Bitwa Warszawska 1920
Lustra są w kamerach 3D (nie wszystkich - zależy od modelu). Kamera ma w sobie dwie "kamery" - jedna odbija obraz od lustra pod kątem (bo mało miejsca by umieścić oba mechanizmy obok siebie - jeśli się nie mylę). Ciekawi mnie to co powiedział o budowie kadru - albo nie wie co mówi, albo jest to jakaś błachostka i robi z igły widły.... przynajmniej tak mi się wydaje....

Odpowiedz
W ogóle poziom jego wypowiedzi sugeruje, że albo był nawalony, albo bardzo rozkojarzony. Ten "brak markowania drugiego planu" widać zwłaszcza w usmolonych twarzach i czystych kostiumach, a także makijażu, który na wojnę obowiązkowo powinny przygotować wszystkie panie żołnierki.

Odpowiedz
ciągle nie mogę zrozumieć, na jaką cholerę oni to kręcą w 3D - skoro nawet jeszcze kręcenia w 2D nie opanowali. jedyne moje wytłumaczenie to potrzeba wylansowania filmu jakimś chwytliwym, przemawiającym do ludowej wyobraźni sloganem typu: "zobacz, jak kwiat polskiego aktorstwa bije bolszewików w 3D" albo "nie będzie bolszewik pluł nam w twarz - nowy film dziada z PRLu - tylko w 3D!"

i pomyśleć, że Mel Gibson ciągle czeka u drzwi Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, aż ten da zielone światło dla filmu o odsieczy wiedeńskiej:)

Odpowiedz
"nie będzie bolszewik pluł nam w twarz w 3D!" :razz: Tak powinno być HAHA :mrgreen: <ok>

Odpowiedz
Mental napisał(a):ciągle nie mogę zrozumieć, na jaką cholerę oni to kręcą w 3D - skoro nawet jeszcze kręcenia w 2D nie opanowali. jedyne moje wytłumaczenie to potrzeba wylansowania filmu jakimś chwytliwym, przemawiającym do ludowej wyobraźni sloganem

Sęk w tym, że wszystkim się już przejadły filmy w 3D. Ostatnio będąc w kinie na zajawce jakiegoś zachodniego filmu, po obwieszczeniu, że będzie w 3D cała sala ino westchnęła. Więc na dobrą sprawę promocja BW1920 sięgnęła tym samym dna :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Więc na dobrą sprawę promocja BW1920 sięgnęła tym samym dna :D
Ale to nie jest po prostu film w 3D. To POLSKI film w 3D! :mrgreen:
Podejrzewam, że przez ten rok wokół filmu wyrośnie wystarczający hype, a ludzie nie będą walić do kin dla samego 3D, a raczej chęci sprawdzenia jak sobie z tym poradzili rodzimi "specjalyści".

Odpowiedz
Już widzę oczyma wyobraźni amerykańską wersję teasera:

Kamera leci przez chmury (w 3-de) - nagle zza kadru wyskakuje samolot (CGI). Potem drugi i trzeci - cała chmara. Zbliżenie na pilotów - to amerykańscy ochotnicy z "Eskadry Kościuszkowskiej"! (w tym obowiazkowo Murzyn). Piloci spoglądają na tabuny bolszewików maszerujących na Warszawę. Rzucają coś po angielsku (amerykańsku) w stylu "whoa!" albo "awesome!". Potem szybki montaż bitew, pocałunków, wybuchów i innych ładnych obrazków.

W międzyczasie lecią napisy:
"Directed by Academy Award nominated Jerzy Hoffman"

"Breathtaking 3D by Academy Award nominated Sławomir Idziak"

"Battle of Warsaw 1920"

"Comming soon"

:D

Odpowiedz
Kaczor napisał(a):"Directed by Academy Award nominated Jerzy Hoffman"
George Hoffman :wink:

EDIT:

Nowy materiał:

http://pisf.pl/pl/kinematografia/news/jak-sie-robi-kino-3d-w-polsce

Dość ciekawy. Narzucają się kolejne pytania: dlaczego nie można ubierać aktorów na biało?

Ponadto, Beowulf dostał cynk, iż dziś odbywa się pokaz prasowy zwiastuna "Bitwy warsawskiej" oraz pokaz owego dokumentu. Może na dniach trafi do sieci?

Dodam jeszcze, że któregoś dnia byłem w banku, BZWBK, i na TV prezentowali ujęcia z tego filmu. Jak dla mnie wygląda to wzorowo! Co prawda obraz był spowolniony, ale mimo to, na przykład sceny w kabaracie, wyglądały bardzo płynnie, żywo i kolorowo.

EDIT 2:

W pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia, w TVP HD, (data i godzina do potwierdzenia) odbędzie się premiera zwiastuna filmu „Bitwa Warszawska 1920” w technologii 3D. Będzie to pierwsza w historii telewizji publicznej emisja materiału w technologii trójwymiarowej!

Ponad to zostanie wyemitowany film dokumentalny Hanny Polak i Rafała Pogody „Bitwa Warszawska 1920 w 3D”.

Po filmie odbędzie się dyskusja z Jerzym Hoffmanem - reżyserem filmu fabularnego „Bitwa Warszawska 1920” i Sławomirem Idziakiem – autorem zdjęć oraz z odtwórcami głównych ról: Nataszą Urbańską i Borysem Szycem.

Odpowiedz
O pokazie zwiastuna w 3D mówiono dzisiaj we Wiadomościach. Przy okazji pokazali sporo ujęć.

Dwa ogólne wnioski jakie mi się nasuwają:
- Film wygląda brzydko, tanio i sztucznie.
- Ujęcia w kabarecie koszmarne i tandetne.

MUSZĘ to zobaczyć w kinie.

Odpowiedz
Już rzygam tym filmem. Jeżeli teraz w TVP rozpoczyna się kampanię promocyjną, to za pół roku nastąpi ejakulacja u wszystkich na Woronicza.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Myślałem że Idziak ma więcej oleju w głowie, a gość się podnieca jakie to niesamowite w 3D gdy ktoś biegnie na widzów z szablą! O RLY? :roll:

Odpowiedz
Idziak robi film raz na trzy lata, a zyc z czegos trzeba - moze juz na polska emeryture sie szykuje?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pierwszy, totalnie chaotyczny zwiastun

Odpowiedz
Niektóre sceny prezentują się bardzo sztucznie. Poza tym beznadziejnie zmontowany trailer.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Standardowo polski zwiastun po 10 sekundach pokazuje tytuł filmu <ok>

38-42 sekunda - najgorsze przejście jakie widziałem w zwiastunach
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jeszcze tyle do premiery??

Ogolnie ten trailer hujcem smierdzi.

Kilka fajnych, podrasowanych kompem ujec - reszta wyglada jak jakas totalna amatorka, ale tego mozna bylo sie spodziewac. Natasza zabierdziela na CKM-ie...straszne. Dramat wojny, buk (takie drzewo) honor, milosc do kobiety i mielone kotlety.

Na deser wasy Pilsudzkiego zrobione z miotly i Lenin malowany.

Jednym zdaniem: We got Lenin down, we got Lenin Down <rotfl>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja mam nadzieję, że w filmie pokażą zwycięstwo w bitwie dzięki przemyślanej strategii, a nie dzięki boskiej interwencji i cudu nad Wisłą.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Cytat: a nie dzięki boskiej interwencji

zapominasz, że to będzie film 3D. boska interwencja nadaje się idealnie do pokazania w mitycznej technologii 3D.

Odpowiedz
Ach ten piach i woda z kałuż, subtelnie tryskające prosto w widza :P

Dosłownie kilka fajnych scen, cała reszta znowu teatr TV.

Odpowiedz
Interesujące że film z operatorem tej klasy wygląda jak telewizyjne gówno.

Hoffman powinien wnukom bajki czytać, a nie brać się za coś czego już niestety nie potrafi robić. Przynajmniej na to wygląda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości