, ale bodajże w zeszłym roku czytałem miażdżącą recenzję scenariusza tego filmu. Eeeck.
EDIT: O, tu jest np. http://www.newsinfilm.com/2009/08/06/battle-los-angeles-script-review/

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Skąd taki wniosek?
Tematyka, już pisałem. Atak kosmitów na ziemie to zawsze było niezłe widowisko. Na przykład wystarczy podać takie filmy jak ID4 i War Of The Worlds Spielberga.
Mierzwiak napisał(a):TEGO Darkness Falls?
Tego. Kiedyś oglądałem i wydawało mi się przyzwoitym filmem o zębowej wróżce:)
Mierzwiak napisał(a):Dzięki, to już wiem żeby trzymać się od tego filmu z daleka.
Poczekaj na premierę, będziesz wtedy oceniać.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Tematyka, już pisałem
Tematyka szmyka, poczekaj na premierę, wtedy ocenisz czy był widowiskowy ; )

Odpowiedz
W sumie do "Independence Day" mam niegasnący sentyment, "War of the Worlds" w kinie prezentował się przyzwoicie. Czekać jakoś niecierpliwie nie będę, ale jak pojawi się w kinach to obczaję - może odejdę nawet od zasady wstrzemiężliwości kinowej w jedzeniu i piciu i kupię sobie popcorn i colę. Bo bez popcornu i coli takich filmów nie ma co oglądać :)
.noisivelet naht nuf erom era srorriM

Odpowiedz
Danus napisał(a):Atak kosmitów na ziemie to zawsze było niezłe widowisko. Na przykład wystarczy podać takie filmy jak ID4 i War Of The Worlds Spielberga.

W zasadzie to poza tymi filmami nie przypominam sobie żadnego innego blockbustera o inwazji kosmitów (przynajmniej nie z ery CGI). Tym bardziej nowy film z gatunku będzie mile widziany.

Odpowiedz
Jest jeszcze Bitwa O Ziemię, ale ten film akurat nie warto przypominać. Jest wszędzie i przez wszystkich jechany po całości.
W zasadzie masz rację. Takich filmów jest mało dlatego też czekam z niecierpliwością. A przecież następnym projektem Emmericha jest przecież kontynuacja ID4 i to rozłożona na dwa filmy.

Odpowiedz
Dobra wiadomość, Trailer do Battle: Los Angeles podobno ma zadebiutować 12 listopada i będzie pokazywany przed najnowszym filmem Tony'ego Scotta Unstoppable. Nie wiem jak wy, lecz ja na pierwszy trailer czekam z niecierpliwością. Sądząc po opisach ludzi którzy widzieli trailer podczas Comic Conu można wywnioskować, że będzie klimatycznie i widowiskowo.

Odpowiedz
Na Comic Conie ludzie klaskają absolutnie wszystkiemu, bo po pierwsze są idiotami, po drugie nie wypada inaczej, po trzecie są pewnie pod wrażeniem obecności reżysera itp.

Odpowiedz
To chyba nie tylko na Comic Conie :)

Odpowiedz
Pierwszy trailer Battle: Los Angeles
http://www.collider.com/2010/11/11/battle-los-angeles-trailer-aaron-eckhart/

Odpowiedz
Ale to jest niesamowite. Ten film zapowiada się przepysznie. Nie mogę się doczekać. Trochę mi to przypomina Resistance na PS3.

Odpowiedz
No no trailer robi przyzwoite wrażenie. Zapowiada się o wiele lepiej niż Skyline.
koronex1989

Odpowiedz
Zajebiste, godny następca ID4!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dzieki. Po raz kolejny obcy atakują ZIemie. Tylko, że teraz bedzie wiecej rozpierduchy. Chyba US pozazdrosciło Dystryktu 9tego.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://www.themoviebox.net/movies/2011/Battle-Los-Angeles/trailer.php

Realizacyjnie bardzo fajne, ale znowu to samo co przy okazji Skyline: totalnie nie podobają mi się statki obcych i sami obcy, czy raczej kombinezony w które są ubrani.

Tak czy inaczej nad konkurencyjną produkcją o odkurzaczach z kosmosu Battle LA ma jedną zasadniczą przewagę - w tym filmie grają AKTORZY.

Odpowiedz
Już pisałem w temacie o trailerach. Zwiastun kopie jajca, jest taki jak sobie wymarzyłem. Będzie widowiskowo, efektownie w każdym calu. Design statków obcych bardzo mi się podoba, a sami kosmici przypominają mi tych z Resistance na PS3. Czekam z niecierpliwością.

Odpowiedz
Danus napisał(a):Zwiastun kopie jajca(...) Czekam z niecierpliwością.

Amen <ok>
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz
To co wywołuje u mnie dość mieszane uczucia to fakt, że kosmici jacy nas w tym filmie atakują zdają się być tylko trochę bardziej rozwinięci technologicznie niż my. Tak patrzę na te ich "krążowniki" i myślę sobie, że gdyby przelecieli ze dwie dekady później to by w ostro po tyłku dostali. Z jednej strony to dobrze, bo bardziej wyrównana walka jest ciekawsza, z drugiej źle, bo po pierwsze lubię tą atmosferę dystansu technologicznego (dlatego Skyline musiałby być żenująco słaby, żebym uznał czas w kinie za stracony), a po drugie istnienie we Wszechświecie dwóch cywilizacji o tak zbliżonym poziomie rozwoju jest skrajnie nieprawdopodobne (ale wiem, że nikogo realizm nie obchodzi w takich filmach, więc tego się jakoś bardzo czepiać nie zamierzam).

Odpowiedz
Pod warunkiem, że przelot pomiędzy galaktykami wynika z ledwie nowocześniejszej technologii :) Oczywiście i taki stan rzeczy dałoby radę wytłumaczyć, bo nawet prymitywna cywilizacja mogłaby mieć dostęp do jakichś wybujałych złóż naturalnych, które - na ziemi - taki Da Vinci wykorzystałby przed wiekami do podróży kosmicznych :mrgreen:
I was always criticized for style and content, but I enjoy trying to tell stories a different way - Tony Scott

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon