08-05-2017, 21:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2017, 21:12 przez Gieferg.)
|
Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve
|
(08-05-2017, 21:07)Phil napisał(a): Batiscie się nawet oberwało za ten ułamek sekundy? :DNie jemu, ale wizji granej przez niego postaci, którą sobie stworzyłem na podstawie tej sekundy. ;)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 08-05-2017, 21:14
Czy w Ghost in the Shell w jednej scenie też przypadkiem nie było wielkiego hologramu baletnicy?
08-05-2017, 21:22
Znakomity trailer! Ciekawie zapowiada się historia a wizualnie to jest prawdziwy majstersztyk, zresztą to Villeneuve tutaj inaczej być nie może. Deakins idzie po swojego Oscara a film (chyba najważniejszy w tym roku ze wszystkich) zapowiada się naprawdę miodnie, oby to nie był ten pierwszy raz kiedy Dennis mnie zawodzi :D
08-05-2017, 21:42
Ta sama reakcja co na teaser - zupełnie nie porwał mnie ten trailer. Ciągle mam mieszane odczucia. Wiem, że zdjęcia, Gosling i więcej akcji niż w oryginalne będzie działać na korzyść, ale klimatem to to nie będzie stało nawet koło jednego kadru z pierwszej części.
Z ujęciem z 0:58 jest coś ewidentnie nie tak. Gosling idzie w kierunku, gdzie wszystko jest pomarańczowe, a on i jego samochód są w bardziej naturalnych barwach. EDIT: To: Wygląda to jakby był wklejony. Zresztą to nie jedyny problem tego zwiastuna, część ujęć jest zachwycająca i bardzo przypomina BR, część ni cholery.No ogólnie meh, dalej umiarkowanie czekam. Przejdę się na to do kina bardziej ze względu na puchy w październikowym repertuarze i z czystej ciekawości, niż z oczekiwaniami na coś wielkiego. 08-05-2017, 22:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2017, 22:13 przez Juby.)
Kurde, do jedynki nie mam jakoś szczególnie emocjonalnego stosunku, więc bez spiny podchodziłem do tego filmu, z nadzieją na nieszkodliwą wizualną ucztę, ale coś w tym zwiastunie rzeczywiście nie gra. Bo niby są kadry, które powinny robić wrażenie, ale większość wygląda, jak ożywione concept arty. Plus niepasujący Gosling z tą swoją zbolałą miną i wrażenie fabularnej biedy/tandety.
08-05-2017, 22:34 (08-05-2017, 22:34)PropJoe napisał(a): ale większość wygląda, jak ożywione concept arty +1 Kolejne dobre wyrażenie, którego szukałem. Zachodzi troszeczkę taka analogia, jak w przypadku różnicy między Władcą Pierścieni a Hobbitem. Film z duszą versus film robiony po najmniejszej linii oporu. Zobaczymy na ile postprodukcja będzie wstanie uratować to dzieło. Trochę przybrudzą, trochę przyprószą, dodadzą filtrów, może co z tego będzie.
Polski już nie ma.
08-05-2017, 22:52
Filmowi mam wrażenie bruździ u niektórych tytuł :P Jak ja się cieszę, że nie lubie oryginału a do nowego BR jestem w stanie podejść jako do w sumie odrębnego tworu.
08-05-2017, 22:58
Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mamy do czynienia z wtórnym fanserwisem, ale jak cholernie solidny jest to fanserwis! Designersko, a nawet zdjęciowo ten film na pewno polegnie w starciu z jedynką, ale przecież wygląda to całkiem fajnie, więc ja opowiadam się po stronie niehejcących. Niewątpliwie na dobre by temu filmowi wyszło, gdyby był po prostu odrębnym dziełem, albo chociaż tchnął w ten świat swój własny charakter. Trochę sterylnych ujęć (choć ładnych) i pustelnia Forda, to trochę za mało. Szkoda, że nie zostali przy pierwotnym tytule "Androids Dream", który stanowił ładne nawiązanie do książki Dicka lub, jak sądzę, odpowiedź na zawarte w jej tytule pytanie.
Trochę jednak żałuję, że tego filmu nie kręci Scott, bo jestem pewien, że nawet jeśli historia nieszczególnie by się różniła (w końcu zaklepał ją Scott), to wizualnie/designersko byłoby jakoś ciekawiej, brudniej. 08-05-2017, 23:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2017, 23:07 przez Albertino.) (08-05-2017, 22:10)Juby napisał(a): ... gdzie wszystko jest pomarańczowe, a on i jego samochód są w bardziej naturalnych barwach. Jak wpadniesz w niebieskim skafandrze, na swoim zielonym wielbłądzie na pustynię to zmienicie kolor? A co do zwiastuna, nic nowego nie napiszę - sterylność zalatująca plastikową pustką + sugerowanie, że będzie tu więcej akcji. Póki co wygląda to nieciekawie i jak pół-produkt. Inna sprawa, że (niepasujący w koszulce) Ford zamyka tym filmem swoje "wielkie momenty". Bo 2 już zamknął (nie wierzę w powstanie kolejnego IJ) i tu jest jego ostatni wielki występ.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2017, 00:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2017, 00:43 przez shamar.) (09-05-2017, 00:40)shamar napisał(a): sugerowanie, że będzie tu więcej akcjiTo. Z jedynki odpowiednim montażem i hałaśliwymi efektami dźwiękowymi (kurewsko agresywny ten trailer, wręcz irytujący) też dałoby się zrobić zwiastun sugerujący akcję. Może ze dwie jakieś sceny będą, ale obstawiam powolne tempo i klimat, klimat, klimat. Inna sprawa na ile to będzie strawne fabularnie. 09-05-2017, 00:44
A ja wręcz przeciwnie. Sugerują, że będzie więcej akcji i... pewnie właśnie będzie.
