Bitwa Warszawska 1920
Corn napisał(a):W ogóle Olbrychski tragedia. Zero jaj, nawet się nie postarał udawać akcentu prawdziwego Piłsudskiego.

Może dlatego, że pewnie jakieś 90% Polaków, nawet licząc tych Prawdziwych, nie wie ani tego, jaki akcent miał Piłsudski, ani też tego, że w (nie tak) dawnej polszczyźnie nie była to żadna ekstrawagancja ;)
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
Obejrzałem sobie dzisiaj trailerek kilka razy dla poprawy humoru. To chyba najzabawniejsza rzecz roku, sposób w jaki wmontowano Nataszkę i jej Pamparam pam pam sam to już klasyk.

Mental napisał(a):ale za to Nataszka i Szyc pląsają jak w TVNowskim tańcu z gwiazdami!
E tam. Prawie jak w Chicago : )

Odpowiedz
Zwiastun fanowski:

W tej wersji "pap pap sram pam pam" nie stwierdzono ;)

Odpowiedz
To twoje dzieło? Jeśli tak, to lepiej żebyśmy się nigdy nie spotkali, bo wykonam wyrok za zilustrowanie utworem Freedom Fighters tego syfu.

Odpowiedz
Nie moje.

Odpowiedz
Freedom fighters klasyk TSFH ? :twisted:

Jak odpaliłem to doznalem olsnienia - te sceny w koscielel wygladaja jakby film byl pokolorowany...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W scenie w kościele ludzie wyglądają jakby byli wklejeni z blue boxa.

Odpowiedz
Raczej jakby byli wycięci z kartonu ;)

Odpowiedz
Fanowski lepszy niż oryginalny, ale nadal cienki. Ten sam odgłos eksplozji wykorzystany 20 razy na przestrzeni 20 sekund - klask, klask, klask.

Odpowiedz
Ale i tak amator znowu zrobił coś lepiej niż "opłacany fachowiec". Tylko angielskie napisy to głupi, niepasujący pomysł.

Odpowiedz
czy komus pzryszlo do glowy , że Olgierd Łukaszewicz byłby 100 razy lepszy jako Pilsudski ?

PS - czy tylko ja odnosze wrazenie , że to WBK na zielonym tle jest imitacją planszy PG ?

PS 2 - piszcie co chcecie ale to ujecie , z wysokosci samolotu ( tego niewygenerowanego w ujeciu nastepnym ) , jakby rzut z jakiegoś rpg, mijajace dymy jest swietne
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W sumie z gęby może i bardziej podobny ale i tak obaj są kilkanaście lat starsi niż miał Piłsudski w 1920.

AD. PS. 2 - film ma potencjał, zobaczymy co z tego jeszcze wykrzeszą w postprodukcji. Czytałem że firma ATM FX gromadzi bogatą dokumentację m.in. sprzętu wojskowego z tamtych czasów.

Odpowiedz
Wczoraj przed "Tronem" zobaczyłem zwiastun "1920. Bitwy Warszawskiej". Nie będę już się rozpisywał, że tak dziwnego zwiastuna to ja dawno nie widziałem, gdyż o tym już pisaliście. Intryguje mnie tylko, że zwiastun był w 3D, a ja w ogóle tego 3D nie wyczułem i nie wiem jaki jest sens kręcenia tego 3D. Chyba jedyna scena, gdzie się odczuwało 3D to z niesieniem hostii. W ogóle boję się, że ten film to będzie klasyczne "Bóg-Honor-Ojczyzna". Zresztą już te wszystkie religijno-kościelne momenty świadczą na jakim widzu, chcą producenci zarobić, gdyż z tego co sam wiem, to akurat Hoffman jakiś wielce religijny nie jest. :???:

Według mnie filmy o historii Polski powinni kręcić zagraniczni reżyserzy. I nie powinniśmy się obrażać, jak nie wszystko stworzą po naszej myśli. Dlatego też chyba sobie "Bitwę Warszawską" odpuszczę, a jak już mam oglądnąć jakiś film z polskim akcentem, to zdecydowanie bardziej czekam na najnowszy film Weira :smile:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
z tym, że film Weira został pozbawiony wszystkich polskich elementów

Odpowiedz
Wawrzyniec, a tak z ciekawości. Zwiastun był w wąskiej panoramie 2,35:1 czy w takiej w jakiej opublikowano w necie?

Odpowiedz
Rety, wstyd się przyznać, ale aż takim specjalistą nie jestem. Nie był to IMAX, jakby co tylko zwykły Helios. Nie wiem jaką tam oni mają dokładnie panoramę. :???:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No dobra, nieważne :wink: .

Odpowiedz
Tak z innej beczki ile wart jest cały film bo zastanawiam się czy więcej czy mniej niż pierwszy odcinek Boardwalk Empire? A co do samego filmu to kolejne Quo Vadis będzie, szukajcie adidasów, telefonów, gaśnic na pewno się pojawią na ekranie..

Odpowiedz
Anteny na dachach, chyba już w trailerze widać :roll:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bo to materiał sprzed postprodukcji :roll:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości