Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
za wiki: EPA - agencja federalna Stanów Zjednoczonych działająca w celu ochrony zdrowia ludzkiego oraz środowiska naturalnego albo film tak zajebisty, że jedyne określenie, jakie przychodzi ci do głowy po jego obejrzeniu, to epa właśnie.
oto co na temat wzmiankowanego dzieła donoszą portale internetowe o profilu filmowym:
Film o budżecie 30 milionów dolarów reżyseruje Jonathan English. W obsadzie są: Richard Attenborough, Robert Carlyle, Bob Hoskins, Pete Postlethwaite, Brian Cox, William Moseley, Jason Flemyng, Mackenzie Crook i Kate Mara. Główną rolę gra gwiazda serialu Rzym, James Purefoy.
Fabuła jest oparta na prawdziwych wydarzeniach z 1215 roku. Garstka rycerzy â rebeliantów broniła wtedy przez wiele dni angielskiego zamku Rochester przed wojskami króla Jana bez Ziemi.
Zdjęcia trwają zaledwie od dwóch tygodni i zwiastun został zlepiony z już nakręconych scen. Biorąc pod uwagę, że nie ma w nim ani jednego efektu specjalnego, prezentuje się niesamowicie.
trailer tu.
ok, tera mój komentarz, który niebawem ukaże się w lutowym wydaniu magazynu "Kino": po epoce mocno pedalskich filmów o wyprawach krzyżowych z metroseksualnymi bohaterami w rolach wiodących nadchodzi prawdziwa, krwawa rzeźnicka epa, która być może wreszcie odda istotę zjawiska typu "obrona średniowiecznej twierdzy". wystarczy spojrzeć na dobór aktorów, by rychło dojść do wniosku, ze pan reżyser nie żartuje.
03-02-2010, 18:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2016, 18:20 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 13,569
Liczba wątków: 77
Zwiastun jest tragiczny, strasznie TVNowski i bidny. Ale mam nadzieję, że to wina surowych zdjęć dostarczonych prosto z planu do obróbki trailera. Cóż, oby to nie był kolejny przerost oczekiwań nad stanem faktycznym.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-02-2010, 19:22
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,664
Liczba wątków: 80
Przecież stoi pod koniec jak byk, że film znajduje się cały czas IN PRODUCTION, także na podstawie tego wczesnego trailera ja osobiście żadnych daleko idących wniosków bym nie wyciągał. Za to obsada naprawdę konkretna.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-02-2010, 19:26
Stały bywalec
Liczba postów: 13,569
Liczba wątków: 77
Nie wyciągam daleko idących wniosków, zrobił to za mnie autor powyższego, zacytowanego przez Mentala opisu. Nie wygląda to rewelacyjnie :)
Obsada perfekcyjna, czekam zwłaszcza na Postelwhaite'a i Carlyle'a, którzy do historii są po prostu stworzeni.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-02-2010, 19:33
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,664
Liczba wątków: 80
Ja się tylko boję, że z tymi "efektami specjalnymi" może być problem, bo ewidentnie widać na tych ruchomych obrazkach z trailera, że krew podczas walk na miecze i innych będzie dorobiona na kompie. Oby tylko nie przegięli pały z różnymi bajeranckimi jej fontannami tryskającymi na lewo i prawo i zrobili to w miarę możliwości jak najbardziej realistycznie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-02-2010, 19:37
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Kurka lubię większość tych aktorów, ale rzeczywiście trailer wygląda biednie. Czy ja widziałem tam jakąś długowłosą dziewoję machającą mieczem? I jakiegoś kolesia napierdzielającego patykiem przerobionym na krzyż?
Nie porwało mnie.
Mental lepiej wylej z siebie jakieś wrażenia nt. Book Of Eli.
03-02-2010, 20:09
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
trailer nie zrobił na mnie większego wrażenie ale przynajmniej nie zapowiada się tragicznie, pierwsza scenka ze zwiastuna ciekawa.
04-02-2010, 10:25
.
Liczba postów: 28,189
Liczba wątków: 62
Ja dla mnie to wygląda ciekawiej od nowego Robin Hooda. Chciałbym zeby wyszedł taki Breaveheart zamknięty w oblężonej twierdzy:)
04-02-2010, 14:36
Ambasador białej rasy
a dla mnie to będzie wybitne kino o rycerzach. lepiej niż wy potrafię czytać miedzy wierszami:)
04-02-2010, 14:39
.
Liczba postów: 28,189
Liczba wątków: 62
Mam nadzieje, że film będzie opowiadał o oblężeniu twierdzy i tylko o oblężeniu twierdzy. Niech najzwyczajniej w świecie pokaże co robili najeźdźcy a co obrońcu, niech się troche ponaparzają na dwuręczne miecze i będzie git. Mam wielką zajawkę na takie proste, konkretne filmy o dawnych czasach, niedawno obejrzałem Pana i władcę: na krańcu świata - film o działaniu statków wojskowych w czasach napoleońskich. Po prostu. Żadnej innej intrygi oprócz tej, że jest sobie jeden statek, który ma za zadanie zatopić drugi. Chce to samo o średniowiecznych twierdzach - jedni chcą zdobyć, inni obronić, aja się przyglądam i ciesze miche:-)
04-02-2010, 15:12
Ambasador białej rasy
Cytat:Chce to samo o średniowiecznych twierdzach - jedni chcą zdobyć, inni obronić, aja się przyglądam i ciesze miche:-)
mam zbliżone oczekiwania wobec tego filmu. obsada jest tak po byku (kilku aktorów z Bravehearta, kilku z ekranizacji Szekspira Kennetha Branagha), że nie umiem sobie na ten moment wyobrazić Ironclada z oceną inną niż 10/10:)
04-02-2010, 15:51
Użytkownik
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 2
Mental napisał(a):obsada jest tak po byku (kilku aktorów z Bravehearta, kilku z ekranizacji Szekspira Kennetha Branagha), że nie umiem sobie na ten moment wyobrazić Ironclada z oceną inną niż 10/10:)
I James Purefoy - absolutna rewelacja Rzymu :)
04-02-2010, 20:40
Ambasador białej rasy
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Cytat:za wiki: EPA - agencja federalna Stanów Zjednoczonych działająca w celu ochrony zdrowia ludzkiego oraz środowiska naturalnego albo film tak zajebisty, że jedyne określenie, jakie przychodzi ci do głowy po jego obejrzeniu, to epa właśnie.
To wreszcie wiem co to epa:D
A zwiastun całkiem fajny.
02-02-2011, 14:13
Legions of the Fog
Liczba postów: 2,290
Liczba wątków: 25
Wierzę, że film będzie lepsiejszy niż pokazuje to zwiastun - upchali tam jakieś miłosne scenki, żeby parki/kobiety sciągnąć do kin.
Ale wygląda epicko, a tego ostatnio malutko :)
loading podpis...
03-02-2011, 18:03
Ambasador białej rasy
Cytat:upchali tam jakieś miłosne scenki, żeby parki/kobiety sciągnąć do kin.
no niestety nie każdy film to "Deadwood", gdzie nawet jak masz bank na własność, to i tak nie dostaniesz przepustki do kantyny oficerskiej, tj. na posiedzenie "rady miasta". kobietom wstęp wzbroniony - porządek musi być :)
03-02-2011, 18:57
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
simek napisał(a):Ja dla mnie to wygląda ciekawiej od nowego Robin Hooda.
To chyba mimo wszystko dalej trochę za mało :???:
04-02-2011, 00:46
Ambasador białej rasy
film pozostaje wielką niewiadomą. obsada idealna - niemalże jak z moich homoseksualnych snów - brakuje tylko Olyphanta :) nadzieje mam takie, że wątek miłosny zmontowali tylko na potrzeby trailera, a kobieca bohaterka polata z mieczem 5 minut, a potem ją zabiją :)
04-02-2011, 14:39
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Znany trailer i może jeszcze nieznany klip z filmu:
Trailer plus Clip
01-03-2011, 03:13
Legions of the Fog
Liczba postów: 2,290
Liczba wątków: 25
Oooo, będzie R :)
loading podpis...