Choć to Villeneuve więc mylić mogę się.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-05-2017, 00:58
Zrobiłem sobie seans kinowy trailera (na sali konferencyjnej w robocie) i "o dziwo" wygląda zdecydowanie lepiej niż na komputerze. Nawet wygląda strawnie, choć i tak nie wierzę w powodzenie tego produktu.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
09-05-2017, 08:44
Uświadomiłem sobie, że cosplayuję dzisiaj Harrisona Forda z BR 2049.
09-05-2017, 09:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2017, 10:14 przez Huntersky.)
@Strangelove
Też najpierw widziałem na monitorze w pracy a później w domu na 55 calach i jasne, WYGLĄDA to obłędnie ale jakoś filmem jako takim póki co nie ekscytuję się w ogóle. Wierzę w Denisa, ale gdybym miał zgadywać to pewnie skończy się tak jak z moim, po burzliwym początku, stosunku do Prometeusza - lubię, ale nie uznaję związku tego filmu z oryginałem. 09-05-2017, 10:31
@Mierzwiak
No ja się trochę ekscytuję. Kierują mną jednak niskie uczucia. Po prostu nie wierzę, żeby to się mogło udać. Pewnych filmów nie ma co ruszać po prostu i to jeden z nich. Gdyby to było jakieś bardzo luźne nawiązanie do oryginału to może, od biedy... A tak, cóż. Pewnie wyjdzie jakaś niezbyt strawna namiastka. Już pal licho tę sterylność, ale te kawałki z Leto śmierdzą na kilometr jakąś podnietą dla gimnazjalistów i napuszonymi, pseudofilozoficznymi "złotymi myślami" o człowieczeństwie, transhumanizmie itp. A Dennis poza "Arrival" jakoś mnie do tej pory nie porwał. Wszystko dookoła piękne i dobrze zagrane ale fabularnie dość miałko.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
09-05-2017, 11:21
W ogóle nie czuję tego trailera. Ostatnio przypomniałem sobie Blade Runnera i co? I... kurde. To był/jest film. Piękny artystycznie pod każdym względem. Muzyka Vangelisa powoduje dreszcze, przemowa Batty'ego wzrusza, a efekty specjalne nadal wgniatają w fotel. Wiem że nie fair jest oceniać książkę po okładce... ale w tym trailerze nic mi nie pasuje. To tak jakby porównywać Alien do Prometeusza. Niby podobny styl, ale w Alien kradnie serce i umysł, a Prometeusz? No cóż... ;) Trailery Prometeusza kradły i jedno i drugie, ale film był co najwyżej przeciętny dla hard fana serii. Mam nadzieję, że z BR 2049 będzie tak, że to trailer będzie słaby, a sam film zerwie gacie (pewnie tak nie będzie, no ale jestem optymistą). ;)
09-05-2017, 13:55
To i ja dołączam do hejterów i mam podobne zarzuty. Przede wszystkim nie czuję w tym klimatu neo-noir, jakoś wygląda to zbyt sterylnie za czysto, nie czuć zagracenia. Rzeczywiście jak najnowszy Ghost in the Shell. I jakoś występujący aktorzy też mi nie pasują, z Goslingiem i Leto na czele, który już po tym zwiastunie odpycha swoją manierą.
Fabularnie nie chcę się wypowiadać, wyłącznie po trailerze, którzy może błędnie sugerować zbyt dużo akcji i pewne silenie się na głębię. Na razie to jednak mogę napisać #notmybladerunner Plus jestem ciekaw jakby niektórzy zareagowali, gdyby obedrzeć zwiastun z remixu kawałka Vangelisa? 09-05-2017, 15:39 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pirates of the Caribbean (2003-2017) | Jakuzzi | 1,079 | 183,075 |
07-02-2026, 15:31 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Trainspotting (1996-2017) | Pitero | 12 | 6,022 |
01-10-2021, 17:08 Ostatni post: Pelivaron |
|
| [oddzielony] Trainspotting (1996-2017) | Arahan | 0 | 694 |
01-02-2017, 06:54 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Wygląda to jakby był wklejony. Zresztą to nie jedyny problem tego zwiastuna, część ujęć jest zachwycająca i bardzo przypomina BR, część ni cholery.