Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
Obcego nie widział, Łowcy Androidów nie widział, WTF?

Odpowiedz
(08-05-2017, 21:07)Phil napisał(a): Batiscie się nawet oberwało za ten ułamek sekundy? :D
Nie jemu, ale wizji granej przez niego postaci, którą sobie stworzyłem na podstawie tej sekundy. ;)

Odpowiedz
Czy w Ghost in the Shell w jednej scenie też przypadkiem nie było wielkiego hologramu baletnicy?

Odpowiedz
Znakomity trailer! Ciekawie zapowiada się historia a wizualnie to jest prawdziwy majstersztyk, zresztą to Villeneuve tutaj inaczej być nie może. Deakins idzie po swojego Oscara a film (chyba najważniejszy w tym roku ze wszystkich) zapowiada się naprawdę miodnie, oby to nie był ten pierwszy raz kiedy Dennis mnie zawodzi :D

Odpowiedz
Ta sama reakcja co na teaser - zupełnie nie porwał mnie ten trailer. Ciągle mam mieszane odczucia. Wiem, że zdjęcia, Gosling i więcej akcji niż w oryginalne będzie działać na korzyść, ale klimatem to to nie będzie stało nawet koło jednego kadru z pierwszej części.

Z ujęciem z 0:58 jest coś ewidentnie nie tak. Gosling idzie w kierunku, gdzie wszystko jest pomarańczowe, a on i jego samochód są w bardziej naturalnych barwach. EDIT: To:
[Obrazek: screen-shot-2017-05-08-at-12-43-08-pm.png?w=1433] Wygląda to jakby był wklejony. Zresztą to nie jedyny problem tego zwiastuna, część ujęć jest zachwycająca i bardzo przypomina BR, część ni cholery.

No ogólnie meh, dalej umiarkowanie czekam. Przejdę się na to do kina bardziej ze względu na puchy w październikowym repertuarze i z czystej ciekawości, niż z oczekiwaniami na coś wielkiego.

Odpowiedz
Kurde, do jedynki nie mam jakoś szczególnie emocjonalnego stosunku, więc bez spiny podchodziłem do tego filmu, z nadzieją na nieszkodliwą wizualną ucztę, ale coś w tym zwiastunie rzeczywiście nie gra. Bo niby są kadry, które powinny robić wrażenie, ale większość wygląda, jak ożywione concept arty. Plus niepasujący Gosling z tą swoją zbolałą miną i wrażenie fabularnej biedy/tandety. 

Odpowiedz
(08-05-2017, 21:08)Krismeister napisał(a): Jared może w końcu dostanie coś porządnego do zagrania.
Przecież już tutaj widać, że będzie najbardziej sztampowym guru/sensei/mavenem jaki tylko pojawia się na ekranie.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(08-05-2017, 22:34)PropJoe napisał(a): ale większość wygląda, jak ożywione concept arty

+1

Kolejne dobre wyrażenie, którego szukałem. 

Zachodzi troszeczkę taka analogia, jak w przypadku różnicy między Władcą Pierścieni a Hobbitem. Film z duszą versus film robiony po najmniejszej linii oporu. 

Zobaczymy na ile postprodukcja będzie wstanie uratować to dzieło. Trochę przybrudzą, trochę przyprószą, dodadzą filtrów, może co z tego będzie. 
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Filmowi mam wrażenie bruździ u niektórych tytuł :P Jak ja się cieszę, że nie lubie oryginału a do nowego BR jestem w stanie podejść jako do w sumie odrębnego tworu.

Odpowiedz
Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mamy do czynienia z wtórnym fanserwisem, ale jak cholernie solidny jest to fanserwis! Designersko, a nawet zdjęciowo ten film na pewno polegnie w starciu z jedynką, ale przecież wygląda to całkiem fajnie, więc ja opowiadam się po stronie niehejcących. Niewątpliwie na dobre by temu filmowi wyszło, gdyby był po prostu odrębnym dziełem, albo chociaż tchnął w ten świat swój własny charakter. Trochę sterylnych ujęć (choć ładnych) i pustelnia Forda, to trochę za mało. Szkoda, że nie zostali przy pierwotnym tytule "Androids Dream", który stanowił ładne nawiązanie do książki Dicka lub, jak sądzę, odpowiedź na zawarte w jej tytule pytanie.

Trochę jednak żałuję, że tego filmu nie kręci Scott, bo jestem pewien, że nawet jeśli historia nieszczególnie by się różniła (w końcu zaklepał ją Scott), to wizualnie/designersko byłoby jakoś ciekawiej, brudniej.

Odpowiedz
(08-05-2017, 22:10)Juby napisał(a): ... gdzie wszystko jest pomarańczowe, a on i jego samochód są w bardziej naturalnych barwach.

Jak wpadniesz w niebieskim skafandrze, na swoim zielonym wielbłądzie na pustynię to zmienicie kolor?

A co do zwiastuna, nic nowego nie napiszę - sterylność zalatująca plastikową pustką + sugerowanie, że będzie tu więcej akcji. Póki co wygląda to nieciekawie i jak pół-produkt.

Inna sprawa, że (niepasujący w koszulce) Ford zamyka tym filmem swoje "wielkie momenty". Bo 2 już zamknął (nie wierzę w powstanie kolejnego IJ) i tu jest jego ostatni wielki występ.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(09-05-2017, 00:40)shamar napisał(a): sugerowanie, że będzie tu więcej akcji
To. Z jedynki odpowiednim montażem i hałaśliwymi efektami dźwiękowymi (kurewsko agresywny ten trailer, wręcz irytujący) też dałoby się zrobić zwiastun sugerujący akcję.

Może ze dwie jakieś sceny będą, ale obstawiam powolne tempo i klimat, klimat, klimat. Inna sprawa na ile to będzie strawne fabularnie.

Odpowiedz
A ja wręcz przeciwnie. Sugerują, że będzie więcej akcji i... pewnie właśnie będzie.
Choć to Villeneuve więc mylić mogę się.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zrobiłem sobie seans kinowy trailera (na sali konferencyjnej w robocie) i "o dziwo" wygląda zdecydowanie lepiej niż na komputerze. Nawet wygląda strawnie, choć i tak nie wierzę w powodzenie tego produktu.

Odpowiedz
Uświadomiłem sobie, że cosplayuję dzisiaj Harrisona Forda z BR 2049.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
@Strangelove

Też najpierw widziałem na monitorze w pracy a później w domu na 55 calach i jasne, WYGLĄDA to obłędnie ale jakoś filmem jako takim póki co nie ekscytuję się w ogóle. Wierzę w Denisa, ale gdybym miał zgadywać to pewnie skończy się tak jak z moim, po burzliwym początku, stosunku do Prometeusza - lubię, ale nie uznaję związku tego filmu z oryginałem.

Odpowiedz
@Mierzwiak
No ja się trochę ekscytuję. Kierują mną jednak niskie uczucia. Po prostu nie wierzę, żeby to się mogło udać. Pewnych filmów nie ma co ruszać po prostu i to jeden z nich.
Gdyby to było jakieś bardzo luźne nawiązanie do oryginału to może, od biedy...
A tak, cóż. Pewnie wyjdzie jakaś niezbyt strawna namiastka. Już pal licho tę sterylność, ale te kawałki z Leto śmierdzą na kilometr jakąś podnietą dla gimnazjalistów i napuszonymi, pseudofilozoficznymi "złotymi myślami" o człowieczeństwie, transhumanizmie itp.
A Dennis poza "Arrival" jakoś mnie do tej pory nie porwał. Wszystko dookoła piękne i dobrze zagrane ale fabularnie dość miałko.

Odpowiedz
W ogóle nie czuję tego trailera. Ostatnio przypomniałem sobie Blade Runnera i co? I... kurde. To był/jest film. Piękny artystycznie pod każdym względem. Muzyka Vangelisa powoduje dreszcze, przemowa Batty'ego wzrusza, a efekty specjalne nadal wgniatają w fotel. Wiem że nie fair jest oceniać książkę po okładce... ale w tym trailerze nic mi nie pasuje. To tak jakby porównywać Alien do Prometeusza. Niby podobny styl, ale w Alien kradnie serce i umysł, a Prometeusz? No cóż... ;) Trailery Prometeusza kradły i jedno i drugie, ale film był co najwyżej przeciętny dla hard fana serii. Mam nadzieję, że z BR 2049 będzie tak, że to trailer będzie słaby, a sam film zerwie gacie (pewnie tak nie będzie, no ale jestem optymistą). ;)

Odpowiedz
To i ja dołączam do hejterów i mam podobne zarzuty. Przede wszystkim nie czuję w tym klimatu neo-noir, jakoś wygląda to zbyt sterylnie za czysto, nie czuć zagracenia. Rzeczywiście jak najnowszy Ghost in the Shell. I jakoś występujący aktorzy też mi nie pasują, z Goslingiem i Leto na czele, który już po tym zwiastunie odpycha swoją manierą.
Fabularnie nie chcę się wypowiadać, wyłącznie po trailerze, którzy może błędnie sugerować zbyt dużo akcji i pewne silenie się na głębię.

Na razie to jednak mogę napisać #notmybladerunner

Plus jestem ciekaw jakby niektórzy zareagowali, gdyby obedrzeć zwiastun z remixu kawałka Vangelisa?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ten trailer ma jeden bardzo zasadniczy problem - jest zbyt dopieszczony technicznie i wygląda to wszystko za dobrze, za czysto i z nadmiarem kolorowych filtrów. Nasuwa to poważne obawy o jakość samej historii niestety.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon